Naleśniki bez mleka w smaku przewyższają tradycyjne. Dobrze dobrane składniki sprawiają, że ciasto naleśnikowe nie przywiera do patelni. Naleśniki bez mleka są lekko kruche, mają pyszny, łagodny smak.

Reklama

Przepis na naleśniki bez mleka

Rady:

  • Jeśli będziesz przygotowywać naleśniki na słodko, wodę w przepisie możesz zamienić na swój ulubiony sok.
  • Patelnia teflonowa ułatwi smażenie, ponieważ naleśniki nie będą przywierały do jej powierzchni.

Składniki na naleśniki bez mleka:

Czas przygotowania: 25 minut

Zobacz także

Stopień trudności: łatwe

Zjadłabyś na drugie śniadanie naleśniki na słodko? Wykorzystaj dostępne w pyszne pl kody rabatowe i zamów jedzenie z dostawą do pracy!

Jak zrobić naleśniki bez mleka?

  1. Wymieszaj wszystkie składniki za pomocą trzepaczki, rózgi, miksera lub blendera.
  2. Mieszaj składniki do momentu aż znikną grudki.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlewaj łyżką do zupy ciasto naleśnikowe.
  4. Sprawdź widelcem, czy możesz podwinąć skórkę ciasta (ciasto powinny być zwarte, mieć lekko złocisty kolor).
  5. Jeśli ciasto z jednej strony usmażyło się, przełóż naleśnik na drugą stronę za pomocą drewnianej szpachli (jeżeli potrafisz, to oczywiście możesz obrócić naleśnika w powietrzu).
  6. Czynność powtarzaj do momentu aż skończy się ciasto.

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama