Lara Gessler

      Lara Gessler to restauratorka, absolwentka socjologii, autorka książek kucharskich. Świat show-biznesu zna przede wszystkim jako córkę Magdy Gessler - gwiazdy stacji TVN oraz kulinarnej wyroczni Polaków. Lara, która początkowo nie planowała iść w ślady mamy, jest dziś mistrzynią cukiernictwa i współwłaścicielką prestiżowych lokali gastronomicznych "Słodki Słony" i "U Fukiera". Oprócz tego prowadziła swój cykl w "Dzień dobry TVN", wzięła udział w reality-show "Ameryka Express" i oddała w ręce czytelników dwie książki kucharskie "Słodki zielnik" oraz "Orzechy i pestki". Sprawdź, jak wygląda jej życie prywatne.

      Imię: Lara

      Nazwisko: Gessler

      Nazwisko panieńskie: Gessler

      Pseudonim: brak

      Wzrost: 173 cm

      Data urodzenia: 18.09.1989 r.

      Znak zodiaku: panna

      Zawód: restauratorka, socjolożka, autorka książek kucharskich, osobowość medialna

      Osoby - związki: - mąż Piotr Szeląg - z prawnikiem Lara Gessler wzięła ślub w 2020 r. Para doczekała się córeczki. - były mąż Paweł Rucz - małżeństwo trwało od 2017 r. do 2019 r.

      Rodzice: restauratorka i gwiazda programu "Kuchenne Rewolucje" Magda Gessler i cukiernik Piotr Gessler

      Dzieci: córka Nena (ur. 10.2020 r.)

      Rodzeństwo: brat Tadeusz Müller (ur. 1983 r.)

      BIO: Lara Gessler: restauratorka, socjolożka, autorka książek kucharskich, osobowość medialna. Urodziła się w rodzinie, gdzie kuchnia zawsze odgrywała znaczącą rolę. Jako córka restauratorki Magdy Gessler i cukiernika Piotra Gesslera początkowo nie planowała iść w ślady swoich rodziców. Uzyskała dyplom prywatnej uczelni Collegium Civitas w Warszawie w zakresie socjologii i perfekcyjnie opanowała dwa języki - angielski i hiszpański. Jednak jej wrodzony talent kulinarny szybko dał o sobie znać. Najpierw gotowała dla przyjaciół, a potem zaczęła robić piękne torty. Cukiernictwo okazało się jej prawdziwą pasją, dlatego zdecydowała się kształcić w tym kierunku. Uczęszczała do szkoły cukierniczej w Londynie, a potem uczyła się w French Culinary Institute w Nowym Jorku. Praktyki zdobywała w prestiżowej restauracji wyróżnionej trzema gwiazdkami Michelin, a po powrocie do Polski wraz z mamą zaczęła zarządzać renomowanymi lokalami gastronomicznymi "Słodki Słony" i "U Fukiera". Swoje zdolności w zakresie socjologii wykorzystuje do zarządzania zespołem. Oprócz tego wydała dwie książki kucharskie "Orzechy i pestki" oraz "Słodki zielnik". Lara Gessler uwielbia swoją pracę, ale sprawy zawodowe nie przeszkadzają jej w budowaniu szczęśliwego życia prywatnego. W 2020 r. urodziła się jej córka Nena. Inspiracją do nadania tak oryginalnego imienia była książka "Kobiety Witkacego", w której żona słynnego dramaturga była nazywana w ten sposób. Jak się okazuje, imię to ma też korzenie w kulturze hebrajskiej i rzymskiej.

      Znana z: Świat show-biznesu przedstawia ją przede wszystkim jako córkę słynnej restauratorki Magdy Gessler. Jednak Lara Gessler dała się poznać z wielu innych stron. Prowadziła swój program śniadaniowy w ramach "Dzień dobry TVN" i gościła w polskiej edycji programu "MasterChef". Oprócz tego można było ją na kanapie u Kuby Wojewódzkiego, a także w programie "Ameryka Express" - wraz ze swoim towarzyszem Piotrem Sałatą zajęła 6 miejsce. Restauratorka jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych, a jej konto na Instagramie obserwuje prawie 250 tys. osób. Jest też znana ze swoich odważnych zdjęć - do swojej sesji ciążowej pozowała nago. Wiadomo też, że nie je mięsa i prowadzi zdrowy tryb życia. Swoją miłość i podziw dla rodziców wyraziła m.in. tatuażem na plecach, który przedstawia nóż, widelec, serwetkę oraz inicjały Magdy Gessler i Piotra Gesslera.

      Funkcja w filmie: brak

      Płyta: brak

      Książki:

    • "Słodki zielnik Lary" (2016);
    • "Orzechy i pestki" (2020).
    • Nagrody: brak

      LINK Instagram: @lara_gessler

      Link FB: @laragesslerofficial