bio

  • Znany/a z...:
    gorącego związku z Piotrem Stramowskim
  • Zawód:
    aktorka
Katarzyna Warnke - urodzona w 1977 roku aktorka, absolwentka PWST w Krakowie, którą ukończyła w 2002 roku. Oprócz aktorstwa reżyseruje (autorka sztuki "Uwodziciel", którą sama napisała i wyreżyserowała), komponuje i pisze teksty.
Po ukończeniu studiów aktorskich występowała w zespole Starego Teatru, a od roku 2007 w zespole Teatru Rozmaitości w Warszawie. Można ją było również oglądać na deskach Teatru Polskiego we Wrocławiu, Teatru Dramatycznego w Wałbrzychu, a także w Teatrze Telewizji. W Starym Teatrze stworzyła role m.in. w spektaklach: "Damy i Huzary" (2001), "Szkoła żon Moliera" (2003), "Wyzwolenie" (2004), "Tartuffe" (2006), "Trzy stygmaty Palmera Eldritcha" (2006), "Factory 2 (2008). Ma na swoim koncie role serialowe (m.in. "Teraz albo nigdy!", "Lekarze", "Uwikłani")  i filmowe ("W spirali", "Trude Crimes").
 

Katarzyna Warnke prywatnie

Katarzyna Warnke jest żoną aktora Piotra Stramowskiego, z którym poznali się na castingu do filmu "W spirali", w którym oboje wystąpili. Wzięli ślub w 2016 roku. Pomiędzy małżonkami jest 10 lat różnicy, ale jak sami przyznają w wywiadach, wiek nie ma dla nich żadnego znaczenia ponieważ świetnie się razem dogadują.
 

Filmografia Katarzyny Warnke

2016: Na noże, Na dobre i na złe, Ojciec Mateusz, True Crimes
2015: Uwikłani, W spirali
2014: Dzień dobry Kocham Cię, MIędzy nami dobrze jest
2013: Lekarze
2011: Hotel 52
2009: Teraz albo nigdy