Maciej Zień pokazał zdjęcia ze ślubu
Newsy

Maciej Zień się broni! „W całym oświadczeniu jest tylko jedno prawdziwe zdanie, że wyjechałem do Brazylii :)"

Co napisał projektant?

Wczoraj w mediach zawrzało, ponieważ spółka ZIEŃ Sp. z.o.o wydała oświadczenie, jakoby Maciej Zień ich okradł i wyjechał do Brazylii. Te szokujące informacje wstrząsnęły światem mody. Zobacz: Maciej Zień okrada swoją spółkę? Jest oświadczenie!

Wszyscy z niecierpliwością wyczekiwaliśmy na oświadczenie samego projektanta. I nie trzeba było długo czekać, ponieważ na blogu Ewy Wojciechowskiej znalazła się oficjalna wypowiedź Zienia w tej sprawie, który twierdzi, że słowa spółki są nieprawdziwe i czuje się pokrzywdzony. Podobno spółka od dłuższego czasu nie wypłacała projektantowi należnego wynagrodzenia.

W związku z pojawieniem się nieprawdziwych informacji na mój temat podanych w imieniu Zień Sp. z o.o. oświadczam, że wszystkie podane informacje są fałszywe, a ich autorami są osoby nieposiadające jakichkolwiek uprawnień do upubliczniania informacji związanych z marką Zień. Publikowanie tak spreparowanych pomówień jest częścią planu realizowanego od zeszłego roku przez JÓZEFA KOSIORKA PREZESA FIRMY FARGOTEX wspólnika spółki ZIEŃ, mającego za cel wrogie przejęcie kontroli nad marką i znakiem towarowym ZIEŃ poprzez zmuszanie mojej osoby do wyzbycia się większościowego pakietu udziałów w spółce. Warto zauważyć, że nikt nie podpisał oświadczenia wydanego w „imieniu spółki Zień Sp. z o.o.”, co dużo mówi o wiarygodności treści.

Zień twierdzi, że to właśnie prezes zarządu spółki ZIEŃ Sp. z.o.o decydował o tym, aby projektant nie otrzymywał należnego wynagrodzenia:

Prezes Zarządu FIRMY Zień sp. z o.o. JÓZEF KOSIOREK realizujący swój cel przejęcia kontroli własnościowej nad Zień sp. z o.o.,  decydował o niewypłacaniu należnych mi wynagrodzeń od kilkunastu miesięcy i dług spółki w stosunku do mojej osoby z tego tytułu przekroczył już poziom akceptowalny dla mnie, o czym spółka w swoim komunikacie nie napisała. Spółka do chwili obecnej nie uregulowała w stosunku do mnie swoich zobowiązań dotyczących lat 2013, 2014r i 2015r. W tym kontekście informacje o pobranych środkach pieniężnych ze spółki są nieuczciwe i krzywdzące dla mojej osoby.

– Przedstawiona w oświadczeniu w tonie sensacyjnym informacja o pobraniu z butiku towaru, którego jestem projektantem oraz wykonawcą  i jednocześnie brak podania celu tego pobrania, jest manipulacją w komunistycznym stylu podobną do tej informacji, że zabrałem część własnych  planów kolekcji.

– Moje projekty z lat poprzednich znane przez wszystkie osoby doceniające kreacje marki Zień są dostępne w katalogach i na stronach internetowych i potrzeba dużej wyobraźni, aby znaleźć cel w wymyślonej informacji, że upoważniłem jakieś bliżej nieokreślone osoby do pobrania tych projektów kiedy przebywałem w Brazylii.

Projektant podkreślił, że to on jest większościowym udziałowcem:

Jednocześnie oświadczam, że jestem większościowym udziałowcem  w firmie Zień Sp. z o.o., którą tworzyłem od podstaw od 1997 roku.

Ubolewam nad wpływem podanych pomówień na wizerunek mój oraz marki Zień, którą sam stworzyłem i nad którą pracowałem od 19 lat. Zaistniała sytuacja jest wyłącznie wynikiem moich relacji ze wspólnikiem Józefem Kosiorkiem, właścicielem firmy Fargotex  i nie ma związku z moimi innymi działaniami artystycznymi.

W całym oświadczeniu podpisanym przez Zień Sp. z o.o. jest tylko jedno prawdziwe zdanie, a mianowicie, że wyjechałem do Brazylii :-)

Jak zakończy się ta sprawa?

Zobacz na Polki.pl: Wybrałyśmy najlepiej wyglądające gwiazdy na pokazie Zienia

Maciej Zień

Newsy
Maciej Zień po raz pierwszy z mężem na salonach! Zobacz przystojnego Brazylijczyka ZDJĘCIA
Maciej Zień
Agencja ONS
Newsy
Nowe fakty w sprawie Macieja Zienia. Projektant przeprasza swojego wspólnika!
Co dalej?

Afera dotycząca problemów finansowych Macieja Zienia była jednym z głośniejszych tematów w ostatnich miesiącach. Najpierw współpracownicy projektanta zarzucili mu oszustwa, potem Maciej Zień oskarżał członków swojej spółki o nieuczciwość, w tym m.in. byłego wspólnika Józefa Kosiorka. Teraz jednak sprawy przybrały nieoczekiwany obrót, ponieważ Zień na swoim profilu na Facebooku wydał oświadczenie, w którym przeprasza Józefa Kosiorka:   Pragnę przeprosić Józefa Kosiorka za udzielone przeze mnie w czerwcu 2015 roku wypowiedzi na łamach ogólnokrajowych mediów (m.in. telewizja TVN i portal Fashion Post) oraz wydane przeze mnie oświadczenie dotyczące sytuacji w spółce Zień Sp. z o.o. oraz stosunków pomiędzy Wspólnikami. Moje wypowiedzi, sugerujące nieuczciwe intencje Józefa Kosiorka w kontekście planu przejęcia kontroli nad marką i znakiem towarowym Zień, naruszyły dobre imię i dobra osobiste mojego Wspólnika, a także szacunek do jego osoby jako człowieka i przedsiębiorcy.  Oświadczam, iż przedstawione przeze mnie zarzuty wobec Józefa Kosiorka były bezpodstawne i nieprawdziwe oraz formułowane pod wpływem impulsu, wynikającego ze znalezienia się w bardzo trudnej sytuacji życiowej i zawodowej. Jest mi bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji i traktuję niniejsze przeprosiny jako formę zadośćuczynienia wobec mojego Wspólnika. Maciej Zień.   Jaka zatem jest prawda? Tego do tej pory tak naprawdę nie wiadomo. Pozostaje czekać na wypowiedź Macieja Zienia, w której wyjawi całą prawdę. Problemy finansowe Macieja Zienia Wszystko zaczęło się w czerwcu, kiedy spółka Zień wydała oświadczenie , w którym napisała, że projektant bez zgdy i wiedzy członków spółki zabrał ubrania warte kilka tysięcy złotych i kilkadziesiąt tysięcy złotych w gotówce, a następnie wyjechał do Brazylii. Maciej Zień odpowiedział na zarzuty...

Maciej Zień pokazał zdjęcia ze ślubu
Newsy
Z OSTATNIEJ CHWILI: Maciej Zień okrada swoją spółkę? Jest oświadczenie!
Jaka jest prawda?

Sprawy dotyczące projektanta Macieja Zienia nie przestają zaskakiwać. Najpierw ogłosił bankructwo, a potem wyjechał do Brazylii i wziął ślub ze swoim partnerem. Teraz okazuje się, że na tym nie koniec! Właśnie można przeczytać oświadczenie Spółki Zień, która oskarża projektanta o to, że w marcu wyjechał na urlop zabierając ze sobą bez zgody i wiedzy spółki część kolekcji oraz kilkadziesiąt tysięcy złotych w gotówce. Pozostawiając tym samym spółkę w dużym zadłużeniu. Upoważnił też inne, niezwiązane z firmą osoby, aby wynosiły rzeczy należące do spółki. Okazuje się również, że wczoraj i dzisiaj Maciej Zień pojawił się w swoim butiku i próbował wynieść kolejne rzeczy. Dzisiaj uniemożliwiła to dopiero interwencja policji! Poniżej całe oświadczenie Zień Sp. z o.o. i opisanie sytuacji, jaka dzieje się w butiku przy ulicy Mokotowskiej 57. Czy jesteście w stanie uwierzyć, że poważany i uznany Maciej Zień okrada własną firmę? Tym bardziej, że trzy godziny temu wrzucił na Facebooka informację o projektowaniu nowych kafelków by Zień. Na zdjęciu jest również jego mąż. Teraz czekamy na oświadczenie Macieja Zienia.  Zobacz na Polki.pl:  Wybrałyśmy najlepiej wyglądające gwiazdy na pokazie Zienia

Nasze akcje

Uwielbiasz taniec? Rozwijaj swoje umiejętności i dziel się nimi ze światem!

Newsy

Kosmetyki, które dbają o ciebie i planetę. Poznaj nową linię przeciwzmarszczkową Laboratorium Kosmetycznego Ava

Partner

Lubisz zieloną herbatę? Poznaj jej prozdrowotne właściwości

Słuchawki jak ekskluzywne kosmetyki? To możliwe z Huawei FreeBuds Lipstick

Newsy

Pierścionek zaręczynowy w codziennych stylizacjach. Sprawdź najmodniejsze zestawienia na jesień 2021

Kosmetyki Neboa
Newsy

Zadbaj o włosy w duchu eko. Jak duży wpływ na planetę ma zawartość naszych kosmetyczek? Będziesz zaskoczona!