bio

  • Drugie imię:
    Aleksandra
  • Zawód:
    kucharz

Lara Gessler - restauratorka, współwłaścicielka warszawskich restauracji U Fukiera i Słodki Słony. Układa i konsultuje menu także dla innych restauracji. Z wykształcenia socjolog. Kulinarnego fachu uczyła się w Londynie, gdzie pracowała u najlepszych szefów kuchni. Lara Gessler jest córką Magdy Gessler i jej drugiego męża Piotra Gesslera. Autorka książki "Słodki zielnik Lary".  W październiku 2016 roku Lara Gessler została nagrodzona za wsparcie natury na gali "Esencja Natury 2016". W 2018 roku mogliśmy podziwiać jej świetną formę w programie "Ameryka Express". Celebrytka wyruszyła w tę niezwykłą podróż wraz ze swoim przyjacielem, Piotrem Sałatą, który na co dzień jest projektantem. 

 

Lara Gessler prywatnie

 

Mężem Lary Gessler jest Paweł Pawłowski. Para pobrała się we wrześniu 2017 roku. Ślub odbył się 70 km od Warszawy, we wsi Skarżyn. Lara Gessler oraz jej ukochany zadbali o każdy szczegół. Autorką weselnego menu był nie kto inny, jak Magda Gessler, która tego dnia była wyjątkowo szczęśliwa i dumna z córki.