Żur za 30 zł, pierś z kaczki za 87 zł, salceson z grzanką za 15 zł - poznajcie ceny w restauracjach Gesslera, Amaro i innych mistrzów!
Żur za 30 zł, pierś z kaczki za 87 zł, salceson z grzanką za 15 zł - poznajcie ceny w restauracjach Gesslera, Amaro i innych mistrzów!
![Ceny w restauracjach gwiazd Ceny w restauracjach gwiazd](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2023/10/imgTRImoY-e2fa3f3.jpg?quality=90&crop=46px,0px,728px,485px&resize=820,547)
1 z 9
![Ceny w restauracjach gwiazd](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2023/10/imgTRImoY-e2fa3f3.jpg?quality=90&fit=820,485)
Chciałabyś się wybrać do restauracji Mateusza Gesslera? A może wolałabyś spróbować potraw serwowanych w restauracjach Magdy Gessler? A może kuszą Cię momenty w atelier Wojciecha Modesta Amaro?
Zobacz: Ile kosztują pączki u Magdy Gessler? Ta cena Was zaskoczy! Kupilibyście?
Specjalnie dla Was sprawdziliśmy ceny w popularnych i ekskluzywnych restauracjach polskich gwiazd - m.in. w "Ale Glorii" Magdy Gessler, "Platter by Karol Okrasa" czy "Zalipianki" Ewy Wachowicz!
Stać cię na żur Magdy Gessler albo na grzankę z salcesonem u Mateusza Gesslera? Zobacz!
Zobacz: Rosół za 38 złotych? Znamy ceny w restauracji Mateusza Gesslera - nowej gwiazdy TVN! Zobaczcie!
2 z 9
![](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2023/10/imgqLNdFP-5113feb.jpg?quality=90&fit=800,1204)
Magda Gessler prowadzi kilka restauracji w całej Polsce. Wśród najpopularniejszych jest m.in. Ale Gloria na Placu Trzech Krzyży w Warszawie. Zjesz tam Kołduny utopione w bulionie z lubczykiem i octem dębowym za 32 złote, bursztynowy rosół uperfumowany z kołdunami jagnięcymi za 24 zł, ale i Stek z polędwicy argentyńskiej (200 g) podany na gorącym kamieniu za 118 zł.
Z kolei w restauracji "U Fukiera" żur na prawdziwkach za 30 zł, a Sarninę na własnym sosie pieczeniowym za 74 złote.
3 z 9
![](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2023/10/imgOl5SdY-24ad55b.jpg?quality=90&fit=800,1202)
Mateusz Gessler z powodzeniem prowadzi m.in. "Ćmę" w Hali Koszyki. Salceson z grzanką za 15 zł, gęsi pipek za 20 zł, a Okoń morski z młodą kapustą i pieczonymi ziemniakami za 68 zł.
Jak sytuacja wygląda w "Warszawie Wschodniej"? M.in. królik w sosie musztardowym za 68 zł.
4 z 9
![](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2023/10/imgXds90j-e8610d6.jpg?quality=90&fit=532,800)
W restauracji Roberta Sowy - N31 znajdziesz m.in. aromatyczny krem z grzybów leśnych/ser Bursztyn/tarta truflą za 31 zł, a jagnięcinę walisjką za 117 zł.
5 z 9
![](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2023/10/imguG88g6-09bca9e.jpg?quality=90&fit=1221,800)
W atelier Amaro nie ma stałego menu. Co tydzień się ono zmienia, a dania nazywane są Momentami, które charakteryzuje kreatywność, innowacyjność i hołd złożony tradycji. Stoliki w jego restauracji trzeba rezerwować o wiele wcześniej. Cena nie zniechęca - 6 momentów to koszt 290 złotych, 9 - 380 zł.
6 z 9
![](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2023/10/imgJHF1Dg-72fecf0.jpg?quality=90&fit=532,800)
Jak sytuacja wygląda w restauracji platter by Karol Okrasa? U wielkiego mistrza kuchni można zjeść zupę rybną za 35 zł, polędwicę cielęcą za 115 zł, a za jelenia palonego sianem już 130 zł. Możesz też wybrać menu degustacyjne!
7 z 9
![](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2023/10/imgHMPDfz-47014e8.jpg?quality=90&fit=598,740)
Borys Szyc prowadzi restaurację Akademia. Co w niej zjemy? W porównaniu do innych restauracji, u Szyca nie jest najdrożej. Krem z pora i ziemniaka zjesz za 18 zł, flaki z boczniaka za 22 zł, a królika z domowymi kopytkami za 46 zł.
8 z 9
![](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2023/10/imgF9JJGG-9287402.jpg?quality=90&fit=800,1202)
Michael Moran zaprasza do swojej restauracji „Bistro de Paris” m.in. na medalion z żabnicy za 94 zł, turbota za 104 zł oraz pierś perliczki za 89 zł.
9 z 9
![](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2023/10/img08EnyD-9195b11.jpg?quality=90&fit=1000,667)
Ewa Wachowicz niedawno otworzyła swoją restaurację w Krakowie - "Zalipianki"! Co można w niej zjeść? M.in. gicz cielęcą za 44 zł, gulasz z dzika za 38 zł oraz policzki wołowe za 41 zł.
Zobacz: Ewa Wachowicz otwiera restaurację! Kiedy i gdzie? Wiemy, co będzie specjalnością lokalu! ZDJĘCIA