Zupa odchudzająca – gorące i sycące danie w 30 minut!
Zupa odchudzająca z indyka jest zdrowa, pełna warzyw i doskonale nadaje się na śniadanie lub kolację. Zupa jest sycąca mimo tego, że zawiera mało kalorii.
Opublikowano: piątek, 22 stycznia 2016 08:41
Reklama
Zupa odchudzająca z indyka jest zdrowa, pełna warzyw i doskonale nadaje się na śniadanie lub kolację. Zupa jest sycąca mimo tego, że zawiera mało kalorii.
Reklama
Składniki:
- 200-300 g ugotowanego indyka,
- seler naciowy,
- cebula,
- bulion warzywny (1 litr),
- mrożone warzywa,
- brązowy ryż,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
- Seler naciowy pokrój w drobne plasterki i podsmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie w kosteczkę pokrój cebulę i dodaj ją do selera.
- Po około 5 minutach (kiedy warzywa się podsmażą) dorzuć do nich mrożoną mieszankę warzyw.
- Smaż do tego czasu, aż mrożone warzywa zmiękną.
- Zagotuj bulion warzywny i uzupełnij go warzywami z patelni.
- Następnie dorzuć brązowy ryż i rozdrobnionego indyka.
- Całość gotuj jeszcze przez około 10-15 minut i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Reklama
- Szukasz inspiracji na smaczne, pożywne i gustowne danie? Zobacz przepis na zupę krem z białych warzyw.
- Jeśli nie masz czasu, by przyrządzić smaczny posiłek, wypróbuj prosty przepis na zupę na szybko.
- Burak wzmacnia organizm i zapobiega chorobom. Sprawdź przepis na zupę z buraka.
Reklama
Reklama
Reklama