Reklama

Zupa odchudzająca z indyka jest zdrowa, pełna warzyw i doskonale nadaje się na śniadanie lub kolację. Zupa jest sycąca mimo tego, że zawiera mało kalorii.

Reklama

Składniki:

  • 200-300 g ugotowanego indyka,
  • seler naciowy,
  • cebula,
  • bulion warzywny (1 litr),
  • mrożone warzywa,
  • brązowy ryż,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

  • Seler naciowy pokrój w drobne plasterki i podsmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie w kosteczkę pokrój cebulę i dodaj ją do selera.
  • Po około 5 minutach (kiedy warzywa się podsmażą) dorzuć do nich mrożoną mieszankę warzyw.
  • Smaż do tego czasu, aż mrożone warzywa zmiękną.
  • Zagotuj bulion warzywny i uzupełnij go warzywami z patelni.
  • Następnie dorzuć brązowy ryż i rozdrobnionego indyka.
  • Całość gotuj jeszcze przez około 10-15 minut i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama