Reklama

Przepisy na koktajle są bardzo proste, więc nawet osoby nieczujące się pewnie w kuchni, mogą śmiało wypróbować warzywno-owocową mieszankę. Jest to porcja odżywcza i smaczna jednocześnie, pełna witamin, mikro- i makroelementów. Codzienne picie koktajli owocowo-warzywnych to detoks dla organizmu – po dwóch tygodniach można odczuć wyraźną poprawę kondycji. Najlepiej smakują świeże.

Reklama

Przepis na zielony koktajl warzywno-owocowy

Wskazówki:

  • listki selera mogą być użyte do dekoracji.

Składniki:

  • 4 pietruszki,
  • 3 jabłka,
  • pół selera zwykłego,
  • 1 seler naciowy,
  • pół limonki.

Czas przygotowania: 5 minut

Stopień trudności: łatwe

Sposób przygotowania:

1. Pietruszkę, selera zwykłego i limonkę obierz ze skóry, a następnie pokrój na małe kawałki.

2. Jabłka i selera naciowego dokładnie umyj i pokrój na kawałki.

3. Wszystkie warzywa i owoce wrzuć do blendera.

4. Miksuj do momentu aż powstanie jednolita masa.

Przepis na kolorowy koktajl warzywno-owocowy

Składniki:

  • 3 pomidory,
  • połowa papryki,
  • 2 rzodkiewki,
  • 5 mandarynek,
  • 1 banan,
  • nać z połowy pietruszki,
  • sok z połówki cytryny.

Czas przygotowania: 5 minut

Stopień trudności: łatwe

Sposób przygotowania:

1. Banana i mandarynki obierz ze skórki.

2. Banana pokrój na małe kawałki.

3. Mandarynki podziel na cząstki.

4. Pomidory, paprykę i rzodkiewki umyj, a następnie pokrój na małe kawałki.

5. Umytą nać pietruszki posiekaj.

6. Warzywa i owoce wrzuć do blendera.

7. Dodaj sok z cytryny.

Smacznego!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama