Party Stories
Krystian Ferretti z "Hotel Paradise 3"
Luiza "Hotel Paradise 3"
Małgorzata Rozenek w białym garniturze
Olej z baobabu w kosmetyce
© mariesacha/Adobe Stock
Fleszstyle

Olej z baobabu tłoczony na zimno – jakie ma właściwości i jak go stosować na skórę?

Olej z baobabu to kosmetyk o wszechstronnym działaniu. Jest bogactwem witamin, minerałów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olejek wykazuje silne działanie regeneracyjne, zmiękczające, odżywcze i kojące. Kosmetyk może być stosowany zarówno na skórę ciała oraz twarzy (w tym również okolice oczu), a także włosy i paznokcie.

Olej z baobabu to kosmetyk o wszechstronnym działaniu. Jest bogactwem witamin, minerałów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olejek wykazuje silne działanie regeneracyjne, zmiękczające, odżywcze i kojące. Kosmetyk może być stosowany zarówno na skórę ciała oraz twarzy (w tym również okolice oczu), a także włosy i paznokcie.

 

Naturalny olej tłoczony na zimno powstaje z nasion drzew baobabu, porastających tereny sawanny afrykańskiej. Produkt należy przechowywać w domu w temperaturze pokojowej. Poniżej 18 stopni Celsjusza olejek może się nieco zagęścić a w jego formule tworzyć się niewielkie grudki, ale jest to proces naturalny, który całkowicie zanika po podgrzaniu cieczy.

"Hotel Paradise 3". Bibi komentuje zachowanie Krystiana w finale: "Było mi głupio"

Właściwości olejku z baobabu

Naturalny olejek tłoczony z nasion afrykańskich drzew baobabu to bogactwo witamin oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej zawiera w sobie, między innymi:

  • witaminę A – regeneruje skórę i chroni przed działaniem czynników zewnętrznych,
  • witaminę B – zapewnia odpowiednie nawilżenie naskórka a także działa ujędrniająco,
  • witaminę C – posiada silne właściwości rozjaśniające, dodaje blasku, uszczelnia ściany naczyń krwionośnych,
  • witaminę D – hamuje procesy starzenia się skóry, ujędrnia i uelastycznia,
  • witaminę E – działa przeciwzmarszczkowo, nawilża, odżywia, przeciwdziała plamom starczym,
  • witaminę F – poprawia ukrwienie skóry, regeneruje, chroni przed czynnikami zewnętrznymi,
  • kwas linolowy – przyspiesza odnowę komórkową naskórka, działa antyoksydacyjnie, opóźniając tym samym procesy starzenia się skóry,
  • kwas alfa-linolowy – reguluje gospodarkę lipidową skóry.

Naturalny olejek z baobabu - działanie

Olejek z baobabu to wszechstronny kosmetyk, ponieważ działa na skórę silnie nawilżająco, zmiękczająco, regeneracyjnie, kojąco i odżywczo. Po zastosowaniu olejku cera staje się nawilżona i wygładzone, przez co lekkie zmarszczki stają się mniej widoczne. Olejek jest bardzo delikatny dla skóry, a jego konsystencja szybko się wchłania, a dodatkowo jest lekka, dzięki czemu nie zatyka porów i nie pozostawia na cerze tłustego filmu.

Olej z baobabu - zastosowanie

Olejek z baobabu przeznaczony jest do pielęgnacji skóry suchej, zniszczonej a także wrażliwej, skłonnej do podrażnień. Produkt można bezpiecznie aplikować bezpośrednio na zwilżoną wcześniej skórę bądź w połączeniu z ulubionym kremem do twarzy, serum czy balsamem do ciała. Produkt można również stosować jako odżywkę na suche i zniszczone włosy, a także słabe i łamliwe paznokcie.

 

Komentarze
Zapraszamy do dyskusji
Czekamy na Twoją opinię w tym temacie. Dołącz do dyskusji!
Olejek amarantusowy
© Juanamari Gonzalez/Adobe Stock
Fleszstyle
Amarantus w kosmetyce: olej z amarantusa – właściwości, działanie, jak stosować?
Olej z amarantusa odżywia, nawilża i odmładza cerę. Naturalny olejek polecany jest do pielęgnacji cery wrażliwej, delikatnej, a także łuszczącej się oraz z atopowym zapaleniem. Produkt można stosować bezpośrednio na skórę bądź dodać do ulubionych kosmetyków lub kąpieli.

Olej z amarantusa odżywia, nawilża i odmładza cerę. Naturalny olejek polecany jest do pielęgnacji cery wrażliwej, delikatnej, a także łuszczącej się oraz z atopowym zapaleniem. Produkt można stosować bezpośrednio na skórę bądź dodać do ulubionych kosmetyków lub kąpieli.   Drogocenny olejek kosmetyczny pozyskuje się w wyniku tłoczenia na zimno nasion amarantusa, czyli rośliny nazywanej również szarłatem, a także zbożem XXI w. Zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin powoduje, że olej z amarantusa wykorzystywany jest do pielęgnacji urody. Olej z amarantusa – właściwości Olejek amarantusowy zawiera w sobie wysokie stężenie nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu linolowego, o właściwościach antyoksydacyjnych , nawilżających i przyspieszających regenerację uszkodzonego naskórka. Olej z amarantusa jest również bogatym źródłem cennych dla skóry i włosów witamin, jak: witamina E , A i B. W kosmetyku znajduje się również skwalen, którego działanie wspierają fitosterole oraz tokoferole, które dotleniają skórę oraz przeciwdziałają procesom starzenia się. Naturalny olejek amarantusowy – działanie Dzięki zawartości cennych substancji i witamin, olej z amarantusa rewelacyjnie sprawdza się do pielęgnacji cery suchej , dojrzałej, łuszczącej się, wrażliwej, atopowej, z trądzikiem, podrażnionej, a także skóry posiniaczonej, z odleżynami, oparzeniami i ranami.   Olejek roślinny działa na skórę: nawilżająco, odżywczo, przeciwzapalnie, łagodząco na podrażnienia i rany, przeciwstarzeniowo, wygładzająco, odmładzająco, regenerująco, leczniczo w przypadku atopowego zapalenia skóry . Olej z amarantusa – jak stosować? Olej z...

Olej z nasion brokułu - zastosowanie
© Drobot Dean/Adobe Stock
Fleszstyle
Olej z nasion brokułu do pielęgnacji włosów i skóry - jak działa?
Olej z nasion brokułu wykazuje właściwości nawilżające, ujędrniające i regenerujące. W pielęgnacji skóry sprawdza się jako olejek do twarzy dla cery suchej, zniszczonej i dojrzałej. Roślinny olej wykorzystywany jest również na włosy - ułatwia rozczesywanie niesfornych kosmyków a także wygładza je i nawilża.

Olej z nasion brokułu wykazuje właściwości nawilżające, ujędrniające i regenerujące. W pielęgnacji skóry sprawdza się jako olejek do twarzy dla cery suchej, zniszczonej i dojrzałej. Roślinny olej wykorzystywany jest również na włosy - ułatwia rozczesywanie niesfornych kosmyków a także wygładza je i nawilża.   Roślinny olejek z nasion brokułu , aby zachował swoje kosmetyczne właściwości dłużej (czyli ok. 3 miesiące od otworzenia), powinien być przechowywany w szczelnie zamkniętym szklanym opakowaniu, bez kontaktu z powietrzem i światłem, w temperaturze ok. 4-10 stopni Celsjusza. Olej z nasion brokułu - właściwości kosmetyczne Olejek z nasion brokułu to naturalny olej roślinny , tłoczony na zimno. Produkt swoje kosmetyczne właściwości zawdzięcza zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A oraz K, a także wapnia, potasu i żelaza. Olej z nasion brokułu stosowany na skórę, powoduje, że jest ona lepiej nawilżona, gładka, zregenerowana i przyjemna w dotyku. Olejek do twarzy zalecany jest pielęgnacji cery suchej , dojrzałej, zniszczonej i pozbawionej elastyczności.   Roślinny produkt sprawdza się również na włosach, zwłaszcza gdy trudno się rozczesują, są suche i matowe. Olejek ma lekką konsystencję, dlatego nie pozostawia na kosmykach tłustego filmu, ale aby uniknąć efektu przetłuszczenia , na włosy należy stosować zaledwie kilka kropel produktu. Brokułowy olejek do twarzy i ciała - jak stosować? Olejek z nasion brokułu to bezpieczny kosmetyk, który może być stosowany bezpośrednio na skórę, bez konieczności łączenia go z olejem bazowym. Kilka kropel produktu wystarczy równomiernie rozprowadzić po twarzy, szyi i dekolcie. Dla wzmocnienia efektu nawilżania olej z nasion brokułu można dodatkowo wymieszać z kwasem hialuronowym lub ulubioną wodą...

Butelka z olejkiem z opuncji i owoc opuncji
© slawek_zelasko/Adobe Stock
Fleszstyle
Olejek z opuncji figowej w kosmetyce - właściwości i zastosowanie
Naturalny olejek z opuncji figowej, dzięki zawartości kwasu linolowego i witaminy E, wykazuje cenne właściwości pielęgnacyjne. Produkt nawilża skórę, działa przeciwstarzeniowo, a także chroni cerę przed szkodliwym działaniem słońca oraz innych czynników zewnętrznych, jak zimny wiatr, mróz.

Naturalny olejek z opuncji figowej, dzięki zawartości kwasu linolowego i witaminy E, wykazuje cenne właściwości pielęgnacyjne. Produkt nawilża skórę, działa przeciwstarzeniowo, a także chroni cerę przed szkodliwym działaniem słońca oraz innych czynników zewnętrznych, jak zimny wiatr, mróz.   Opuncja figowa, nazywana też figą indyjską, naturalnie występuje w Meksyku, ale również w Europie, głównie na terenach sąsiadujących z Morzem Śródziemnym. Olej tłoczony na zimno z nasion kaktusa wykazuje cenne dla skóry właściwości, dlatego wykorzystywany jest w kosmetyce, zarówno bezpośrednio na cerę, jak i jako składnik kosmetyków pielęgnacyjnych. Olejek z opuncji figowej - właściwości kosmetyczne Olejek z opuncji figowej swoje cenne właściwości kosmetyczne zawdzięcza zawartości dwóch silnych składników aktywnych, czyli: Witaminy E - naturalny przeciwutleniacz, który przeciwdziała rozwojowi wolnych rodników , odpowiedzialnych za proces starzenia się skóry. Substancja, nazywana witaminą młodości, delikatnie ujędrnia i uelastycznia cerę, łagodzi stany zapalne, działa nawilżająco i wygładzająco. Kwasu linolowego - przyspiesza procesy regeneracyjne skóry , chroni przed utratą wody oraz zabezpiecza przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego. Olej z opuncji - właściwości lecznicze Olej z opuncji działa jak łagodząco- regeneracyjny kompres na takie problemy skórne, jak: opryszczka, blizny, oparzenia słoneczne czy popękana i przesuszona skóra. Naturalny kosmetyk wykazuje również właściwości przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Olejek z opuncji figowej - jak używać? Olej z opuncji można stosować bezpośrednio na ciało, jako balsam do ciała lub krem do twarzy. Naturalny kosmetyk działa...

Nasze akcje
Jenny Fairy Midday Coctail
Newsy

Ten stylowy dodatek przeniesie cię w świat wakacji i słodkiego lenistwa!

Partner
piekna-kobieta-bella
Fleszstyle

Jak się czuć pewnie i wygodnie przez cały dzień? Stawiaj na jakość

Partner
huawei-6-band-opaska
Fleszstyle

Asystent i trener personalny w jednym?

Partner
Kolekcja-wiosna-lato-CCC-2021
Fleszstyle

Czy zdrowe i wygodne dziecięce buty nie mogą być modne?

Partner
Kolekcja-wiosna-lato-CCC-2021
Fleszstyle

O tych butach marzy twoje dziecko!

Partner
catering-tajm
Fleszstyle

Pyszne, zdrowe i niebanalne dania z dostawą pod twoje drzwi?

Partner