Makaronowe Mistrzostwa Barilla Cup już za nami! Mistrzostwa odbyły się w Akademii Kulinarnej Whirlpool warszawskim Soho Factory i trwały dwa dni! O fantastyczną atmosferę podczas imprezy zadbał jej prowadzący - muzyk, miłośnik zdrowej i smacznej kuchni, Maciej Miecznikowski. Pierwszy dzień Mistrzostw poświęcony był dziennikarzom i blogerom, a drugi konsumentom, którzy już od czerwca walczyli o udział w Mistrzostwach Barilla Cup. Do wygrania była nagroda główna, czyli mistrzostwo Barilla Cup i... wycieczka do Parmy!

Reklama

Uczestnicy mieli na przygotowanie dania konkursowego tylko 45 minut!

Materiały Prasowe

Ich pracę oceniało jury w składzie: Tessa Capponi-Borawska, Natalia Paździor – zwyciężczyni Master Chef Junior, Paulina Zduniak – redaktorka portalu Ugotuj.to, Bartek Kieżun – Krakowski Makaroniarz, zwycięzca zeszłorocznej edycji Barilla Cup oraz przedstawiciel firmy Barilla. Spośród wszystkich dań konkursowych musieli wybrać najlepsze danego dnia. Jurorzy zgodnie zapewniali, że wszystkie przygotowane potrawy były na bardzo wysokim poziomie, a ich zadanie wyboru najlepszego z nich nie było łatwe.

Zobacz także

Zwyciężczyni pierwszego dnia Makaronowych Mistrzostw Barilla Cup Monika Pawłowska.

Materiały Prasowe

O tym, że się opłacało stanąć do walki i dać z siebie wszystko, przekonali się Monika Pawłowska i Andrzej Kukurykzdobywcy I nagrody Barilla Cup 2016. Monika zwyciężyła wśród blogerów i dziennikarzy, a Andrzej wśród konsumentów. Monika, redaktor magazynu Kurier TV przygotowała „Grillowanego łososia podanego z tagliatelle Barilla z sosem z szyjek rakowych z dodatkiem chrustu z pora i pesto z rukoli”. Andrzej Kukuryk ugotował „Spaghetti Barilla all’ amatriciana” - proste danie oparte wyłącznie na kilku składnikach.

Zwycięskie dania:

Materiały Prasowe

Wszystkim uczestnikom należą się gratulacje za wytrwałość, odwagę i wspaniałą atmosferę, która udzieliła się wszystkim obecnym na Makaronowych Mistrzostwach Barilla Cup. Do zobaczenia w przyszłym roku!

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama