Hubert Urbański - Milionerzy
TV-Show

"Milionerzy": Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz truje ludzi

"Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi" - poznajcie odpowiedź na pytanie za 40 000 złotych. Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 245. odcinka "Milionerów".

"Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi." To jedno z najtrudniejszych pytań z 245. odcinka 5. sezonu programu "Milionerzy". Czy uczestniczka odpowiedziała prawidłowo i wygrała gwarantowane 40 tysięcy złotych?

Poznajcie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów".

"Milionerzy": Filip Chajzer komentuje zwycięstwo Pani Marii! Czy sam znał odpowiedź na pytanie o milion?

Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi. Pytanie za 40 tys. złotych

W pokazywanym dziś w TVN 245. odcinku programu "Milionerzy" swoją grę kontynuowała Izabela Jeżowska. Duże wątpliwości pojawiły się przy pytaniu za 40 tysięcy złotych "Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi." Uczestniczka przyznała, że nie zna się na używkach, jednak ma pewien typ.

Po długim zastanowieniu poprosiła o pomoc publiczność, która zdecydowanie wskazała odpowiedź B. Pani Izabela zaufała widowni i obstawiła prawidłową odpowiedź.

Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi:

A: amfetamina

B: mefedron

C: marihuana

D: heroina

Prawidłowa odpowiedź: B - mefedron.

Francuski ordinateur to? Pytanie za 75 tys. złotych

Na następne pytanie za 75 000 złotych uczestniczka odpowiedziała niemal od razu. Mimo iż nie znała języka francuskiego, płynnie włada włoskim, w którym istnieje bardzo podobne słowo. Wskazała więc na wariant D: porządek. Była niemal pewna swojej odpowiedzi, jednak ta... okazała się niepoprawna!

Francuski ordinateur to?

A: główny lekarz

B: komputer

C: prostak i cham

D: porządek

Prawidłowa odpowiedź: B - komputer.

Zobacz także: "Milionerzy": Co nie jest sokiem trawiennym?

To najciekawsze pytania i odpowiedzi z 245. odcinka programu "Milionerzy", emitowanego 15 kwietnia 2020 roku. Odpowiedzielibyście na pytanie "Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi"

Odcinki 5. sezonu programu "Milionerzy" możecie oglądać od poniedziałku do czwartku o godzinie 20:55 w stacji telewizyjnej TVN. Na stronie Party.pl codziennie znajdziecie relacje z powtarzanych odcinków "Milionerów" zawierającą najciekawsze pytania i prawidłowe odpowiedzi.

Zobacz także
Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

"Milionerzy": W czyim utworze ryczy z bólu ranny łoś...? To pytanie za 250 tys. złotych!

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

"Milionerzy": Szaket, galoty i... Co jeszcze składa się na ancug? Pytanie za 75 000!

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
"Milionerzy": "Niech się dzieje wola nieba..." Pytanie za 20 tysięcy złotych!
"Rejent Milczek mawiał 'Niech się dzieje wola nieba...'" - poznaj odpowiedź na pytanie za 75 000 złotych. Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 247. odcinka programu "Milionerzy".

"Rejent Milczek mawiał 'Niech się dzieje wola nieba...'"  Ten cytat trzeba było dokończyć w 247. odcinku 5. sezonu programu "Milionerzy".   Sprawdźcie, czy uczestniczka wskazała dobrą odpowiedź i wygrała 20 tysięcy zł. Poznajcie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". Rejent Milczek mawiał "Niech się dzieje wola nieba..." Emitowany dziś odcinek rozpoczął się kontynuacją gry Pauliny Lipki- Bartosik. Już w początkowym etapie gry uczestniczka wykorzystała wszystkie koła ratunkowe. W pytaniu za 20 tys. złotych "Rejent Milczek mawiał 'Niech się dzieje wola nieba...'" musiała oprzeć się wyłącznie na własnej wiedzy. Na szczęście znała prawidłową odpowiedź na to pytanie. Rejent Milczek mawiał "Niech się dzieje wola nieba..." A: tu się nie śpi, a polewa B: gdy Lucyfer pieść swą śpiewa C: z nią się zawsze zgadzać trzeba D: od Sanoka do Grajewa Prawidłowa odpowiedź: C - z nią się zawsze zgadzać trzeba. Rejent to postać literacka z książki Aleksandra Fredry pt. "Zemsta". Bohater często wypowiadał słowa "Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba", aby podkreślić swoją udawaną pobożność. Nasturcja...? Pytanie za 40 tys. zł Dużo większe problemy pojawiły się przy następnym pytaniu za gwarantowane 40 tys. złotych. Uczestniczka niemal od razu odrzuciła odpowiedź A i B, jednak bardzo długo wahała się nad dwoma pozostałymi wariantami. Ostatecznie postanowiła zrezygnować z gry, mimo że jak się później okazało, prawidłowo wskazałaby odpowiedź. Nasturcja: A: leży tylko w Europie B: podlegała imperium osmańskiemu C: ma kwiaty z ostrogą D: jest silnie trująca Prawidłowa odpowiedź: C...

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
"Milionerzy": W czyim utworze ryczy z bólu ranny łoś...? To pytanie za 250 tys. złotych!
"W czyim utworze "ryczy z bólu ranny łoś, zwierz zdrów przebiega knieje, ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś."?" - poznajcie odpowiedź na pytanie za 250 000 złotych. Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 239. odcinka programu "Milionerzy".

"W czyim utworze "ryczy z bólu ranny łoś, zwierz zdrów przebiega knieje, ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś. To są zwyczajne dzieje."?" To zdaje się jedno z najtrudniejszych pytań 239. odcinka 5 sezonu programu "Milionerzy", którego powtórkę oglądamy dzisiaj.   Czy uczestniczka wskazała dobrą odpowiedź i wygrała 250 tys złotych? Poniżej znajdziecie też najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". W czyim utworze "ryczy z bólu ranny łoś, zwierz zdrów przebiega knieje, ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś. To są zwyczajne dzieje."? W tym odcinku swoją grę kontynuowała Katarzyna Kant-Wysocka. W poprzednim odcinku udało jej się zebrać 20 000 złotych, dzisiaj również grała fenomenalnie! Pierwszym większym wyzwaniem było dla niej pytanie za 250 000 złotych, czyli ćwierć miliona! "W czyim utworze "ryczy z bólu ranny łoś, zwierz zdrów przebiega knieje, ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś. To są zwyczajne dzieje."?". A: Mickiewicza B: Słowackiego C: Szekspira D: Cervantesa Początkowo obstawiała odpowiedź A, która nie była prawidłowa. Na szczęście postanowiła skorzystać z pomocy publiczności i ostatecznie wskazała dobrą odpowiedź - słowa pochodzą z "Hamleta" Williama Szekspira Fuga dysocjacyjna to? Pytanie za pół miliona! Pytanie za pół miliona " Fuga dysocjacyjna to?" bardzo ucieszyło uczestniczkę. Od razu wiedziała jaka jest poprawna odpowiedź i udało jej się zdobyć 500 tysięcy złotych. Oto wszystkie warianty odpowiedzi: A: część sonaty B: szczelina dylatacyjna C: fala rozpadu jonów D: zaburzenie nerwicowe Prawidłowa okazała się odpowiedź...

Hubert Urbański Milionerzy
x-news
TV-Show
"Milionerzy": Najbardziej depresyjny dzień w roku to...
Najbardziej depresyjny dzień w roku to tak zwany? Blue Monday czy Grey Tuesday? Sprawdźcie, czy znalibyście prawidłowe odpowiedzi na pytania z 263. odcinka programu "Milionerzy"!

"Najbardziej depresyjny dzień w roku to tak zwany?" Sprawdźcie, jak się nazywa i kiedy wypada. Uczestniczka 263. odcinka programu "Milionerzy" miała duży problem z udzieleniem prawidłowej odpowiedzi. Czy udało się jej odpowiedzieć na pytanie za 2000 złotych? Poznajcie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". Najbardziej depresyjny dzień w roku to tak zwany: Początkowo uczestnika drogą dedukcji obstawiła odpowiedź B. Jednakże ryzyko były zbyt duże i zdecydowała się na koło ratunkowe 50:50. Pozostały dwa warianty - A. i C. Uznała ona, że sobota nie może być najbardziej depresyjnym dniem i ostatecznie postawiła na odpowiedź A. A: Blue Monday B: Grey Tuesday C: Black Friday D: Brown Sunday Prawidłowa odpowiedź: A. Blue Monday. Blue Monday wypada w trzeci poniedziałek stycznia. Powszechnie uważany jest za najbardziej depresyjny dzień w roku. Naukowiec, który wprowadził ten termin, to brytyjski psycholog Cliff Arnall. W swoich wyliczeniach wziął pod uwagę różnorodne czynniki, między innymi meteorologiczne - ilość godzin słonecznych, długość dnia, psychologiczne - noworoczne postanowienia, analiza osiągnięć z poprzedniego roku oraz ekonomiczne - spłata pożyczek, uszczuplone fundusze po świętach. Które z dzikich kotów żyją i polują w grupach? To pytanie warte było 10 000 złotych! Uczestniczka dzisiejszego odcinka "Milionerów" niemal od razu wskazała prawidłową odpowiedź. A: gepardy B: tygrysy C: pumy  D: lwy Poprawna odpowiedź: D. lwy. Badania w Parku Narodowym Serengeti wykazały, że lwy mają dwukrotnie większe szanse na złapanie ofiary, gdy polują w grupie. Podczas polowania zwierzęta rozpraszają się...

Nasze akcje
fotona-tatuaż
Fleszstyle

Nieudany tatuaż lub makijaż permanentny ? Wiemy, jak się go pozbyć!

Partner
Newsy

Kosmetyki, które dbają o ciebie i planetę. Poznaj nową linię przeciwzmarszczkową Laboratorium Kosmetycznego Ava

Partner
Revitalift Filler L'Oréal Paris
Fleszstyle

Wiele może się zmienić w ciągu 10 lat, ale twoja skóra nie musi! Test linii Revitalift Filler L'Oréal Paris

Partner
kosmetyki-weleda
Fleszstyle

Weleda, czyli pielęgnacja w harmonii z naturą i człowiekiem

Partner
Newsy

Stylowy prezent dla mężczyzny? Łączy w sobie design i praktyczność

Partner
Kosmetyki Neboa
Newsy

Zadbaj o włosy w duchu eko. Jak duży wpływ na planetę ma zawartość naszych kosmetyczek? Będziesz zaskoczona!

Partner