Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show

"Milionerzy": Jeśli moher, to? Pytanie za 125 000 złotych!

Najtrudniejsze pytania i odpowiedzi z 222. odcinka programu "Milionerzy"? Poznaj odpowiedź na pytanie za 125 000 złotych "Jeśli moher, to?".

"Jeśli moher, to?" - takie pytanie padło w 222. odcinku, 4 sezonu programu "Milionerzy". Sprawiło ono duże kłopoty uczestniczce. Czy udało się jej się prawidłowo odpowiedzieć i wygrać 125 000 złotych? Poniżej znajdziecie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów".

"Milionerzy": Filip Chajzer komentuje zwycięstwo Pani Marii! Czy sam znał odpowiedź na pytanie o milion?

"Entliczek, pentliczek, czerwony stoliczek...". Dokąd i po co wybrał się robaczek z wiersza Brzechwy?

222. odcinek programu "Milionerzy" rozpoczął się kontynuacją gry Karolina Kwaśniewskiej-Grela. Gra szła bardzo dobrze, pierwszy problem pojawił się przy pytaniu za 5000 złotych. Uczestniczka postanowiła poradzić się publiczności i bardzo dobrze, gdyż obstawiała nieprawidłową odpowiedź. Poniżej znajdziecie odpowiedzi na pytanie "Entliczek, pentliczek, czerwony stoliczek...". Dokąd i po co wybrał się robaczek z wiersza Brzechwy?".

A: do pubu po piwa łyczek

B: na Hel po słońca promyczek

C: do kuchni po imbryczek

D: do baru po befsztyczek

Gdzie jest Olimp, masyw górski, który według starożytnych wierzeń zamieszkiwali bogowie? - pytanie za 75 000 złotych

Następne wątpliwości pojawiły się w pytaniu za bardzo dużą sumę 75 000 złotych. Tutaj również niezbędne było koło ratunkowe. Karolina bardzo długo zastanawiała się nad pytanie i początkowo obstawiała odpowiedź A. Jednak odpowiedź ta została wyeliminowana w kole ratunkowym 50:50. Prawidłową odpowiedzią na pytanie "Gdzie jest Olimp, masyw górski, który według starożytnych wierzeń zamieszkiwali bogowie? była odpowiedź C.

A: na Peloponezie

B: na Cyprze

C: w północnej Grecji

D: na Krecie

Zobacz także: Najbardziej podchwytliwe pytania z "Milionerów"! Sprawdź, czy wygrałbyś milion!

Jeśli moher, to... - pytanie za 125 000 złotych

Największym wyzwaniem dla uczestniczki okazało się pytanie za 125 000 złotych "Jeśli moher, to..". Postanowiła ona zaryzykować i strzelić. Obstawiała dwie odpowiedzi A i D, ostatecznie postawiła na tą pierwszą. Niestety, okazała się, że to odpowiedź D była poprawna, a Karolina wyszła ze studia z 40 000 złotych.

A: z owcy

B: z kota

C: z królika

D: z kozy

Czy znaliście wszystkie odpowiedzi z 222. odcinka programu "Milionerzy", emitowanego 12 lutego 2020 roku? Czy pytanie z dzisiejszego odcinka za 125 000 złotych "Jeśli moher, to?" było trudne?

Odcinki 4 sezonu programu "Milionerzy" możecie oglądać od poniedziałku do czwartku o godzinie 20:55 w stacji telewizyjnej TVN.

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

 

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
"Milionerzy": Czego młode pędy przypominają pastorały? Pytanie za 75 000 złotych
Najtrudniejsze pytania i odpowiedzi z 223. odcinka programu "Milionerzy"? Poznaj odpowiedź na pytanie za 75 000 złotych "Czego młode pędy przypominają pastorały i tak są nazwane?".

"Czego młode pędy przypominają pastorały i tak są nazwane?" to pytanie z 223. odcinku, 4 sezonu programu "Milionerzy".  Czy uczestniczce udało się prawidłowo odpowiedzieć i wygrać 75 000 złotych? Poniżej znajdziecie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". Standardowo wyposażony mężczyzna ma dwa nasieniowody. A ile ma moczowodów? 223. odcinek, 4 sezonu programu "Milionerzy" rozpoczął się od kontynuacji gry Jakuba Kubasika z Sosnowa. Problem pojawił się na pytaniu za 10 000 złotych, uczestnik postanowił skorzystać z koła ratunkowego - telefon do przyjaciela. Pytan ie "Standardowo wyposażony mężczyzna ma dwa nasieniowody. A ile ma moczowodów?" nie wydawało się trudne. Niestety, odpowiedź, którą obstawili, okazała się błędna. Jakub wygrał więc jedynie gwarantowany 1000 złotych. A: ani jednego B: jeden C: dwa D: trzy Melchior to? - pytanie za 20 000 złotych Gra następnej uczestniki Judyty Perczak była fenomenalna. Jako jedyna odpowiedziała poprawnie na pytanie eliminacyjne i nie wahała się praktycznie w żadnej odpowiedzi. Małe wahanie pojawiło się przy pytaniu za 20 tysięcy złotych "Melchior to:".  Początkowo obstawiała ona błędną odpowiedź D, lecz z pomocą siostry udało jej wybrać dobrą odpowiedź.  A: celtyckie imię B: stop metali C: związek chloru z mendelewem  D: pseudonim pisarza Wańkowicza Czego młode pędy przypominają pastorały i tak są nazwane? - pytanie za 75 tysięcy złotych Pytanie za 75 tysięcy złotych również nie sprawiło uczestniczce problemu. W pytaniu "Czego młode pędy przypominają pastorały i tak są nazwane?" obstawiła odpowiedź D, która okazała się poprawna. W tym momencie...

Milionerzy - Hubert Urbański na planie show
TVN
TV-Show
"Milionerzy": Gdzie skonstruowano broń nazywaną pepeszą?
"Gdzie skonstruowano broń popularnie nazywaną pepeszą?" - odpowiedź na pytanie za 40 000 złotych! Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 258. odcinka programu "Milionerzy".

"Gdzie skonstruowano broń popularnie nazywaną pepeszą?" To pytanie pojawiło się w 258. odcinku, 5 sezonu programu "Milionerzy". Uczestnik nie znał prawidłowej odpowiedzi, lecz mógł liczyć na pomoc swojego taty. Czy podpowiedź okazała się poprawna? Poznacie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". Gdzie skonstruowano broń popularnie nazywaną pepeszą? Pytanie za 40 tys. złotych! Uczestnik od razu przyznał, iż nie zna odpowiedzi na to pytanie. Postawił skorzystać z koła ratunkowego "telefon do przyjaciela". Tata Pana Kamila Wieczorka niemal od razu udzielił odpowiedzi, przy czym zaznaczył, że nie jest w 100 procentach pewny. Mimo tego uczestnik zaznaczył wskazany wariant C i wygrał gwarantowane 40 000 złotych. Gdzie skonstruowano broń popularnie nazywaną pepeszą? A: w USA B: w Czechach C: w ZSRR D: w Chinach Prawidłowa odpowiedź: C. w ZSRR. PPSz-41 - Pistolet Pulemiot Szpagina, potocznie nazywany pepeszą lub pepeszką, to radziecki pistolet maszynowy. Skonstruowany został przez Gieorgija Szpagina, a następnie wprowadzony na uzbrojenie Armii Czerwonej w 1941 roku. Peszel to? Pytanie za 125 000 złotych! Większy problem pojawił się przy pytaniu za 125 000 złotych. Uczestnik ponownie nie znał prawidłowej odpowiedzi. Niestety do tego momentu gry wykorzystał wszystkie koła ratunkowe. Po długim zastanowieniu postanowił zrezygnować z gry i wyjść ze studia za kwotą 75 000 złotych. To była bardzo dobra decyzja! Okazało się bowiem, że uczestnik obstawiał błędny wariant odpowiedzi. Peszel to: A: zbiór danych ludzi i zawodów B: karbowana rura na kable C: jednostka przewozowa D: mięsne danie Prawidłowa odpowiedź: B. karbowana rura na kable. Peszel to...

Pytanie o Janosika w Milionerach
TV-Show
"Milionerzy": Według legendy Janosik, uciekając przed hajdukami...
"Według legendy Janosik, uciekając przed hajdukami, przeskoczył przez..." - odpowiedź na pytanie za 5 000 złotych! Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 256. odcinka programu "Milionerzy".

"Według legendy Janosik, uciekając przed hajdukami, przeskoczył przez...".  Uczestniczka 256. odcinka programu "Milionerzy" miała duży problem z tym pytaniem! Czy udało jej się udzielić prawidłowej odpowiedzi? Poznajcie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". Według legendy Janosik, uciekając przed hajdukami, przeskoczył przez... Pytanie za 5 000 złotych! Uczestniczka nie znała prawidłowej odpowiedzi na to pytanie. Postanowiła skorzystać z koła ratunkowego - głosowanie publiczności. Pani Agata zaufała widowni, która niemal jednogłośnie postawiła na wariant D. Na szczęście okazał się on prawidłowy! Według legendy Janosik, uciekając przed hajdukami, przeskoczył przez: A: Narew B: Wartę C: Bug D: Dunajec Prawidłowa odpowiedź: D. Dunajec. Przewężenie Dunajca, nad którym według legendy miał przeskakiwać Janosik, nazywane jest janosikowym lub zbójeckim skokiem. Który minister finansów został bohaterem sloganu politycznego wielokrotnie powtarzanego przez Andrzeja Leppera? Pytanie za 10 000 złotych! Pytanie za 10 000 złotych również okazało się dużym wyzwaniem dla uczestniczki. Początkowo obstawiała, iż ministrem tym był Marek Belka. Postanowiła wykorzystać telefon do przyjaciela. Dzięki temu przypomniała sobie popularny slogan "Balcerowicz musi odejść" i przeszła do następnego etapu gry! Który minister finansów został bohaterem sloganu politycznego wielokrotnie powtarzanego przez Andrzeja Leppera? A: Grzegorz Kołodko B: Marek Belka C: Jan Rostowski D: Leszek Balcerowicz Prawidłowa odpowiedź: D. Leszek Balcerowicz. Slogan "Balcerowicz musi odejść" był wielokrotnie powtarzany w 2004 roku przez Andrzeja Leppera....

Nasze akcje
materiały prasowe Lenovo
Fleszstyle

Świetna jakość w stylowym opakowaniu. Natalia Szroeder wybrała laptop Lenovo Yoga Slim 7

Partner
rafal-brzozowski
Newsy

Ci uczestnicy „The Voice of Poland” robią karierę muzyczną. Znasz wszystkich?

Partner
fotona-tatuaż
Fleszstyle

Nieudany tatuaż lub makijaż permanentny ? Wiemy, jak się go pozbyć!

Partner
torebka-skoda-hollie-warsaw
Fleszstyle

Barbara Kurdej - Szatan: "Nie miałam pojęcia, że niezabezpieczone drobiazgi mogą uderzyć z taką siłą"

Partner
justyna-steczkowska
Newsy

Justyna Steczkowska ponownie w „The Voice of Poland”! To wyjątkowy czas dla artystki

Partner
Revitalift Filler L'Oréal Paris
Fleszstyle

Wiele może się zmienić w ciągu 10 lat, ale twoja skóra nie musi! Test linii Revitalift Filler L'Oréal Paris

Partner
kosmetyki-weleda
Fleszstyle

Weleda, czyli pielęgnacja w harmonii z naturą i człowiekiem

Partner
materiały prasowe TVP
TV-Show

Sylwia Grzeszczak nową trenerką w „The Voice of Poland”! Jak się sprawdzi?

Partner