Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show

"Milionerzy": Czego młode pędy przypominają pastorały? Pytanie za 75 000 złotych

Najtrudniejsze pytania i odpowiedzi z 223. odcinka programu "Milionerzy"? Poznaj odpowiedź na pytanie za 75 000 złotych "Czego młode pędy przypominają pastorały i tak są nazwane?".

"Czego młode pędy przypominają pastorały i tak są nazwane?" to pytanie z 223. odcinku, 4 sezonu programu "Milionerzy". Czy uczestniczce udało się prawidłowo odpowiedzieć i wygrać 75 000 złotych? Poniżej znajdziecie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów".

"Milionerzy": Filip Chajzer komentuje zwycięstwo Pani Marii! Czy sam znał odpowiedź na pytanie o milion?

Standardowo wyposażony mężczyzna ma dwa nasieniowody. A ile ma moczowodów?

223. odcinek, 4 sezonu programu "Milionerzy" rozpoczął się od kontynuacji gry Jakuba Kubasika z Sosnowa. Problem pojawił się na pytaniu za 10 000 złotych, uczestnik postanowił skorzystać z koła ratunkowego - telefon do przyjaciela. Pytanie "Standardowo wyposażony mężczyzna ma dwa nasieniowody. A ile ma moczowodów?" nie wydawało się trudne. Niestety, odpowiedź, którą obstawili, okazała się błędna. Jakub wygrał więc jedynie gwarantowany 1000 złotych.

A: ani jednego

B: jeden

C: dwa

D: trzy

Melchior to? - pytanie za 20 000 złotych

Gra następnej uczestniki Judyty Perczak była fenomenalna. Jako jedyna odpowiedziała poprawnie na pytanie eliminacyjne i nie wahała się praktycznie w żadnej odpowiedzi. Małe wahanie pojawiło się przy pytaniu za 20 tysięcy złotych "Melchior to:". Początkowo obstawiała ona błędną odpowiedź D, lecz z pomocą siostry udało jej wybrać dobrą odpowiedź. 

A: celtyckie imię

B: stop metali

C: związek chloru z mendelewem 

D: pseudonim pisarza Wańkowicza

Czego młode pędy przypominają pastorały i tak są nazwane? - pytanie za 75 tysięcy złotych

Pytanie za 75 tysięcy złotych również nie sprawiło uczestniczce problemu. W pytaniu "Czego młode pędy przypominają pastorały i tak są nazwane?" obstawiła odpowiedź D, która okazała się poprawna. W tym momencie usłyszeliśmy sygnał końca czasu gry. Judyta w następnym odcinku dalej będzie grała o milion.

A: ziemniaków

B: kapusty

C: róż

D: paproci

Zobacz także: Najbardziej podchwytliwe pytania z "Milionerów"! Sprawdź, czy wygrałbyś milion!

Czy znaliście wszystkie odpowiedzi z 223. odcinka programu "Milionerzy", emitowanego 13 lutego 2020 roku? Pytanie z dzisiejszego odcinka "Czego młode pędy przypominają pastorały i tak są nazwane?" było dosyć trudne. Myślicie, że Judyta ma szanse na milion?

Odcinki 4 sezonu programu "Milionerzy" możecie oglądać od poniedziałku do czwartku o godzinie 20:55 w stacji telewizyjnej TVN.

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

 

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
Milionerzy: Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego? Pytanie za pół miliona!
Najtrudniejsze pytania i odpowiedzi z 224. odcinka programu "Milionerzy"? Poznaj odpowiedź na pytanie za 500 000 złotych "Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego?".

"Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego?" okazało być się najtrudniejszym pytaniem z 224. odcinku, 4 sezonu programu "Milionerzy" .  Czy uczestniczce udało się prawidłowo odpowiedzieć i wygrać 500 000 złotych? Poniżej znajdziecie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". Pierwszym dniem XXI wieku był? - pytanie za 250 000 złotych 224. odcinek dzisiejszego programu "Milionerzy" rozpoczął się od kontynuacji gry Judyty Perczak. Pytanie za 250 000 złotych z pozoru wydaje się łatwe. Jednak trzeba się nieco zastanowić nad odpowiedzią, gdyż daty niekiedy są mylące. Na szczęście uczestniczka wskazała poprawną odpowiedź. A: 31 grudnia 1999 roku B: 1 stycznia 2000 roku C: 31 grudnia 2000 roku D: 1 stycznia 2001 roku Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego? - pytanie za 500 000 złotych Judyta grała fenomenalnie do momentu pojawienia się tego pytania "Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego? . Nie miała ona pojęcia jaka odpowiedź na pytanie za 500 000 złotych jest prawidłowa. Postanowiła poprosić o pomoc publiczność - najwięcej osób postawiło na dobrą odpowiedź, choć różnice głosów były nieznaczne. Uczestniczka nie zaufała jednak publiczności i wyszła ze studia z 250 000 złotych. A: z przędzy jedwabników B: ze złota C: z końskiego włosia D: z wydzieliny małży Które z akcesoriów wędkarskich dzieli nazwę z nowoczesnym typem lampy? Trzeba jednak pamiętać, że publiczność nie zawsze stawia na prawidłową odpowiedź. Kolejna uczestnika Agnieszka Bernatek miała okazję się o tym przekonać. Publiczność doradziła jej błędną odpowiedź C w pytaniu "Które z akcesoriów wędkarskich dzieli nazwę z...

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
"Milionerzy": Jeśli moher, to? Pytanie za 125 000 złotych!
Najtrudniejsze pytania i odpowiedzi z 222. odcinka programu "Milionerzy"? Poznaj odpowiedź na pytanie za 125 000 złotych "Jeśli moher, to?".

"Jeśli moher, to?" - takie pytanie padło w 222. odcinku, 4 sezonu programu "Milionerzy".  Sprawiło ono duże kłopoty uczestniczce. Czy udało się jej się prawidłowo odpowiedzieć i wygrać 125 000 złotych? Poniżej znajdziecie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". "Entliczek, pentliczek, czerwony stoliczek...". Dokąd i po co wybrał się robaczek z wiersza Brzechwy? 222. odcinek programu "Milionerzy" rozpoczął się kontynuacją gry Karolina Kwaśniewskiej-Grela. Gra szła bardzo dobrze, pierwszy problem pojawił się przy pytaniu za 5000 złotych. Uczestniczka postanowiła poradzić się publiczności i bardzo dobrze, gdyż obstawiała nieprawidłową odpowiedź. Poniżej znajdziecie odpowiedzi na pytanie "Entliczek, pentliczek, czerwony stoliczek...". Dokąd i po co wybrał się robaczek z wiersza Brzechwy?" . A: do pubu po piwa łyczek B: na Hel po słońca promyczek C: do kuchni po imbryczek D: do baru po befsztyczek Gdzie jest Olimp, masyw górski, który według starożytnych wierzeń zamieszkiwali bogowie? - pytanie za 75 000 złotych Następne wątpliwości pojawiły się w pytaniu za bardzo dużą sumę 75 000 złotych. Tutaj również niezbędne było koło ratunkowe. Karolina bardzo długo zastanawiała się nad pytanie i początkowo obstawiała odpowiedź A. Jednak odpowiedź ta została wyeliminowana w kole ratunkowym 50:50. Prawidłową odpowiedzią na pytanie "Gdzie jest Olimp, masyw górski, który według starożytnych wierzeń zamieszkiwali bogowie?  była odpowiedź C. A: na Peloponezie B: na Cyprze C: w północnej Grecji D: na Krecie Zobacz także:   Najbardziej podchwytliwe pytania z "Milionerów"! Sprawdź, czy wygrałbyś milion! Jeśli moher, to... - pytanie...

Milionerzy, odcinek 256
x-news
TV-Show
"Milionerzy": Co prędzej jest ogniowe niż ogniste?
"Co prędzej jest ogniowe niż ogniste?" - odpowiedź na pytanie za 2 000 złotych! Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 256. odcinka programu "Milionerzy".

"Co prędzej jest ogniowe niż ogniste?"  Odpowiedź na to pytanie z 256. odcinka, 5 sezonu programu "Milionerzy" zajęła uczestniczce bardzo dużo czasu! Czy udało jej się prawidłowo odpowiedzieć na pytanie za 2000 złotych? Już w pierwszym momencie była niemal pewna poprawnej odpowiedzi, lecz potem sprawy przybrały nieoczekiwany obrót! Co może być ogniowe? A co jest ogniste? Spojrzenie, koń, a może straż? Znacie prawidłową odpowiedź na to pytanie? Co prędzej jest ogniowe niż ogniste? Uczestniczka dzisiejszego 256. odcinka "Milionerów" Agata Lamczyk liczyła na dużą wygraną, jednak problemy pojawiły się już na początku gry. Dużym wyzwaniem okazało się dla niej pytanie za 2000 złotych.  Od samego początku stwierdziła, iż najprawdopodobniej prawidłowa jest odpowiedź D. Wszystkie inne warianty definitywnie odrzuciła w drodze dedukcji. Jednak była bardzo zestresowana, pogubiła się we własnych myślach i ostatecznie postanowiła wspomóc się kołem ratunkowym - 50:50. Zostały już tylko dwa warianty A. koń i D. straż.  Co prędzej jest ogniowe niż ogniste? A: koń B: spojrzenie C: woda D: straż Prawidłowa odpowiedź: D. straż. Uczestniczka postawiła na odpowiedź D, która w tym momencie wydała się jej oczywista. Była to dobra odpowiedź, dzięki której miała w puli już 2000 złotych! Niestety Pani Agacie Lamczyk nie udało się zostać milionerką. W następnych pytaniach wykorzystała wszystkie koła ratunkowe, a w pytaniu za 20 000 złotych pomyliła się i udzieliła nieprawidłowej odpowiedzi. Jej całkowita wygrana to jedynie gwarantowany 1000 złotych. Zobacz także:   "Milionerzy", pytanie za milion: Różańcową tajemnicą chwalebną nie jest? Czy znaliście wszystkie odpowiedzi z dzisiejszego 256....

Nasze akcje
Newsy

Nowoczesny wymiar kobiecości? Manifestuj go zapachem!

Partner
Strefa luksusu

Marzysz o sielsko-anielskim relaksie? Znajdziesz go w hotelu Bania!

Partner
materiały prasowe Lenovo
Fleszstyle

Świetna jakość w stylowym opakowaniu. Natalia Szroeder wybrała laptop Lenovo Yoga Slim 7

Partner
rafal-brzozowski
Newsy

Ci uczestnicy „The Voice of Poland” robią karierę muzyczną. Znasz wszystkich?

Partner
fotona-tatuaż
Fleszstyle

Nieudany tatuaż lub makijaż permanentny ? Wiemy, jak się go pozbyć!

Partner
torebka-skoda-hollie-warsaw
Fleszstyle

Barbara Kurdej - Szatan: "Nie miałam pojęcia, że niezabezpieczone drobiazgi mogą uderzyć z taką siłą"

Partner
Revitalift Filler L'Oréal Paris
Fleszstyle

Wiele może się zmienić w ciągu 10 lat, ale twoja skóra nie musi! Test linii Revitalift Filler L'Oréal Paris

Partner
kosmetyki-weleda
Fleszstyle

Weleda, czyli pielęgnacja w harmonii z naturą i człowiekiem

Partner