Błyskawiczna zupka dla niemowlaka - krupnik
Krupnik dla niemowlaka wykonasz błyskawicznie. Zupka jest pełnowartościowym posiłkiem, zawierającym dużo witamin. Pamiętaj, by podczas przygotowywania dania, warzywa i kurczaka pokroić w drobniutką kosteczkę.
Krupnik dla niemowlaka wykonasz błyskawicznie. Zupka jest pełnowartościowym posiłkiem, zawierającym dużo witamin. Pamiętaj, by podczas przygotowywania dania, warzywa i kurczaka pokroić w drobniutką kosteczkę.
Krupnik dla niemowlaka - przepis
Krupnik dla niemowlaka jest pełnowartościowym posiłkiem, bogatym w witaminy. Zupka dla maluszka powinna składać się z wielu warzyw.
Składniki:
- pierś z kurczaka (30 dag),
- kasza manna lub ryż,
- marchewka,
- pietruszka,
- ziemniaki,
- seler,
- jedna łyżeczka oleju rzepakowego,
- świeży koperek.
Sposób przygotowania:
Kaszę lub ryż odmierz (100 g) i wypłucz pod zimną wodą. Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w drobniutkie kawałki. Marchewkę, pietruszkę i seler możesz również zetrzeć na tarce o większych oczkach. Umyj dokładnie mięso z kurczaka i osusz za pomocą ręcznika papierowego. Pokrój mięso w bardzo drobne kawałeczki. Następnie do litra gotującej się wody dodaj łyżeczkę oleju rzepakowego, ziemniaki, pozostałe warzywa i pokrojonego kurczaka. Całość gotuj pod przykryciem około 30-40 minut. Jeśli stwierdzisz, że krupnik jest zbyt gęsty dodaj wody. Przed podaniem dziecku zupki ostudź ją. Smacznego!
- Leczo wywodzi się z kuchni węgierskiej. Sprawdź przepis na klasyczne leczo.
- Marynata nadaje golonce niesamowity smak. Poznaj przepis na cytrynowo-miodową marynatę.
- Spaghetti putanesca jest jednym z najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej. Oto przepis na putanescę.