Reklama

Jajecznica z mozzarellą różni się od tej klasycznej smakiem, wyglądem i składnikami. Jajka są świetnym pomysłem na pełnowartościowe, szybkie i sycące śniadanie.

Reklama

Jajecznica z dodatkiem mozzarelli nabiera delikatnego, aksamitnego smaku. Mozzarella nadaje całości kremową konsystencję.

Jajecznica z mozzarellą i pomidorkami – przepis

Jajecznica z mozzarellą i pomidorkami smakuje oryginalnie i niepowtarzalnie. Dodany ser złagodzi ostry smak szczypiorku.

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 50 g tartej mozzarelli,
  • pęczek szczypiorku,
  • masło do smażenia,
  • sól,
  • pieprz.

Czas przygotowania: 15 minut

Stopień trudności: łatwe

Sposób przygotowania:

  • Masło rozpuść na głębokiej patelni, po czym dodaj pokrojone w kosteczkę dwa małe pomidorki.
  • Po około 2 minutach wlej wcześniej rozbite widelcem jaja, doprawione solą i pieprzem.
  • Jajka smaż, cały czas je mieszając.
  • Dodaj posiekany drobno szczypiorek i startą mozzarellę.
  • Całość dokładnie wymieszaj i podawaj z ulubionym pieczywem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama