Jajecznica z mozzarellą – pomysł na szybkie śniadanie
Jajecznica z mozzarellą różni się od tej klasycznej smakiem, wyglądem i składnikami. Jajka są świetnym pomysłem na pełnowartościowe, szybkie i sycące śniadanie.
Opublikowano: wtorek, 31 maja 2016 13:36
Reklama
Jajecznica z mozzarellą różni się od tej klasycznej smakiem, wyglądem i składnikami. Jajka są świetnym pomysłem na pełnowartościowe, szybkie i sycące śniadanie.
Reklama
Jajecznica z dodatkiem mozzarelli nabiera delikatnego, aksamitnego smaku. Mozzarella nadaje całości kremową konsystencję.
Jajecznica z mozzarellą i pomidorkami – przepis
Jajecznica z mozzarellą i pomidorkami smakuje oryginalnie i niepowtarzalnie. Dodany ser złagodzi ostry smak szczypiorku.
Składniki:
- 4 jajka,
- 50 g tartej mozzarelli,
- pęczek szczypiorku,
- masło do smażenia,
- sól,
- pieprz.
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: łatwe
Sposób przygotowania:
- Masło rozpuść na głębokiej patelni, po czym dodaj pokrojone w kosteczkę dwa małe pomidorki.
- Po około 2 minutach wlej wcześniej rozbite widelcem jaja, doprawione solą i pieprzem.
- Jajka smaż, cały czas je mieszając.
- Dodaj posiekany drobno szczypiorek i startą mozzarellę.
- Całość dokładnie wymieszaj i podawaj z ulubionym pieczywem.
Reklama
- Chcesz zaskoczyć swojego partnera? Spraw mu śniadanie do łóżka. Zobacz, 3 pomysły na śniadanie dla dwojga.
- Czy wiesz, co najlepiej wziąć na śniadanie do pracy? Zobacz, zestawy na szybki lunch.
- Jajecznica to bogactwo witamin, minerałów i białka. Zobacz, nasz oryginalny przepis na jajecznicę na kolację.
Reklama
Reklama
Reklama