Nadzienie do naleśników z warzywami i pieczarkami
Nadzienie do naleśników nie powinno być mdłe. Czosnek, pieczarki i warzywa tworzą niezapomniany w smaku farsz. Naleśniki z pieczarkami i warzywami to aromatyczna i pożywna porcja witamin. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli.
Nadzienie do naleśników nie powinno być mdłe. Czosnek, pieczarki i warzywa tworzą niezapomniany w smaku farsz. Naleśniki z pieczarkami i warzywami to aromatyczna i pożywna porcja witamin. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli.
Farsz do 4 naleśników
Składniki:
- 500 gramów pieczarek,
- 1 papryka,
- 1 cebula,
- 1 marchew,
- 3 łyżki masła,
- 150 gramów tartego sera żółtego,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz, ulubione przyprawy.
Czas przygotowania: 40 minut
Stopień trudności: łatwe
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki pokrój w kostkę.
2. Obierz marchwie i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
3. Pokrój paprykę i cebulę w kostkę.
4. Czosnek przeciśnij przez praskę.
5. Podgrzej masło na patelni.
6. Wrzuć na patelnię pieczarki i wszystkie warzywa.
7. Składniki duś na patelni 8-10 minut.
8. Tuż przed końcem duszenia dodaj szczyptę soli, pieprzu i pozostałe przyprawy.
9. Nałóż farsz na naleśniki.
10. Zawiń ciasto w rulon.
11. Naleśniki posyp tartym serem.
12. Ustaw piekarnik na 180°C.
13. Blachę wyłóż papierem do pieczenia lub wstaw naczynie żaroodporne.
14. Włóż naleśniki do piekarnika.
15. Piecz 20 minut.
Smacznego!
- Wypróbuj nasz przepis na obiad z karkówką. Dowiedz się, jak smakuje karkówka z pieczarkami - przepis na wykwintny obiad.
- Nie masz pomysłu na obiad? Sprawdź 3 najciekawsze przepisy na dania z pieczarkami.
- Lubisz pieczarki? Sprawdź dietetyczny przepis na sos pieczarkowy.