Reklama

Na pełnych obrotach – tak obchodziła 67. urodziny Magda Gessler. Magda kocha niespodzianki, dlatego bliscy obsypali ją prezentami. Niestety, na urodzinową uroczystość nie mógł przylecieć partner restauratorki, Waldemar Kozerawski. Loty ciągle są zawieszone, a granica z Kanadą zamknięta. Jak mówiła we "Fleszu" Gessler, dopiero w sierpniu będzie mogła spędzić romantyczne chwile z ukochanym. Może odwiedzą wówczas ulubione miejsca na Sycylii lub na Karaibach.

Reklama

Zobacz także: To miała być tajemnica... Czy Magda Gessler zdradziła sekret Lary? Córka będzie na nią zła?

Co się zmieniło w "Kuchennych rewolucjach"

W najnowszym "Fleszu" Magda Gessle opowiedziała również o pracy w dobie koronawirusa. Była pierwszą spośród gwiazd TVN, która po przerwie wróciły do pracy. Jeszcze w maju ruszyły nagrania pięciu odcinków „Kuchennych rewolucji”.

– Wróciliśmy na plan, bo to nasza praca. Trzeba było dopilnować terminów i zobowiązań. Cała produkcja podeszła do tego bardzo odpowiedzialnie. Zachowywaliśmy rozsądek i wszelkie standardy bezpieczeństwa, takie jak mierzenie temperatury przed wejściem na plan, minimalizacja załogi i gotowanie w maskach, co dla kucharzy było sporym wyzwaniem – opowiada Gessler.

Jesienna edycja jej programu będzie się jednak trochę różnić od poprzednich. Restauratorzy usłyszą fachowe porady Magdy, jak prowadzić biznes w czasie, gdy klienci nadal obawiają się zarażenia koronawirusem.

Jak przygotowywać jedzenie na wynos? Czy wyparzać sztućce i talerze? Jak informować klienta o bezpieczeństwie, by nie psuć nastroju kolacji? Lepiej nosić maski czy przyłbice? Wszystkiego tego dowiemy się z programu.

Oprócz praktycznych wskazówek Gessler ma dla restauratorów jeszcze jedną podpowiedź. Klienci z pewnością będą zadowoleni. Zdaniem gwiazdy, oprócz dobrego gotowania należy jeszcze trochę obniżyć ceny. Sama również sporo zmieniła w pracy swoich restauracji.

– W pandemii zakasaliśmy rękawy i nie czekaliśmy na cud. W Fukierze zaczęliśmy sprzedawać posiłki na wynos, a Słodki… Słony mojej córki Lary zamieniliśmy w sklep w stylu kolonialnym. Klienci mogli kupować gotowe ciasta, ciasteczka, zupy i aromatyczne buliony – opowiada Magda Gessler we "Fleszu".

Przypomnijmy, Gessler już jesienią po raz pierwszy zostanie babcią. Jej córka Lara, podobnie jak kiedyś ona sama, mimo ciąży nie zwalnia tempa.

– Moja córka jest szczęśliwa, piękna i pogodna, a to najważniejsze dla kobiety w ciąży. Cieszy mnie też, że Lara jest bardzo aktywna, samodzielna i kreatywna, otworzyła nawet niedawno nowy biznes: Pracownię Kulinarną – zdradziła Magda Gessler we "Fleszu".

Zobacz także: Magda Gessler stanowczo oceniła nagą sesję ciążową Lary w centrum Warszawy

Reklama

Lara Gessler, mimo zaawansowanej ciaży jest ciągle bardzo aktywna:

Reklama
Reklama
Reklama