Party Stories
Martyna Wojciechowska o dramatycznej diagnozie
Doda w zielonej marynarce
Agnieszka Woźniak Starak w białym t-shircie na konferencji Big Brothera
beata-kozidrak
„Hotel Paradise” Ata Postek rozstała się z partnerem, ale już ma nowego! Zdradziła, jak się poznali
Michał Kostrzewski i pozostali jurorzy You Can Dance
Justyna Steczkowska z fanami
Ida Nowakowska prowadzącą "You Can Dance"
Doda
Anna Lewandowska zrobi karierę w Niemczech?
Newsy

Anna Lewandowska zdradziła jak zrobić... antywirusową jaglankę! Ten przepis pokochali internauci!

Przepis Anny Lewandowskiej na antywirusową jaglankę stał się hitem sieci! Koniecznie sprawdźcie jak ją zrobić!

Anna Lewandowska to prawdziwy autorytet w sprawach zdrowego odżywiania! Przyszła mama chętnie dzieli się swoimi przepisami z internautami, którzy często czerpią inspirację z jej pomysłów. Tym razem jej pomysł na antywirusową jaglankę natychmiast stał się hitem! Zobaczcie jak ją przyrządzić!

Zobacz także: Anna Lewandowska ostro trenuje w zaawansowanej ciąży! W sieci pojawiło się nagranie trenerki z dużym brzuszkiem! 

Ewydanie Party

Anna Lewandowska pierwszy raz powiedziała tak wiele na temat swojego bogactwa! Na co wydaje pieniądze?

Anna Lewandowska zdradziła przepis na antywirusową jaglankę!

Ania Lewandowska już za kilka tygodni przywita na świecie swoje drugie dziecko! Gwiazda jednak w dalszym ciągu jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych. Fani na bieżąco śledzą jej poczynania, a ponadto chętnie korzystają ze zdrowych przepisów, które żona Roberta Lewandowskiego zamieszcza w internecie. Tym razem jej pomysł na antywirusową jaglankę okazał się być prawdziwym hitem! Ania podzieliła się recepturą za pośrednictwem Instagrama! 

Do przygotowania antywirusowej jaglanki pomysłu Ani Lewandowskiej potrzebujemy tylko kilku składników, które zapewne większość z nas ma w swoim domu: 

  • 60 gramów kaszy jaglanej;
  • miód do smaku;
  • łyżeczka siemienia lnianego;
  • szczypta cynamonu;
  • łyżeczka kurkumy;
  • szczypta kardamonu;
  • dojrzała gruszka;
  • garść blanszowanych migdałów.

Kaszę jaglaną należy ugotować na wodzie, a w momencie wrzenia trzeba dorzucić masło, a następnie wszystko dokładnie wymieszać. Potem dodajemy wszystkie przyprawy oraz miód i ponownie wszystko mieszamy. Gruszkę kroimy w plastry, grillujemy na patelni i układamy na jaglance. W ten oto sposób uzyskujemy pyszne i przede wszystkim bardzo zdrowe danie! 

Ania opublikowała także materiał wideo, na którym krok po kroku można zobaczyć, jak przygotować antywirusową jaglankę! Aby je obejrzeć, kliknijcie na strzałkę po prawej stronie zdjęcia. Skorzystacie z tego przepisu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WYZWANIE #GOTUJWODOMU ➡ Śniadanie: Antywirusowa jaglanka ➡ Przekąska 1: Sałatka owocowa ➡ Obiad: Dorsz na warzywach ➡ Przekąska 2: Azjatycka sałatka ➡ Kolacja: Nadziewana cukinia z halloumi #️⃣ Antywirusowa jaglanka. ▶️ Przepis ▶️ Video #️⃣ Sałatka owocowa z migdałami i imbirem. 1. Jabłko 1 sztuka 2. Gruszka ¾ sztuki 3. Migdały ¾ łyżki 4. Imbir świeży 1 plaster 5. Szpinak Lio Shake 1 łyżeczka Wymieszaj pokrojone owoce z posiekanymi migdałami i startym imbirem. Całość posyp szpinakiem. #️⃣ Dorsz na warzywach z pieczonymi ziemniakami. 1. Dorsz świeży filety 1 2. Cytryna 1 plaster 3. Sól morska 1 szczypta 4. Pieprz czarny 1 szczypta 5. Papryka czerwona ¼ sztuki 6. Papryka żółta ¼ sztuki 7. Cebula ½ sztuki 8. Por ⅓ sztuki 9. Marchew 1 sztuka 10. Czosnek 1 ząbek 11. Masło klarowane 1 łyżeczka 12. Ziemniaki 2 sztuki 13. Majeranek suszony 1 szczypta 14. Tymianek suszony 1 szczypta 15. Sól morska 1 szczypta 16. Kurkuma mielona ¼ łyżeczki 17. Masło klarowane ½ łyżeczki Rybę przełóż do naczynia żaroodpornego. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, posyp solą i pieprzem. Paprykę czerwoną, żółtą i cebulę pokrój w kostkę, a pora i marchew w plastry. Wymieszaj pokrojone warzywa z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i tłuszczem. Obłóż rybę warzywami. Piecz w naczyniu żaroodpornym w 180°C przez około 20 minut. Ziemniaki pokrój w kostkę i przełóż na blachę do pieczenia. Piecz w 180°C przez około 20 minut. #️⃣ Azjatycka sałatka paprykowa. 1. Papryka czerwona ⅔ sztuki 2. Rukola 1 garść 3. Oliwa z oliwek 1 łyżeczka 4. Sos sojowy 1 łyżeczka 5. Chili 1 szczypta 6. Cukier kokosowy ¼ łyżeczki 7. Sezam 1 łyżeczka Paprykę pokrój w kostkę. Rukolę przełóż do miski, dodaj pokrojoną paprykę. Przygotuj dressing: wymieszaj oliwę z sosem sojowym, chili i cukrem kokosowym. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem #️⃣ Nadziewana cukinia z halloumi. 1. Cukinia ⅓ sztuki 2. Ser halloumi 3 plastry 3. Chili w proszku 1 szczypta 4. Sól morska szczypta 5. Pieprz czarny szczypta 6. Papryka czerwona słodka 1 szczypta 7. Oliwa z oliwek ¾ łyżeczki Cukinię ponacinaj. Umieść w nacięciach pokrojony w plastry ser halloumi. Cukinię przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 180°C przez ok 15 min.

Post udostępniony przez 𝐀𝐧𝐧𝐚 𝐋𝐞𝐰𝐚𝐧𝐝𝐨𝐰𝐬𝐤𝐚 (@annalewandowskahpba)

Ania Lewandowska często zamieszcza w swoich mediach społecznościowych przepisy na zdrowe i pyszne dania! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wyzwanie #GOTUJWODOMU ➡️ Śniadanie: placuszki z bananami ➡️ Przekąska 1: koktajl z awokado ➡️ Obiad: Makaron z suszonymi pomidorami i natką pietruszki ➡️ Przekąska 2: Surówka z marchwi z orzechami ➡️ Kolacja: Zupa krem z batatów z mleczkiem kokosowym i marchewką #️⃣ Placuszki z bananem i 🍫 1. 1 banan 2.100 ml napoju kokosowego lub innego mleka roślinnego 3. 4 łyżki mąki, np. owsianej 4. 0,5 łyżki sody 5. masło klarowane ghee 6. pasta Czekolada & Kokos @foods_by_ann Składniki dokładnie wymieszałam, banana pokroiłam w plasterki i dodałam do ciasta. Smażyłam z obu stron, aż placuszki się zarumienią. Placuszki polałam polewą czekoladową #️⃣ koktajl z awokado. 1. Cytryna 1 plaster 2. Mleko kokosowe (napój) ½ szklanki 3. Awokado (dojrzałe) ¼ sztuki 4. Banan ½ sztuki 5. Jabłko ½ sztuki 6. Szpinak 1 garść 7. Bazylia świeża 2 liście Wyciśnij sok z cytryny. Zblenduj wszystkie składniki. #️⃣ Makaron z suszonymi pomidorami i natką pietruszki. 1. Makaron żytni razowy spaghetti 70 gramów 2. Masło klarowane ⅓ łyżeczki 3. Cebula ¼ sztuki 4. Czosnek ½ ząbka 5. Mięso z piersi kurczaka ½ 6. Suszone pomidory 3 plastry 7. Sól morska 1 szczypta 8. Pieprz czarny 1 szczypta 9. Papryka czerwona słodka ½ łyżeczki 10. Oliwa z oliwek ¼ łyżeczki 11. Pietruszka liście ½ pęczki Ugotuj makaron. Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj pokrojone w kostkę mięso i smaż przez około 10 minut. Dodaj pokrojone pomidory, ugotowany makaron, przyprawy, oliwę, wymieszaj i podgrzewaj przez około 1 minutę. #️⃣ Surówka z marchwi z orzechami. 1. Marchew 2 sztuki 2. Oliwa z oliwek extra virgin ¼ łyżeczki 3. Orzechy włoskie ½ garści Marchew zetrzyj na tarce. Surówkę skrop oliwą i posyp posiekanymi orzechami. #️⃣ Zupa krem z batatów z mleczkiem kokosowym i marchewką. 1. Bataty ½ sztuki 2. Marchew 1 sztuka 3. Mleczko kokosowe 18% tłuszczu 4 łyżki 4. Masło klarowane ½ łyżeczki 5. Sól morska 1 szczypta 6. Pieprz czarny 1 szczypta Bataty i marchew pokrój w kostkę. Pokrojone warzywa zalej wodą do ich przykrycia i gotuj przez około 10 minut. Dodaj mleczko kokosowe, tłuszcz i całość zblenduj. Przypraw #annalewandowska

Post udostępniony przez 𝐀𝐧𝐧𝐚 𝐋𝐞𝐰𝐚𝐧𝐝𝐨𝐰𝐬𝐤𝐚 (@annalewandowskahpba)

Fani trenerki często inspirują się jej pomysłami! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WYZWANIE #GOTUJWODOMU ▶️ całodniowy JADŁOSPIS 🤲 ➡️ Śniadanie: Czekoladowy przekładaniec z nadzieniem ➡️ Przekąska 1: Sałatka z pomarańczą, awokado, granatem i orzechami ➡️ Obiad: Duszony kurczak z papryką i ryżem ➡️ Przekąska 2: Jogurt kokosowy z orzechami ➡️ Kolacja: Kanapki z hummusem, suszonymi pomidorami i kolendrą #️⃣Czekoladowy przekładaniec z nadzieniem 1.2 jajka 2.2 łyżki mąki np owsianej /kukurydzianej/ kasztanowej 4.szczypta bezglutenowego proszku do pieczenia 5.1 łyżka czekoladowego białka roślinnego @foods_by_ann 6.mleczko kokosowe 7.pasta orzechowa Truskawka 8.świeże owoce 9.orzeszki pinii Zblendowałam wszystkie składniki, smażyłam pod przykryciem z dwóch stron. Gotowy omlet pokroiłam na 4 części, przełożyłam moją ukochaną pastą czekoladową i na wierzch dodałam owoce i orzeszki pinii. #️⃣ Sałatka z pomarańczą, awokado, granatem. 1. Rukola 1 garść 2. Pomarańcza ¼ sztuki 3. Awokado ¼ sztuki 4. Granat ¼ sztuki 5. Miód ½ łyżeczki 6. Musztarda dijon ½ łyżeczki 7. Sól himalajska 1 szczypta 8. Pieprz czarny 1 szczypta 9. Oliwa z oliwek ¼ łyżeczki 10. Orzechy włoskie PRZEPIS W FILMIE▶️ przesuń w bok. #️⃣ Duszony kurczak z papryką i ryżem. 1. Mięso z piersi kurczaka bez skóry 1 porcja 2. Masło klarowane ½ łyżki 3. Papryka czerwona ½ sztuki 4. Papryka żółta ½ sztuki 5. Sól morska szczypta 6. Pieprz czarny szczypta 7. Papryka czerwona słodka ½ łyżeczki 8. Czosnek 1 ząbek 9. Bulion warzywny ½ szklanki 10. Ryż 2 ½ łyżki 11. Kurkuma ¼ łyżeczki 12. Olej kokosowy ¼ łyżeczki Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pokrojone w kostkę paprykę czerwoną i żółtą, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość zalej bulionem i duś przez około 15 minut. Ryż ugotuj. #️⃣ Jogurt roślinny z orzechami. 1. Jogurt kokosowy 100 gramów 2. Orzechy nerkowca ¼ garści Jogurt wymieszaj z posiekanymi orzechami. #️⃣ Kanapki z hummusem, suszonymi pomidorami i kolendrą. 1. Chleb żytni razowy na zakwasie 2 kromki 2. Hummus naturalny 2 łyżeczki 3. Suszone pomidory 2 plastry 4. Kolendra świeża 1 łyżeczka Pieczywo posmaruj hummusem. Dodaj na wierzch pokrojone w kostkę suszone pomidory. Kanapki posyp posiekaną kolendrą. #annalewandowska

Post udostępniony przez 𝐀𝐧𝐧𝐚 𝐋𝐞𝐰𝐚𝐧𝐝𝐨𝐰𝐬𝐤𝐚 (@annalewandowskahpba)

 

Sposób na szybki i lekki obiad
© Fischer Food Design/Fotolia.com
Styl życia
Dania jednogarnkowe z warzywami: wegetariańska wersja ziemniaków na ostro i podsmażana kiełbasa z papryką i cukinią
Danie jednogarnkowe można przygotować z samych warzyw, np. fasoli, ziemniaków, papryki. Warto dodać do nich ostrą papryczkę chili. Wielbiciele mięsa chętnie zjedzą na obiad podsmażone pętko kiełbasy z marchewką, pomidorem oraz papryką.

Danie jednogarnkowe można przygotować z samych warzyw, np. fasoli, ziemniaków, papryki. Warto dodać do nich ostrą papryczkę chili. Wielbiciele mięsa chętnie zjedzą na obiad podsmażone pętko kiełbasy z marchewką, pomidorem oraz papryką.   Dania jednogarnkowe to szybki i smaczny pomysł na obiad lub kolację. Do ich przygotowania należy użyć garnka z grubym dnem. Dobrym wyborem jest też naczynie żeliwne, które równomiernie rozprowadza ciepło. Przepis na danie jednogarnkowe z warzywami i kiełbasą Składniki: 1 czerwona papryka , 2 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pomidor, ½ cukinii, 5 pieczarek, 1 pętko kiełbasy, 1 łyżeczka ostrej musztardy, np. dijon , 1 łyżka przecieru pomidorowego, ¼ łyżeczki słodkiej papryki mielonej, 1,5 łyżki świeżo posiekanego koperku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, szczypta soli, szczypta pieprzu, ½ kieliszka sherry.   Stopień trudności: łatwe Czas przygotowania: 30-40 minut   Sposób przygotowania: W garnku z grubym dnem rozgrzej nieco oleju. Wrzuć pokrojoną w plastry kiełbasę do naczynia i podsmaż na rumiano . Wyłóż mięso na papierowy ręcznik, aby odsączyć z niego tłuszcz. Obierz cebulę. Umyj i obierz ziemniaki, pieczarki oraz marchew. Umyj cukinię i pomidor. Pokrój wszystkie warzywa w kostkę i wrzuć je do garnka. Wymieszaj wszystko i smaż przez 5-7 minut. Wlej sherry i mieszaj składniki dotąd, aż alkohol odparuje. Dodaj do dania przecier, musztardę i wlej szklankę wody. Duś całość pod przykryciem przez około 15 minut. Po upływie tego czasu dopraw do smaku pieprzem, solą oraz słodką papryką. Wrzuć do garnka kiełbasę, koperek i natkę pietruszki. Duś składniki jeszcze przez 2 minuty. Ziemniaki...

miska zupy z soczewicy
©Ramon Grosso/Fotolia
Styl życia
Dwa pomysły na sylwestrowe zupy
Dwa pomysły na sylwestrowe zupy, jedna w wersji mięsnej i rozgrzewającej, druga w wersji lżejszej i bezmięsnej: zupa gulaszowa i zupa z soczewicy.

Dwa pomysły na sylwestrowe zupy, jedna w wersji mięsnej i rozgrzewającej, druga w wersji lżejszej i bezmięsnej: zupa gulaszowa i zupa z soczewicy.   Poniżej dwa pomysły na sylwestrowe zupy: w wersji bezmięsnej i mięsnej. Zupa z soczewicy Składniki: soczewica czerwona łuskana (200 gramów), pomidory (dwie sztuki), cebula (dwie małe sztuki), czosnek (dwa ząbki), bulion warzywny (jeden litr), korzeń imbiru , oliwa (dwie łyżki), sól (jedna łyżeczka), ostra papryka (jedna łyżeczka), mieszanka curry (jedna łyżeczka), śmietana. Czas przygotowania: 45 minut Stopień trudności: łatwy   Sposób przygotowania: Drobno posiekać cebulę, imbir i czosnek zetrzeć na tarce. Na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać przyprawy: sól, imbir, paprykę, mieszankę curry. Przełożyć cebulę do garnka, dodać rozdrobnione pomidory i soczewicę, zalać bulionem warzywnym, gotować około 20 minut. Zupę podawać ze śmietaną, można udekorować kiełkami. Smacznego! Zupa gulaszowa Składniki: mieszanka mięs: karkówki, łopatki, wołowiny (pół kilo), papryka czerwona (dwie sztuki), pieczarki (50 dkg), cebula (jedna duża sztuka), marchewka (jedna mała sztuka), pietruszka (jedna mała sztuka), czosnek (dwa ząbki), seler (1/4 sztuki), ziemniaki (3 średnie sztuki), bulion warzywny, koncentrat pomidorowy (2 łyżki), olej do smażenia , przyprawy do smaku: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, kminek, gałka muszkatołowa, słodka i ostra papryka. Czas przygotowania: 60 minut Stopień trudności: łatwy   Sposób przygotowania: Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę. Natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem i papryką. Zostawić w lodówce na kilka godzin. Cebulę posiekać i podsmażyć na patelni, dodać...

kasza jaglana
©woyzzeck/Fotolia.com
Styl życia
Sałatka z kaszą jaglaną na dwa sposoby: z mandarynkami i granatem oraz z wątróbką drobiową
Sałatka z mandarynkami, jaglanką i granatem jest lekko słodka i orzeźwiająca. Można zabrać ją do szkoły albo pracy. Sałatka z kaszą jaglaną oraz usmażoną wątróbką drobiową sprawdzi się na obiad. Danie można podawać na ciepło albo na zimno, świetnie komponuje się z selerem naciowym, papryką i kukurydzą.

Sałatka z mandarynkami, jaglanką i granatem jest lekko słodka i orzeźwiająca. Można zabrać ją do szkoły albo pracy. Sałatka z kaszą jaglaną oraz usmażoną wątróbką drobiową sprawdzi się na obiad. Danie można podawać na ciepło albo na zimno, świetnie komponuje się z selerem naciowym, papryką i kukurydzą.   Kaszę jaglaną pozyskuje się z prosa, czyli rodzaju zboża. Jaglanka jest niskokaloryczna, lekkostrawna, a także bogata w białko, błonnik oraz witaminy z grupy B. Sałatka z mandarynkami i granatem, czyli smaczna przekąska Sałatka z mandarynkami , kaszą jaglaną i granatem doskonale syci. Danie można przygotować na kolację albo zabrać do szkoły bądź pracy. Sałatka z jaglanką i owocami sprawdzi się w przypadku wegan oraz osób, które nie jedzą glutenu lub laktozy.   Składniki (na 5 porcji): 400 gramów kaszy jaglanej, 100 gramów rukoli,  3 obrane mandarynki, miąższ z jednego granatu, garść wyłuskanych pestek słonecznika, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki octu balsamicznego, szczypta soli himalajskiej, szczypta pieprzu ziołowego.   Czas przygotowania: 30 minut   Stopień trudności: łatwe   Sposób przygotowania: Opłucz kaszę – na początku we wrzątku, a następnie w bardzo zimnej wodzie. Dzięki temu nie będzie gorzka. Jaglankę wsyp do rondla, zalej zimną wodą i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Ziarna muszą być miękkie. Ugotowaną i ostudzoną kaszę przesyp do miski. Dodaj oczyszczoną rukolę, cząstki mandarynek oraz miąższ granatu. W szklance wymieszaj oliwę, ocet, sól i pieprz. Sos połącz z pozostałymi składnikami. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. Posyp nimi sałatkę. Danie umieść w lodówce na minimum 15 minut. Sałatkę podawaj...

Nasze akcje
wyniki konkursu duplo 2021
Fleszstyle

KONKURS! Wygraj zaproszenie na największą imprezę modową w Polsce i inne supernagrody!

Partner
hada-labo-3d-lifting-mask
Fleszstyle

Sposób Japonek na zatrzymanie upływu czasu tkwi w prostocie kosmetyków

Partner
kosmetyki-neutrogena-bright-boost
Fleszstyle

TEST REDAKCJI: Sprawdziłyśmy kosmetyki Neutrogena® Hydro Boost® i Bright Boost!

Partner