Oto jak wygląda czekoladowe jajko za 24 tysiące
Oto jak wygląda czekoladowe jajko za 24 tysiące
1 z 5
Alleluja! Luksusowa belgijska marka czekolady Godiva stworzyła właśnie czekoladowe jajo, które zawstydzi absolutnie wszystko, co przyniesiecie do domu z supermarketu.
Zajrzyjcie do naszej galerii żeby dowiedzieć się wszystkiego co musicie wiedzieć o tej najbardziej absurdalnie fantastycznej kreacji z czekolady w historii.
Więcej: 2 przepisy na wegański pasztet wielkanocny – z pieczarkami i z białych warzyw
2 z 5
Jak czytamy w materiałach przygotowanych przez geniuszy z Godiva, zdobione złotą oraz białą czekoladą jajo jest zrobione z litej gorzkiej czekolady, a jego waga wynosi 25 kilo. Jajo znajduje się obecnie na wystawie w butiku marki przy londyńskiej Regent Street w anturażu pięciu mniejszych – ważących zaledwie po 420 g – kopii.
3 z 5
Za projekt nowego jaja odpowiada nowa szefowa kuchni Cherish Finden, której ukończenie tego magnum opus zajęło zatrważające 192 godziny.
4 z 5
Jajo – zwane Atelier – jest wykończone jadalnym złotym pyłem i perłami z białej czekolady, które Cherish także wykonała własnymi rękoma.
5 z 5
Co o jaju mówi jego twórczyni? Finden zdradziła, że swoją kreacją chciała zawstydzić inne czekoladowe jaja na całym świecie. „To moja pierwsza Wielkanoc w Godiva. Nasze jaja Atelier to już tradycja, dlatego chciałam żeby moje pierwsze było spektakularne". Trudno zaprzeczyć, że rzeczywiście się jej udało. Jedlibyście?