Pyszne jak lody, a znacznie mniej tuczące! Przepis na ulubiony deser gwiazd
Mrożone sposoby gwiazd na upał? To bardzo proste!
Jennifer Aniston, Sandra Bullock i Eva Longoria. Co łączy te panie?
Zamiłowanie do mrożonego jogurtu.
I nic dziwnego, szczególnie w takie upalne lato jak tegoroczne.
Mrożony jogurt to bowiem nie tylko dobra alternatywa dla lodów, ale także idealny deser w gorące dni. Dodajmy tylko do niego swoje ulubione owoce i dosłódźmy do smaku.
Kilka godzin w zamrażalniku i możemy się cieszyć najzdrowszą domową namiastką lodów.
Lody jogurtowe
300 ml gęstego jogurtu naturalnego
3-4 łyżki cukru pudru
150 g świeżych owoców: truskawek, malin, borówek
Cukier wsypujemy do jogurtu i mieszamy tak długo, aż całkowicie się rozpuści. Potem przelewamy jogurt do silikonowych foremek na babeczki, napełniając je do 3/4 wysokości. Do każdej foremki z jogurtem wkładamy całe lub pokrojone owoce, wciskając je do delikatnie środka. Wkładamy do zamrażalnika na min. 4-6 godzin.
Smacznego!
Lody jogurtowe