Reklama

Pascal Brodnicki i jego żona Agnieszka Mielczarek wydają się osobami, którym szczęście zawsze sprzyja. Jednak w życiu żony Pascala były naprawdę trudne chwile, z których jednak się podniosła i sprawiła, że pasja stała się jej zawodem. Co sprawiło, że Agnieszka zainteresowała się zdrowym życiem i zdrowym odżywianiem?

Reklama

Moja historia. Jako dziecko straciłam oboje rodziców. Kiedy umarł mój tata, miałam cztery lata, a jak odeszła mama – jedenaście. Oboje chorowali na nowotwory. Dlatego już jako dzieciak wiedziałam, jak ważne jest zdrowie. Te tragedie sprawiły, że ułożyłam sobie w głowie priorytety - mówi.

Zobacz także: Pascal Brodnicki zdradził, czego kamery nie uchwyciły w programie "Azja Express"! WIDEO

Po śmierci rodziców Agnieszka zamieszkała u obcych ludzi. Nazywała ich jednak ciepło – babcią i dziadkiem, bo dbali o nią. Brakowało jej jednak wsparcia w ważnych momentach. Dziś Agnieszka skończyła studia i jest coachem zdrowego odżywiania. Chce pomagać ludziom i wierzy, że właśnie trudne dzieciństwo nauczyło ją słuchać ludzi, wczuwać się w ich problemy.

"Wierzę jednak, że właśnie z powodu trudnych doświadczeń w młodości mam w sobie więcej empatii i potrafię zrozumieć ludzi, wsłuchać się w ich potrzeby. Kiedy zaczynałam pracę coacha, wyobrażałam sobie, że przychodzić będą młode dziewczyny, które chcą wyglądać jak laski. Okazało, że są to głównie panie w okolicach czterdziestki, często po trudnych przeżyciach, takich jak rozwody czy rozstania, ale też takie, które trochę odchowały dzieci i mają więcej czasu", mówi.

Więcej: Żona Pascala zdradziła sekret swojego wyglądu. Wygląda na 20 lat, choć ma... WIDEO

Agnieszka Mielczarek wierzy też że za pomocą diety można przeciwdziałać nowotworom.

"Moja mama zmarła, kiedy miała 38 lat, tata, gdy był o cztery lata młodszy. Ja jestem już po 40. Dopóki sama nie miałam dziecka, myślałam sobie: będzie, co ma być. Jednak kiedy urodził się Leo, zaczęłam się zastanawiać, jak się chronić. Czytałam na ten temat publikacje. Dziś już wiemy, że nowotworom można przeciwdziałać właśnie za pomocą diety roślinnej, bo w niej jest najwięcej antyoksydantów i substancji wzmacniających immunologię. Badania pokazują też, że geny nie determinują całego życia. Naprawdę mamy wpływ na zdrowie, nawet jeśli jesteśmy w grupie ryzyka," mówi Agnieszka.

Więcej na ten temat przeczytacie w wywiadzie w magazynie "Party", a zdrowe przepisy znajdziecie w nowej książce "5 lat młodsza w 5 tygodni".

Agnieszka Mielczarek, Pascal Brodnicki

ONS

Reklama

Pascal Brodnicki

Albert Lenart / TVN
Reklama
Reklama
Reklama