W restauracjach gwiazd wcale nie jest tanio! Ile trzeba zapłacić za obiad u Gessler lub Amaro?
W restauracjach gwiazd wcale nie jest tanio! Ile trzeba zapłacić za obiad u Gessler lub Amaro?
Za dnia występują w telewizji, a po godzinach pracy na ekranie pędzą do swoich knajpek. Mateusz Gessler, Michel Moran, Sonia Bohosiewcz - to tylko kilka nazwisk sławnych gwiazd, które prowadzą swoje restauracje! Sprawdziliśmy, ile u celebrytów kosztują najdroższe posiłki. Czy ponad 200 złotych to wygórowana cena za danie? Zobaczcie!
1 z 6
Ile kosztuje obiad w restauracjach gwiazd?
Michel Moran swoją restaurację prowadzi przy placu Marszałka Józefa Piłsudskiego 9 w Warszawie. W "Bistro de Paris Michel Moran" najdroższą przystawką są małże świętego Jakuba, pomarańczowy karmel, patison i mleczko kokosowe za 79 złotych. Jeśli chodzi o dania mięsne, to za irlandzką dojrzewającą polędwicę wołową należy zapłacić 140 złotych, a najdroższa ryba, czyli pieczona w całości sola lub grillowany Sea Bass z warzywami, to koszt 120 złotych (danie dla 2 osób).
Zobacz także: Awantura podczas nagrań do "Kuchennych rewolucji"! Musiała interweniować policja!
2 z 6
Magda Gessler ma wiele swoich knajpek, ale najbardziej znana jest ta w stolicy o nazwie "U Fukiera". Najwięcej zapłacimy tam za combera z jelenia z całym dworem (105 złotych) i jesiotra zamkniętego w kawiorowej otulinie na szampanie (99 złotych). Sałatki u restauratorki też nie należą do najtańszych. "Zielono mi… czyli Zielone ogrody awokado, szpinak, pieczarki, boczek, pieczony czosnek, z rozmaitymi sałatami" to koszt 55 złotych.
3 z 6
W "Atelier Amaro", czyli w pracowni kulinarnej Wojciecha Modesta Amaro, możemy kupić kolację "6 moments" za 310 złotych lub "9 moments" za 420 złotych. Niestety, nie jest napisane, co znajdziemy w środku, ale goście z pewnością wychodzą zachwyceni, bo na stolik czeka się tygodniami!
4 z 6
Kilka lat temu Sonia Bohosiewicz otworzyła "Sushibu". W mieszczącym się przy ul. Wielicka 43 lokalu wcale nie jest tak drogo! Najwięcej oczywiście zapłacimy za zestawy surowej ryby. Maki California Gold, maki w ogórku, nigiri łosoś czy nigiri węgorz (62 sztuki) kosztuje 249 złotych.
5 z 6
Mateusz Gessler również prowadzi w stolicy kilka knajpek z jedzeniem. Warszawa Wschodnia, Ćma i Warszawski Sen to miejsca stworzone przez niego. W pierwszej knajpce najwięcej - 78 złotych - zapłacimy za polędwicę Wellington, steka z polskiego antrykotu czy też za filet z dorsza w sosie kaparowym. W Ćmie jest nieco taniej, bo już najdroższe danie, czyli łosoś z pieca chlebowego lub sezonowany antrykot, kosztuje 68 złotych. A w "Śnie" za 82 złote możemy dostać między innymi turbota z warzywami sezonowymi i puree z pasternaku.
6 z 6
Co zjemy u Czesława Mozila? Przy ul. Ząbkowskiej 5 czeka na nas dużo pyszności! Wbrew pozorom w lokalu wcale nie jest tak drogo. Arrosto Rostbef, chipsy z batata, domowe masło cytrynowo-ziołowe i sałatka wiosenna to koszt za każde danie 57 złotych, a comber cielęcy podany z puree z zielonego groszku i koziego sera kosztuje 52 złote. Zaskoczeni?
content:0_118869,0_119143:CMNews