Party Stories
Martyna Wojciechowska o dramatycznej diagnozie
Doda w zielonej marynarce
Agnieszka Woźniak Starak w białym t-shircie na konferencji Big Brothera
beata-kozidrak
„Hotel Paradise” Ata Postek rozstała się z partnerem, ale już ma nowego! Zdradziła, jak się poznali
Michał Kostrzewski i pozostali jurorzy You Can Dance
Justyna Steczkowska z fanami
Ida Nowakowska prowadzącą "You Can Dance"
Doda
Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
Newsy

"Milionerzy": "Co to jest koniektura?", "Trycholog to spec od?"

"Milionerzy" odcinek 346. Jakie są poprawne odpowiedzi na pytania z odcinka?

W dzisiejszym odcinku "Milionerów" wystąpił pan Marcin, który sam o sobie mówił, że jest pechowcem. Chyba nie tym razem! Brawurowo odpowiedział na pytania wygrywając 250 000 zł, a to jeszcze nie koniec! Z jakimi pytaniami musiał się zmierzyć? 

Zobacz także: "Milionerzy": Nieprzechodni wśród przechodnich?

Pytanie za 500 zł. Psy przewodniki najczęściej wywodzą się spośród?

A. jamników
B. golden retrieverów
C. bulterierów
D. maltańczyków

Psy przewodniki najczęściej wywodzą się spośród golden retrieverów. Odpowiedź C. 

Pytanie za 1000 zł. Strofuje się:

A. mowę wiązaną
B. prozę życia
C. niesforne fryzury
D. aroganckie bachory

Strofuje się aroganckie bachory. Odpowiedź D.

Pytanie za 2000 zł. Zmiana polityki wewnętrznej PZPR w 1956 r. przeszła do historii jako:

A. powódź kwietniowa
B. susza sierpniowa
C. odwilż październikowa
D. zamieć grudniowa

Zmiana polityki wewnętrznej PZPR w 1956 r. przeszła do historii jako odwilż październikowa. Odpowiedź C.

Pytanie za 5000 zł. Skoczek narciarski, który ląduje, tzw. telemarkiem, powinien mieć:

A. całkowicie wyprostowane nogi
B. jedną nogę wysuniętą w przód
C. ręce uniesione nad głowę
D. tułów lekko odchylony do tyłu

Skoczek narciarski, który ląduje, tzw. telemarkiem, powinien mieć jedną nogę wysuniętą w przód. Odpowiedź B.

Pytanie za 10 000 zł. Na obrazie Jana Matejki Hassan topi:

A. troski w kieliszku
B. pieniądze na giełdzie
C. marzannę
D. niewierną żonę

Na obrazie Jana Matejki Hassan topi niewierną żonę. Chodziło obraz "Utopiona w Bosforze".  Odpowiedź D.

Pytanie za 20 000 zł. Sądząc z innej nazwy tej choroby, leczono ją podagrycznikiem, pospolitym chwastem zasiedlającym zacienione części ogrodów.

A. świerzb
B. anginę
C. dnę moczanową
D. depresję

Chodzi o dnę moczanową, odpowiedź C.

Pytanie za 40 000 zł. Co to jest koniektura, słowo z tytułu opasłego tomu najnowszej polskiej noblistki?

A. hipoteza
B. hipoteka
C. hipodrom
D. zakłady bukmacherskie

Odpowiedź A, hipoteza. Chodziło o Olgę Tokarczuk i "Księgi Jakubowe".

Pytanie za 75 000 zł. Dwie wielkie aktorki Audrey i Katharine nosiły nazwisko:

A. Loren
B. Deneuve
C. Monroe
D. Hepburn

Dwie wielkie aktorki Audrey i Katharine nosiły nazwisko Hepburn. Nie były jednak ze sobą spokrewnione. Opowiedź D.

Pytanie za 125 000 zł. Trycholog to spec od:

A. płazińców i obleńców
B. włosów i skóry głowy
C. zabudowy poddaszy
D. związków poligamicznych

Trycholog to spec od włosów i skóry głowy. Odpowiedź B.

Pytanie za 250 000 zł. Czego zażądał od Dawida król Saul za rękę swojej córki Mikal?

A. dziesięciorga uszu Rzymian
B. stu napletków Filistynów
C. tysiąca głów Moabitów
D. miliona dłoni Edomitów

Odpowiedź D. 

Pytanie za 500 000 zł usłyszymy w kolejnym odcinku. 

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

 

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
Newsy
"Milionerzy": Który ze stanów nie znajduje się w USA? [pytania i odpowiedzi]
Który ze stanów nie znajduje się w USA? Znasz odpowiedź na pytanie z "Milionerów"?

"Który ze stanów nie znajduje się w USA?"- to pytanie, które padło w dzisiejszym odcinku "Milionerów"!  Znacie prawidłową odpowiedź? Zobaczcie jak brzmi oraz poznajcie odpowiedzi na pozostałe pytania, które padły w dzisiejszym odcinku programu! Zobacz także:  Milionerzy: Gdzie w aucie seryjnie montowane są ładunki pirotechniczne? Milionerzy, sezon 5, odcinek 234. Który ze stanów nie znajduje się w USA? [Pytania i odpowiedzi] Ten odcinek Milionerów rozpoczęła pani Agnieszka Golasińska, prawniczka i przedsiębiorca z Częstochowy. Do tej pory wygrała 2000 zł. Oto kolejne pytania:  Pytanie za 5 000 zł: Co jest prawdą o filmie "Zimna Wojna" Pawła Pawlikowskiego ? A. opowiada o wyścigu zbrojeń B. jego akcja dzieje się w ZSRR C. jest animowany D. jest czarno-biały Prawidłowa odpowiedź D.  Pytanie za 10 000 zł Który ze stanów nie znajduje się w USA?  A. Kolorado B. Oregon C. Michigan D. Queensland  Prawidłowa odpowiedź D. Pytanie za 20 000 zł Jakie kwiaty zrywał Józef Tolibowski Barbarze Ostrzeńskiej w "Nocach i dniach"? A. kaczeńce B. nenufary C. mieczyki D. chabry Prawidłowa odpowiedź B.  Pytanie za 40 000 zł: Siedzibą prezydenta jest dawny pałac Radziwiłłów, zwany:  A. Belwederem B. pałacem wilanowskim C. Wawelem D. Pałacem Namiestnikowskim  Prawidłowa odpowiedź D. Pałac namiestnikowski zwany także Pałacem Koniecpolskich lub Lubomirskich. Niestety Pani Agnieszce nie udało się wskazać dobrej odpowiedzi. Tym samym wygrała 1000 zł gwarantowane. Kto będzie kolejnym uczestnikiem?  Pytanie eliminacyjne  Dopasuj partie do państw, z których się wywodzą, w kolejności: Hiszpania, Węgry, Izrael,...

Nasze akcje
Delia My Cream
Styl życia

Krem idealnie dopasowany? Zrób go sama, z Delią to łatwe!

Partner
Macchia marki Tubądzin - wystrój we włoskim stylu
Styl życia

Mieszkanie inspirowane słoneczną Italią. Styl, który pokochały gwiazdy!

Partner
lenor-fresh-air-efect
Fleszstyle

Jak urządzić wnętrze, by zawsze zachwycało świeżością?

Partner
dax-cashmere-podklad-moon-blink
Fleszstyle

Klaudia El Dursi i Marcelina Zawadzka pokochały ten drogeryjny podkład i bazy pod makijaż!

Partner
Motorola moto g100
Styl życia

Uwielbiasz spędzać czas z przyjaciółmi? Wiemy, co zrobić, żeby te spotkania dawały ci jeszcze więcej radości!

Partner