Party Stories
Krystian Ferretti z "Hotel Paradise 3"
Luiza "Hotel Paradise 3"
Małgorzata Rozenek w białym garniturze
Hubert Urbański Milionerzy
x-news
TV-Show

"Milionerzy": Najbardziej depresyjny dzień w roku to...

Najbardziej depresyjny dzień w roku to tak zwany? Blue Monday czy Grey Tuesday? Sprawdźcie, czy znalibyście prawidłowe odpowiedzi na pytania z 263. odcinka programu "Milionerzy"!

"Najbardziej depresyjny dzień w roku to tak zwany?" Sprawdźcie, jak się nazywa i kiedy wypada. Uczestniczka 263. odcinka programu "Milionerzy" miała duży problem z udzieleniem prawidłowej odpowiedzi. Czy udało się jej odpowiedzieć na pytanie za 2000 złotych?

Poznajcie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów".

"Milionerzy": Filip Chajzer komentuje zwycięstwo Pani Marii! Czy sam znał odpowiedź na pytanie o milion?

Najbardziej depresyjny dzień w roku to tak zwany:

Początkowo uczestnika drogą dedukcji obstawiła odpowiedź B. Jednakże ryzyko były zbyt duże i zdecydowała się na koło ratunkowe 50:50. Pozostały dwa warianty - A. i C. Uznała ona, że sobota nie może być najbardziej depresyjnym dniem i ostatecznie postawiła na odpowiedź A.

A: Blue Monday

B: Grey Tuesday

C: Black Friday

D: Brown Sunday

Prawidłowa odpowiedź: A. Blue Monday.

Blue Monday wypada w trzeci poniedziałek stycznia. Powszechnie uważany jest za najbardziej depresyjny dzień w roku.

Naukowiec, który wprowadził ten termin, to brytyjski psycholog Cliff Arnall. W swoich wyliczeniach wziął pod uwagę różnorodne czynniki, między innymi meteorologiczne - ilość godzin słonecznych, długość dnia, psychologiczne - noworoczne postanowienia, analiza osiągnięć z poprzedniego roku oraz ekonomiczne - spłata pożyczek, uszczuplone fundusze po świętach.

Które z dzikich kotów żyją i polują w grupach?

To pytanie warte było 10 000 złotych! Uczestniczka dzisiejszego odcinka "Milionerów" niemal od razu wskazała prawidłową odpowiedź.

A: gepardy

B: tygrysy

C: pumy 

D: lwy

Poprawna odpowiedź: D. lwy.

Badania w Parku Narodowym Serengeti wykazały, że lwy mają dwukrotnie większe szanse na złapanie ofiary, gdy polują w grupie. Podczas polowania zwierzęta rozpraszają się na rozległym obszarze. Część z nich czeka, aż pozostałe lwy skierują zdobycz w ich stronę i wtedy rozpoczynają swój atak.

Zobacz także: "Milionerzy": Jak prezydent Wałęsa zwrócił się do prezesa Kaczyńskiego? Pytanie za 250 000 złotych!

Czy znaliście wszystkie odpowiedzi z 263. odcinka programu "Milionerzy", emitowanego 18 maja 2020 roku?

Powtórki 5. sezonu programu "Milionerzy" możecie oglądać od poniedziałku do czwartku o godzinie 20:55 w stacji telewizyjnej TVN. Na stronie Party.pl codziennie znajdziecie relacje z najnowszego odcinka "Milionerów" z najciekawszymi pytaniami i prawidłowymi odpowiedziami.

 

Komentarze
Zapraszamy do dyskusji
Czekamy na Twoją opinię w tym temacie. Dołącz do dyskusji!
Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
"Milionerzy": Które koty w zasadzie nie polują z zasadzki? Pytanie za 75 000 złotych
Najtrudniejsze pytania i odpowiedzi z 228. odcinka programu "Milionerzy". Poznaj odpowiedź na pytanie "Które koty w zasadzie nie polują z zasadzki?" za 75 000 złotych.

"Które koty w zasadzie nie polują z zasadzki?" to pytanie pojawiło się w 228. odcinku, 5 sezonu programu "Milionerzy". Sprawdźcie, czy uczestniczka wskazała dobrą odpowiedź i wygrała 75 000 złotych.   Poniżej znajdziecie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". "Czy widzisz te gruzy na szczycie? Tam wróg twój się ukrył jak szczur". O gruzach jakiej budowli jest mowa w tekście Feliksa Konarskiego?  Uczestniczką 228. odcinka, 5 sezonu "Milionerów" była Anna Cichosz, która jako jedyna odpowiedziała na pytanie eliminacyjne. Mimo, że czasami nie znała odpowiedzi na niektóre pytania, to zawsze metodą dedukcji udawało się jej dojść do prawdy. Tak samo był w pytaniu "O gruzach jakiej budowli jest mowa w tekście Feliksa Konarskiego?" . Anna zorientowała się, że tekst mówi o bitwie o Monte Casino, gdzie znajdowało się opactwo benedyktynów. A: opactwa benedyktynów B: warownego zamku C: cytadeli D: ufortyfikowanego miasta Które koty w zasadzie nie polują z zasadzki? - pytanie za 75 000 złotych Jak w większości przypadków, tak i w pytaniu "Które koty w zasadzie nie polują z zasadzki?" uczestniczka postawiła na zdolności dedukcyjne. Stwierdziła, iż gepardy są najszybszymi kotami na świecie, dlatego właśnie nie muszą polować z zasadzki. Na szczęście był to strzał prosto w dziesiątkę, a do miliona pozostały tylko 4 poprawne odpowiedzi. A: lwy B: oceloty C: gepardy D: lamparty Którzy z wymienionych 20 lipca 1969 roku chodzili po Księżycu? - pytanie za 125 000 złotych "Którzy z wymienionych 20 lipca 1969 roku chodzili po Księżycu?" to pierwsze pytanie, w którym uczestniczka...

Hubert Urbański w programie Milionerzy
x-news
TV-Show
"Milionerzy": Czym jest bryzol? Dżul to niuton razy?
Bryzol - jest fazą rozproszoną cieczy czy kroi się w poprzez włókien? Dżul to niuton razy niuton, metr czy wat? Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 263. odcinka programu "Milionerzy".

"Bryza to wiatr wiejący w dzień od morza ku lądowi. A bryzol?"  oraz " Dżul to niuton razy:". Te pytania sprawiły największą trudność uczestnikom 263. odcinka programu "Milionerzy." Sprawdźcie, czy znalibyście prawidłowe odpowiedzi!  Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 263. odcinka programu "Milionerzy".  Bryza to wiatr wiejący w dzień od morza ku lądowi. A bryzol? To pytanie okazało się największym wyzwaniem dla Pani Barbary Kłoczko. Po dłuższym zastanowieniu uczestniczka postanowiła skorzystać z koła ratunkowego "pytanie do publiczności". Widownia w zdecydowanej większości postawiła na odpowiedź D, która okazała się być prawidłowa. A: wieje z dolin ku szczytom B: przyjaźnił się z Achillesem C: jest fazą rozproszoną cieszy D: kroi się w poprzek włókien Prawidłowa odpowiedź: D. kroi się w poprzek włókien. Bryzol to potrawa z polędwicy wołowej lub wieprzowej. Mięso krojone jest w poprzek włókien, a następnie ubijane i smażone z cebulą. Dżul to niuton razy... Pytanie za 10 tys. złotych! To jedno z trudniejszych pytań dzisiejszego odcinka. Uczestniczka od razu przyznała, że nie zna odpowiedzi na to pytanie i poprosiła o koło ratunkowe 50:50. Niestety, ostatecznie postawiła na odpowiedź A. niuton, która okazała się błędna. A: niuton B: metr C: wat D: wolt. Prawidłowa odpowiedź: B. metr. Dżul to jednostka pracy, energii oraz ciepła oznaczana literą J. Wzór na jeden dżul to 1 J = 1 N · m, w którym N to siła potrzebna do przesunięciu punktu przyłożenia siły o 1 m w kierunku równoległym do kierunku jej działania. Zobacz...

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
"Milionerzy": Jeśli moher, to? Pytanie za 125 000 złotych!
Najtrudniejsze pytania i odpowiedzi z 222. odcinka programu "Milionerzy"? Poznaj odpowiedź na pytanie za 125 000 złotych "Jeśli moher, to?".

"Jeśli moher, to?" - takie pytanie padło w 222. odcinku, 4 sezonu programu "Milionerzy".  Sprawiło ono duże kłopoty uczestniczce. Czy udało się jej się prawidłowo odpowiedzieć i wygrać 125 000 złotych? Poniżej znajdziecie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". "Entliczek, pentliczek, czerwony stoliczek...". Dokąd i po co wybrał się robaczek z wiersza Brzechwy? 222. odcinek programu "Milionerzy" rozpoczął się kontynuacją gry Karolina Kwaśniewskiej-Grela. Gra szła bardzo dobrze, pierwszy problem pojawił się przy pytaniu za 5000 złotych. Uczestniczka postanowiła poradzić się publiczności i bardzo dobrze, gdyż obstawiała nieprawidłową odpowiedź. Poniżej znajdziecie odpowiedzi na pytanie "Entliczek, pentliczek, czerwony stoliczek...". Dokąd i po co wybrał się robaczek z wiersza Brzechwy?" . A: do pubu po piwa łyczek B: na Hel po słońca promyczek C: do kuchni po imbryczek D: do baru po befsztyczek Gdzie jest Olimp, masyw górski, który według starożytnych wierzeń zamieszkiwali bogowie? - pytanie za 75 000 złotych Następne wątpliwości pojawiły się w pytaniu za bardzo dużą sumę 75 000 złotych. Tutaj również niezbędne było koło ratunkowe. Karolina bardzo długo zastanawiała się nad pytanie i początkowo obstawiała odpowiedź A. Jednak odpowiedź ta została wyeliminowana w kole ratunkowym 50:50. Prawidłową odpowiedzią na pytanie "Gdzie jest Olimp, masyw górski, który według starożytnych wierzeń zamieszkiwali bogowie?  była odpowiedź C. A: na Peloponezie B: na Cyprze C: w północnej Grecji D: na Krecie Zobacz także:   Najbardziej podchwytliwe pytania z "Milionerów"! Sprawdź, czy wygrałbyś milion! Jeśli moher, to... - pytanie...

Nasze akcje
Jenny Fairy Midday Coctail
Newsy

Ten stylowy dodatek przeniesie cię w świat wakacji i słodkiego lenistwa!

Partner
piekna-kobieta-bella
Fleszstyle

Jak się czuć pewnie i wygodnie przez cały dzień? Stawiaj na jakość

Partner
huawei-6-band-opaska
Fleszstyle

Asystent i trener personalny w jednym?

Partner
Kolekcja-wiosna-lato-CCC-2021
Fleszstyle

Czy zdrowe i wygodne dziecięce buty nie mogą być modne?

Partner
Kolekcja-wiosna-lato-CCC-2021
Fleszstyle

O tych butach marzy twoje dziecko!

Partner
catering-tajm
Fleszstyle

Pyszne, zdrowe i niebanalne dania z dostawą pod twoje drzwi?

Partner