Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show

Milionerzy: Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego? Pytanie za pół miliona!

Najtrudniejsze pytania i odpowiedzi z 224. odcinka programu "Milionerzy"? Poznaj odpowiedź na pytanie za 500 000 złotych "Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego?".

"Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego?" okazało być się najtrudniejszym pytaniem z 224. odcinku, 4 sezonu programu "Milionerzy"Czy uczestniczce udało się prawidłowo odpowiedzieć i wygrać 500 000 złotych? Poniżej znajdziecie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów".

"Milionerzy": Filip Chajzer komentuje zwycięstwo Pani Marii! Czy sam znał odpowiedź na pytanie o milion?

Pierwszym dniem XXI wieku był? - pytanie za 250 000 złotych

224. odcinek dzisiejszego programu "Milionerzy" rozpoczął się od kontynuacji gry Judyty Perczak. Pytanie za 250 000 złotych z pozoru wydaje się łatwe. Jednak trzeba się nieco zastanowić nad odpowiedzią, gdyż daty niekiedy są mylące. Na szczęście uczestniczka wskazała poprawną odpowiedź.

A: 31 grudnia 1999 roku

B: 1 stycznia 2000 roku

C: 31 grudnia 2000 roku

D: 1 stycznia 2001 roku

Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego? - pytanie za 500 000 złotych

Judyta grała fenomenalnie do momentu pojawienia się tego pytania "Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego?. Nie miała ona pojęcia jaka odpowiedź na pytanie za 500 000 złotych jest prawidłowa. Postanowiła poprosić o pomoc publiczność - najwięcej osób postawiło na dobrą odpowiedź, choć różnice głosów były nieznaczne. Uczestniczka nie zaufała jednak publiczności i wyszła ze studia z 250 000 złotych.

A: z przędzy jedwabników

B: ze złota

C: z końskiego włosia

D: z wydzieliny małży

Które z akcesoriów wędkarskich dzieli nazwę z nowoczesnym typem lampy?

Trzeba jednak pamiętać, że publiczność nie zawsze stawia na prawidłową odpowiedź. Kolejna uczestnika Agnieszka Bernatek miała okazję się o tym przekonać. Publiczność doradziła jej błędną odpowiedź C w pytaniu "Które z akcesoriów wędkarskich dzieli nazwę z nowoczesnym typem lampy?". Kierując się głosami publiczności, źle odpowiedziała na pytanie za 5000 złotych i wygrała jedynie najniższą sumę gwarantowaną.

A: podbierak

B: wędka

C: błystka

D: spławik

Zobacz także: Najbardziej podchwytliwe pytania z "Milionerów"! Sprawdź, czy wygrałbyś milion!

Czy znaliście wszystkie odpowiedzi z 224. odcinka programu "Milionerzy", emitowanego 17 lutego 2020 roku? Znalibyście odpowiedź na pytanie "Całun Manoppello wykonany jest z bisioru, czyli z czego?"?

Odcinki 4 sezonu programu "Milionerzy" możecie oglądać od poniedziałku do czwartku o godzinie 20:55 w stacji telewizyjnej TVN.

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
"Milionerzy": Szyjki rakowe to mięso raka. Z której jego części? Pytanie za pół miliona!
Najtrudniejsze pytania i odpowiedzi z 229. odcinka programu "Milionerzy". Poznaj odpowiedź na pytanie "Szyjki rakowe to mięso raka. Z której jego części?" za 500 000 złotych.

"Szyjki rakowe to mięso raka. Z której jego części?" to pytanie pojawiło się w 229. odcinku, 5 sezonu programu "Milionerzy". Sprawdźcie, czy uczestniczka wskazała dobrą odpowiedź i wygrała 500 000 złotych.   Jesteście ciekawi, jakie pytanie mogło się pojawić pod największą wygraną?   Poniżej znajdziecie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". Szyjki rakowe to mięso raka. Z której jego części? - pytanie za 500 000 złotych "Szyjki rakowe to mięso raka. Z której jego części? " to było najbardziej emocjonujące pytanie tego odcinka. Anna Szostak była już o krok od pytania z milion. Postanowiła wykorzystać oba koła ratunkowe. Zarówno jej przyjaciel, jak i publiczność obstawiali odpowiedź D. Po rozłożeniu pytania na czynniki pierwsze uczestniczka również stwierdziła, że ta właśnie odpowiedź ma największy sens. Ostatecznie jednak... nie zdecydowała się odpowiedzieć i zakończyła grę, wychodząc ze studia ze sporą sumą 250 000 złotych. A szkoda, miała duże szanse na milion! A: z głowy B: ze szczypiec C: z tylnych odnóży D: z odwłoka Czego nawet w części nie zastąpi glebogryzarka? - pytanie za 10 000 złotych Następną uczestniczką była Agnieszka Czarnek. Jej gra byłą całkiem sprawna i do piątego pytania wykorzystała tylko jedno koło ratunkowe. Problem pojawił się w pytaniu "Czego nawet w części nie zastąpi glebogryzarka?" za 10 00 złotych . Agnieszka bardzo szybko odpowiedziała na pytanie, a odpowiedź okazała się niestety błędna. Jej wygrana to jedynie gwarantowany 1000 złotych. A: sochy B: pługa C: młocarni D: brony Zobacz także:   Najbardziej podchwytliwe pytania z "Milionerów"! Sprawdź, czy wygrałbyś milion! Czy...

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
"Milionerzy": Z ilu salw składa się salut narodowy? Pytanie za 500 000 złotych
Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 231. odcinka programu "Milionerzy". Pytanie za 500 000 złotych "Z ilu salw składa się salut narodowy, zarezerwowany dla najważniejszych uroczystości państwowych i wojskowych?" .

"Z ilu salw składa się salut narodowy, zarezerwowany dla najważniejszych uroczystości państwowych i wojskowych?" to pytanie pojawiło się w 231. odcinku, 5 sezonu programu "Milionerzy". Sprawdźcie, czy uczestnik wskazał dobrą odpowiedź i wygrał 500 000 złotych. Jesteście ciekawi pytania za tytułowy milion złotych?   Poniżej znajdziecie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". Które fale spowodowane są przyciąganiem Słońca i Księżyca? Pytanie za 250 000 złotych Uczestnikiem dzisiejszego 231. odcinku programu "Milionerzy" był Maksymilian Bilewicz, który jako jedyny odpowiedział na pytanie eliminacyjne. Do pytania za 250 000 złotych "Które fale spowodowane są przyciąganiem Słońca i Księżyca?" podszedł w sposób dedukcyjny i eliminacyjny. Był on praktycznie pewny odpowiedzi i na szczęście okazała się ona poprawna. Fale pływowe to fale przypływu i odpływu, które przyciągane są przez Słońce i Księżyc. A: pływowe B: sejsze C: tsunami D: radiowe Z ilu salw składa się salut narodowy, zarezerwowany dla najważniejszych uroczystości państwowych i wojskowych? Pytanie za 500 000 złotych Ostatni pytaniem tego odcinka było pytanie za 500 000 złotych ""Z ilu salw składa się salut narodowy, zarezerwowany dla najważniejszych uroczystości państwowych i wojskowych?" . Uczestnik stwierdził, że nie zna odpowiedzi na to pytanie, ale się domyśla. W tym przypadku potrzebne było koło ratunkowe, Maksymilian zdecydował się wykorzystać drugie koło w tej grze - 50:50. W grze zostały dwie odpowiedzi - A: z 5 oraz D: z 21. Uczestnik postanowił postawić na odpowiedź D, która okazałą się prawidłowa.  A: z 5 B: z 11 C: z 16 D: z 21 Niestety wtedy...

Hubert Urbański Milionerzy
x-news
TV-Show
"Milionerzy": Najbardziej depresyjny dzień w roku to...
Najbardziej depresyjny dzień w roku to tak zwany? Blue Monday czy Grey Tuesday? Sprawdźcie, czy znalibyście prawidłowe odpowiedzi na pytania z 263. odcinka programu "Milionerzy"!

"Najbardziej depresyjny dzień w roku to tak zwany?" Sprawdźcie, jak się nazywa i kiedy wypada. Uczestniczka 263. odcinka programu "Milionerzy" miała duży problem z udzieleniem prawidłowej odpowiedzi. Czy udało się jej odpowiedzieć na pytanie za 2000 złotych? Poznajcie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". Najbardziej depresyjny dzień w roku to tak zwany: Początkowo uczestnika drogą dedukcji obstawiła odpowiedź B. Jednakże ryzyko były zbyt duże i zdecydowała się na koło ratunkowe 50:50. Pozostały dwa warianty - A. i C. Uznała ona, że sobota nie może być najbardziej depresyjnym dniem i ostatecznie postawiła na odpowiedź A. A: Blue Monday B: Grey Tuesday C: Black Friday D: Brown Sunday Prawidłowa odpowiedź: A. Blue Monday. Blue Monday wypada w trzeci poniedziałek stycznia. Powszechnie uważany jest za najbardziej depresyjny dzień w roku. Naukowiec, który wprowadził ten termin, to brytyjski psycholog Cliff Arnall. W swoich wyliczeniach wziął pod uwagę różnorodne czynniki, między innymi meteorologiczne - ilość godzin słonecznych, długość dnia, psychologiczne - noworoczne postanowienia, analiza osiągnięć z poprzedniego roku oraz ekonomiczne - spłata pożyczek, uszczuplone fundusze po świętach. Które z dzikich kotów żyją i polują w grupach? To pytanie warte było 10 000 złotych! Uczestniczka dzisiejszego odcinka "Milionerów" niemal od razu wskazała prawidłową odpowiedź. A: gepardy B: tygrysy C: pumy  D: lwy Poprawna odpowiedź: D. lwy. Badania w Parku Narodowym Serengeti wykazały, że lwy mają dwukrotnie większe szanse na złapanie ofiary, gdy polują w grupie. Podczas polowania zwierzęta rozpraszają się...

Nasze akcje
Newsy

Poznaj legendy miejskiego stylu w nowej kolekcji CCC

Partner
fotona-tatuaż
Fleszstyle

Nieudany tatuaż lub makijaż permanentny ? Wiemy, jak się go pozbyć!

Partner
torebka-skoda-hollie-warsaw
Fleszstyle

Barbara Kurdej - Szatan: "Nie miałam pojęcia, że niezabezpieczone drobiazgi mogą uderzyć z taką siłą"

Partner
Revitalift Filler L'Oréal Paris
Fleszstyle

Wiele może się zmienić w ciągu 10 lat, ale twoja skóra nie musi! Test linii Revitalift Filler L'Oréal Paris

Partner
kosmetyki-weleda
Fleszstyle

Weleda, czyli pielęgnacja w harmonii z naturą i człowiekiem

Partner