Reklama

Już dziś - w sobotę, 5 marca o godzinie 10:10 w Polsacie zobaczymy najnowsze odcinki magazynu kulinarnego „Ewa gotuje”. Była miss, a obecnie kulinarny autorytet, pokazuje jak przygotować dania zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi - czyli z wykorzystaniem lokalnych produktów, uwzględnieniem rytmów przyrody i w duchu ekologii. Przy czym proponuje tak rodzime receptury, jak i najlepsze przepisy z całego świata. Wachowicz podzieli się nie tylko przepisami, ale też ciekawostkami dotyczącymi składników prezentowanych potraw.

Reklama

Nowy sezon "Ewa gotuje" z prowadzącą Ewą Wachowicz

Kim jest Ewa Wachowicz wie chyba każdy. Polacy poznali ją, gdy została wybrana najpiękniejszą Polką. Potem przyjęła funkcję rzeczniczki rządu Waldemara Pawlaka. Od lat jednak kojarzy się z produkcją programów kulinarnych. W „Ewa gotuje” od lat z powodzeniem zdradza widzom Polsatu tajniki znakomitej kuchni.

Zobacz także: Pieczenie chleba w domu! Oto najlepsze, proste przepisy na chleb Magdy Gessler, Ewy Wachowicz i Ani Lewandowskiej

Mat. prasowe/POLSAT

Znana jest także jako restauratorka, która tchnęła zupełnie nowe życie w kultowe, krakowskie Zalipianki, przekształcając je z podupadłej kawiarni w nowoczesny resto-bar, gdzie w umiejętny sposób łączy się kulinarne tradycje Krakowa i Małopolski z trendami docierającymi do nas z całego świata. Użytkownicy mediów społecznościowych, śledząc profile Ewy na Facebooku czy Instagramie, wiedzą też, że ta znana i lubiana producentka telewizyjna na co dzień żyje tak, jak dyktuje nam natura, dużo trenuje, podróżuje i chodzi po górach. To bogate doświadczenie znajdzie odzwierciedlenie w najbliższych odcinkach „Ewa gotuje“ - zapewnia produkcja!

Zobacz także: Restauracje gwiazd: Lewandowski, Gessler, Wojewódzki, Blowek i inni! U kogo najdrożej? Oto ceny!

Co zobaczymy w pierwszym odcinku po zimowej przerwie? Ewa Wachowicz zaskoczy widzów gotując po peruwiańsku! Kilka tygodni temu Ewa odwiedziła ten kraj, przemierzając tamtejsze góry i zwiedzając niesamowite zabytki w Świętej Dolinie Inków i Machu Picchu. Na miejscu poznała tajemnice miejscowej kuchni.

Mat. prasowe/POLSAT

Na pierwszy ogień pójdzie pan con chicharrón, czyli pożywna i smaczna buła wypełniona smażonym boczkiem, batatami i salsą kreolską. Danie główne to ají de gallina, czyli rodzaj potrawki z kurczaka. Na deser hiszpański klasyk, dostępny również u ulicznych handlarzy w Peru - churros. Jak przygotować te wszystkie dania? To wcale nie jest takie trudne. Oglądajcie nowy sezon „Ewa gotuje”!

Reklama

„Ewa gotuje” odc. 442 - emisja 5 marca o godzinie 10.10 w Polsacie oraz Polsat Go!

Reklama
Reklama
Reklama