Deser z kaszy jaglanej! Prosty, zdrowy, idealnie kremowy!
Połączenie budyniu i musu w jednym. Kremowy deser z kaszy jaglanej i bananów z dodatkiem owoców. Idealny dla tych, którzy nie mogą pić mleka. Szybki w przygotowaniu, z pewnością poprawi wam humor w te niezbyt pogodne weekendowe poranki!
Połączenie budyniu i musu w jednym. Kremowy deser z kaszy jaglanej i bananów z dodatkiem owoców. Idealny dla tych, którzy nie mogą pić mleka. Szybki w przygotowaniu, z pewnością poprawi wam humor w te niezbyt pogodne weekendowe poranki!
Mus z kaszy jaglanej z cynamonem
150 g kaszy jaglanej
1 łyżkę miodu
1 dojrzałego banana
2 łyżeczki cynamonu
owoce
100 g malin
50 g truskawek
3-4 łyżki miodu
ulubione owoce do dekoracji i smaku
Kaszę jaglaną prażymy do momentu, aż delikatnie zacznie dymić i w tym momencie zalewamy wrzątkiem (w stosunku 1:2). Gotujemy do całkowitego wchłonięcia wody, nie mieszamy. W tym czasie maliny i truskawki dusimy ok. 10 minut wraz z miodem. Powinny się lekko rozgotować i stworzyć gęsty sos.
Studzimy i miksujemy wraz z obranym bananem na gładki krem. Dodajemy miód i cynamon. Mieszamy.
Podajemy z sosem owocowym i świeżymi owocami.
Poleca Paweł Płaczek autor bloga takemycake.eu
Mus z kaszy jaglanej