Reklama

Magda Gessler urządza rodzinną Wielkanoc wcześniej, bo już w Wielki Czwartek. Trzeba przyznać, że menu, które zaserwują, robi wrażenie. Lara przygotuje dwa mazurki (różany i kajmakowy), paschę z prawdziwego wiejskiego twarogu i jajka faszerowane.

Reklama

Moją specjalnością są te faszerowane podsmażonymi na maśle pieczarkami, z dodatkiem dużej ilości kopru i pietruszki oraz świeżo mielonego pieprzu. Sekretem ich smaku jest dodana do farszu łyżka musztardy – mówi Lara.

Jak będzie wyglądała Wielkanoc u Magdy Gessler?

Tadeusz Müller, syn Magdy Gessler, upiecze warzywny pasztet z selera, marchwi i fenkułu, z bogatą nutą ziół: tymianku i estragonu.

Przygotuję również kiełbasę z białej fasoli z dodatkiem kaszy perłowej i zmielonych na mąkę płatków owsianych, które połączą masę. Żeby nadać im kształt, zamiast jelit użyję folii spożywczej – mówi Tadeusz.

Syn Magdy Gessler specjalizuje się też w żurku na… mleku sojowym.

Do żurku używam własnoręcznie zrobionego zakwasu, wywaru z suszonych grzybów, najlepiej prawdziwków i bulionu warzywnego. Ważnym dodatkiem są też olej lniany i nieaktywne płatki drożdżowe, które nadają serowo-orzechowy posmak potrawom i służą jako naturalny zagęstnik do zup – zdradza Tadeusz.

Zobacz także: "Lara to żyletka, a Tadeusz...". Takich rzeczy o swoich dzieciach Magda Gessler jeszcze nie mówiła!

Ich mama, Magda Gessler, będzie wierna polskiej tradycji.

Podam swojską białą kiełbasę z chrzanem i z koglem-moglem oraz gęś faszerowaną wątróbkami – zapowiada Magda Gessler.

Dlaczego Gesslerowie zaczynają świętować Wielkanoc tak wcześnie?

Następnego dnia wylatuję do Kanady, do mojego męża Waldka, spędzimy razem trochę czasu – mówi Gessler.

Kolejny raz chce odwiedzić Kozerawskiego w lipcu, tym razem z dziećmi. Dla Gesslerów to będą pierwsze wspólne rodzinne wakacje.

Magda Gessler może być dumna ze swoich dzieci

East News

Zarówno Tadeusz, jak i Lara, poszli w jej ślady

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama