Reklama

Czasami czytając wywiady z gwiazdami można natrafić na niezłe perełki. Przykładem tego jest chociażby ostatnia rozmowa z Kasią Zielińską, jaką przeprowadził magazyn o podróżach "Voyage". Gwiazda zdradziła, że kocha zwiedzać świat, szczególnie Azję, a także wracać do Krakowa. Kasia pochwaliła się także ulubioną potrawą.

Reklama

Okazuje się, że Zielińska najchętniej za granicą zajada się... "sałatką ze szpiku kostnego". Jak dla nasz brzmi mało zachęcająco.

- Znajomi śmieją się, że często jeżdżę do Nowego Jorku tylko po to, by zjeść sałatkę ze szpiku kostnego.

Taka odpowiedź zaskoczyła nawet eksperta od podróżowania i zagranicznych kuchni. Zapytał, co to za "przysmak".

- To kość wypełniona specjalnie przyrządzonym szpikiem, podawana z grzankami i sałatami. Jedna z najpyszniejszych sałatek jakie jadłam. Podawana jest w restauracji w West Village. Ja zwiedzam świat kubkami smakowymi oraz w pewnym sensie nosem. Bo miejsca kojarzę też z zapachami. I to one - smaki i zapachy - często ustalają drogę, którą idę.

Smacznego.

Zobacz: Jak schudła Kasia Zielińska?

Reklama

Zielińska na ulicach Warszawy:

Reklama
Reklama
Reklama