Party Stories
Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
Newsy

"Milionerzy". Pytanie za 75 tysięcy złotych wstrząsnęło uczestnikiem! "Quae nocent, docent to" - co to znaczy?

"Quae nocent, docent to"? To pytanie za 75 000 zł, na które odpowiadał pan Andrzej Ropa z Krakowa. Niestety wcześniej wykorzystane zostały wszystkie koła ratunkowe. Jak sobie poradził uczestnik? A czy Ty znasz odpowiedź na to pytanie?

Flesz ewydanie

"Milionerzy": Filip Chajzer komentuje zwycięstwo Pani Marii! Czy sam znał odpowiedź na pytanie o milion?

"Milionerzy":"Quae nocent, docent to"? [pytanie i odpowiedź]

Quae nocent, docent to:

A. Jedzenie nocą tuczy
B. Akademicy kują jak dzicy
C. Bez grosza brak kustosza
D. To, co szkodzi, uczy

Poprawna odpowiedź to D, to, co szkodzi, uczy. Na szczęście pytanie nie sprawiło uczestnikowi większej trudności. Jak słusznie zauważył, nocent i docent to dwa przeciwstawne słowa, a idąc tym tropem wytypował odpowiedź D.

Znaliście odpowiedź na to pytanie? 

Zobacz także: Milionerzy: Gdzie w aucie seryjnie montowane są ładunki pirotechniczne?

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

 

Komentarze
Zapraszamy do dyskusji
Czekamy na Twoją opinię w tym temacie. Dołącz do dyskusji!
Hubert Urbański - Milionerzy
Newsy
"Milionerzy":  Kim dla burmistrza jest bumistrzanka? [pytania i odpowiedzi]

"Kim dla burmistrza jest bumistrzanka?" - to pytanie, które padło w dzisiejszym odcinku " Milionerów "! Znacie prawidłową odpowiedź? Zobaczcie wszystkie pytania i odpowiedzi, które pojawiły się w 236. odcinku programu! Milionerzy, sezon 5, odcinek 236. Jeden instrument dęty drewniany, trzy dęte blaszane. Wskaż ten jeden Pytanie za 125 000 zł Jeden instrument dęty drewniany, trzy dęte blaszane. Wskaż ten jeden. a. trąbka b. róg c. saksofon d. puzon Prawidłowa odpowiedź C. Niestety na to pytanie nie udało się odpowiedzieć uczestnikowi z poprzedniego odcinka i mężczyzna wygrał gwarantowane 40 tyś. zł Kolejnym graczem był Cezary Orłowski, farmaceuta z Radomia. Czy udało mu się wygrać milion? Zobaczcie, jakie miał pytania! Milionerzy, sezon 5, odcinek 236. W ciepło-zimo: Pytanie za 500 zł W ciepło-zimo: a. szukamy przedmiotu b. skaczemy na główkę c. przeciągamy linę d. plujemy na odległość Prawidłowa odpowiedź A. Milionerzy, sezon 5, odcinek 236. Nakrywając do stołu, należy pamiętać, że łyżeczkę deserową kładziemy: Pytanie za 1000 zł Nakrywając do stołu, należy pamiętać, że łyżeczkę deserową kładziemy: a. z lewej strony talerza b. z prawej strony talerza c. nad talerzem d. poniżej talerza Prawidłowa odpowiedź C. Milionerzy, sezon 5, odcinek 236. Rafał Sonik podczas rajdów ściga się:  Pytanie za 2000 zł Rafał Sonik podczas rajdów ściga się: a. motocyklem b. quadem c. rowerem d. ciężarówką Prawidłowa odpowiedź B. Niestety farmaceuta nie odpowiedział poprawnie i zakończył grę. Kolejnym uczestnikiem była Ilona z Warszawy. Milionerzy, sezon 5, odcinek 236. Kim dla burmistrza jest...

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
Newsy
"Milionerzy": Wyznawcy kabały. Co jest ich znakiem rozpoznawczym? Uczestniczka wykorzystała na to pytanie koło ratunkowe!
Kolejne trudne pytania w "Milionerach" za nami! Sprawdź, czy znasz wszystkie odpowiedzi!

"Co jest znakiem rozpoznawczym wyznawców kabały?"  - to pytanie, które padło w dzisiejszym odcinku " Milionerów "! Znacie prawidłową odpowiedź? Zobaczcie wszystkie pytania i odpowiedzi, które pojawiły się w 237. odcinku programu! W poprzednim odcinku na pytaniu za 10 tys. zł zakończyła Ilona z Warszawy. Dziś uczestniczka zaczęła od pytania za 20 tys, zł.! Zobaczcie, ile udało jej się wygrać! Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Co jest znakiem rozpoznawczym wyznawców kabały? Pytanie za 20 000 zł Co jest znakiem rozpoznawczym wyznawców kabały? a. czerwona nitka na przegubie b. kruk wytatuowany za uchem c. sygnet z gwiazdą na kciuku d. skaryfikacje na plecach Prawidłowa odpowiedź A. Zobacz także:  Milionerzy: Gdzie w aucie seryjnie montowane są ładunki pirotechniczne? Niestety uczestniczka nie poradziła sobie z tym pytaniem nawet po wykorzystaniu koła ratunkowego i zrezygnowała, wygrywając 10 000 tys. zł. Kolejna uczestniczka to Paulina z Warszawy, pracująca w branży IT. Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Która kula najbardziej przypomina szczudło? Pytanie za 500 zł Która kula najbardziej przypomina szczudło? a. bilardowa b. kominiarska c. ziemska  d. ortopedyczna Prawidłowa odpowiedź D. Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. A niech tam to: Pytanie za 1000 zł A niech tam to? a. par raz b. pal dwa c. pal cztery d. pal sześć Prawidłowa odpowiedź D. Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Proteiny to inna nazwa: Pytanie za 2000 zł Proteiny to inna nazwa? a. witamin b. węglowodanów c. tłuszczów  d. białek Prawidłowa odpowiedź D. Niestety uczestniczka na to pytanie odpowiedziała niepoprawnie i wybrała A,...

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
Newsy
"Milionerzy": Żonę, którego z prezydentów złośliwcy nazywają pierwszą babcią?
Nowy sezon programu "Milionerzy" i nowe zaskakujące pytania! Zobaczcie, czy Mikołaj wygrał milion!

Kolejny odcinek nowego sezonu " Milionerów " za nami. Czy uczestnik skorzystał ze wszystkich kół ratunkowych? Padło pytanie o milion? Zobaczcie, jak zareagował na odpowiedzi Mikołaja Hubert Urbański! Nowy sezon programu "Milionerzy" Jako pierwszy w programie odpowiadał Mikołaj. Początkowo radził sobie bezbłędnie, jednak pytanie o 75 tys. zł przysporzyło uczestnikowi sporo problemów. Zobaczcie czy udało mu się wygrać milion?  "Milionerzy": pytanie za 5 tys. zł Żonę, którego z prezydentów złośliwcy nazywają pierwszą babcią? a. Emmanuel Macron b. Jacques Chirac c. Nicolasa Sarkozy’ego d. Billa Clintona Przy pytaniu za 5 tys. zł Mikołaj bez namysłu zaznaczył poprawnie odpowiedź a. "Milionerzy": pytanie za 10 tys. zł Myszka Miki zazwyczaj nosi trzy elementy garderoby. Jednym z nich jest: a. fioletowe buty b. białe rękawiczki c. niebieskie podkolanówki d. czerwone spodenki Pytanie za 10 tys. zł zaskoczyło uczestnika, ale pierwsze skojarzenie okazało się trafne i poprawnie zaznaczył odpowiedź b. "Milionerzy": pytanie za 20 tys. zł Trybuna trybuna to: a jego połowica b. szlachecki sąd c. jego mównica  d. czasopismo Tym razem też wystarczyła metoda dedukcji, aby zaznaczyć prawidłowo odpowiedź c. "Milionerzy": pytanie za 40 tys. zł Blake kocha Krystle jak niegdyś Alexis. Krystle kocha Blake’a. Alexis nienawidzi Blake’a i Krystle. Jaki to serial? a.  "Dynastia" b.  "Moda na sukces" c.  "Beverly Hills 90210" d.  "Co ludzie powiedzą?" Przy pytaniu za 40 tys. zł przydatna okazała się miłość babci uczestnika do seriali. Dzięki temu,...

Nasze akcje
maseczki-orientana
Fleszstyle

Maseczki stworzone przez naturę – 99% naturalnych składników i 100% skuteczność! 

Partner
kosmetyki-alkemie
Fleszstyle

Alkmie - polska marka, która tworzy kosmetyczne dzieła sztuki!

Partner
Newsy

Natura i nauka łączą siły w walce ze zmarszczkami. Poznaj kosmetyki Botanical HiTech

Partner
jane-perkins
Newsy

Plastikowa REwolucja, czyli o sile REcyklingu!

Partner
anabelle-minerals
Fleszstyle

Doskonały makijaż w duchu eko i zero waste: odkryj mineralne kosmetyki Annabelle Minerals! 

Partner