Party Stories
Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
Newsy

"Milionerzy": Który ze stanów nie znajduje się w USA? [pytania i odpowiedzi]

Który ze stanów nie znajduje się w USA? Znasz odpowiedź na pytanie z "Milionerów"?

"Który ze stanów nie znajduje się w USA?"- to pytanie, które padło w dzisiejszym odcinku "Milionerów"!  Znacie prawidłową odpowiedź? Zobaczcie jak brzmi oraz poznajcie odpowiedzi na pozostałe pytania, które padły w dzisiejszym odcinku programu!

Zobacz także: Milionerzy: Gdzie w aucie seryjnie montowane są ładunki pirotechniczne?

"Milionerzy": Filip Chajzer komentuje zwycięstwo Pani Marii! Czy sam znał odpowiedź na pytanie o milion?

Milionerzy, sezon 5, odcinek 234. Który ze stanów nie znajduje się w USA? [Pytania i odpowiedzi]

Ten odcinek Milionerów rozpoczęła pani Agnieszka Golasińska, prawniczka i przedsiębiorca z Częstochowy. Do tej pory wygrała 2000 zł. Oto kolejne pytania: 

Pytanie za 5 000 zł:

Co jest prawdą o filmie "Zimna Wojna" Pawła Pawlikowskiego ?

A. opowiada o wyścigu zbrojeń
B. jego akcja dzieje się w ZSRR
C. jest animowany
D. jest czarno-biały
Prawidłowa odpowiedź D. 

Pytanie za 10 000 zł
Który ze stanów nie znajduje się w USA? 

A. Kolorado
B. Oregon
C. Michigan
D. Queensland 
Prawidłowa odpowiedź D.

Pytanie za 20 000 zł
Jakie kwiaty zrywał Józef Tolibowski Barbarze Ostrzeńskiej w "Nocach i dniach"?

A. kaczeńce
B. nenufary
C. mieczyki
D. chabry
Prawidłowa odpowiedź B. 

Pytanie za 40 000 zł:
Siedzibą prezydenta jest dawny pałac Radziwiłłów, zwany: 

A. Belwederem
B. pałacem wilanowskim
C. Wawelem
D. Pałacem Namiestnikowskim 
Prawidłowa odpowiedź D. Pałac namiestnikowski zwany także Pałacem Koniecpolskich lub Lubomirskich.

Niestety Pani Agnieszce nie udało się wskazać dobrej odpowiedzi. Tym samym wygrała 1000 zł gwarantowane. Kto będzie kolejnym uczestnikiem? 

Pytanie eliminacyjne 
Dopasuj partie do państw, z których się wywodzą, w kolejności: Hiszpania, Węgry, Izrael, Irlandia: 

A. Fidesz
B. Likud 
C. Sinn Fein
D. Podemos
Prawidłowa kolejność to: D, A, B, C.

Najszybsza okazała się być Katarzyna Kramnik i to właśnie ona zawalczy o milion złotych! 

Pytanie za 500 zł 
Które ze zwierząt natura wyposażyła w kuper? 

A. mrówkę
B. meduzę
C. dżdżownicę
D. pustułkę 
Prawidłowa odpowiedź D. 

Pytanie za 1000 zł
Nie musi być w dobrej formie i chodzić w uniformie: 

A. strażak
B. bajkopisarz
C. żołnierz
D. marynarz
Prawidłowa odpowiedź D.

Pytanie za 2000 zł
Co nada się do zblanszowania? 

A. salceson
B. chałka 
C. kalafior
D. śmietana
Prawidłowa odpowiedź C. 

Pytanie za 5 000 zł
"Ceną była śmierć za wolności smak, choć minął czasu szmat, Ty pamiętaj, brat, życie oddał dziad, 63 dni chwały, nie przeliczając strat" śpiewa Hemp Gru: 

A. o powstaniu listopadowym
B. o powstaniu styczniowym
C. o powstaniu warszawskim
D. o powstaniu Solidarności 
Prawidłowa odpowiedź C. 

Pytanie za 10 000 zł
Rów Mariański - najgłębsze miejsce na Ziemi - znajduje się w dnie: 

A. Morza Czarnego
B. Morza Śródziemnego
C. Pacyfiku
D. Bajkału
Prawidłowa odpowiedź C. 

Niestety Pani Katarzynie nie udało się poprawnie odpowiedzieć na to pytanie. Uczestniczka wygrała 1000 zł gwarantowane. 

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

 

Komentarze
Zapraszamy do dyskusji
Czekamy na Twoją opinię w tym temacie. Dołącz do dyskusji!
Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
Newsy
"Milionerzy": Wyznawcy kabały. Co jest ich znakiem rozpoznawczym? Uczestniczka wykorzystała na to pytanie koło ratunkowe!
Kolejne trudne pytania w "Milionerach" za nami! Sprawdź, czy znasz wszystkie odpowiedzi!

"Co jest znakiem rozpoznawczym wyznawców kabały?"  - to pytanie, które padło w dzisiejszym odcinku " Milionerów "! Znacie prawidłową odpowiedź? Zobaczcie wszystkie pytania i odpowiedzi, które pojawiły się w 237. odcinku programu! W poprzednim odcinku na pytaniu za 10 tys. zł zakończyła Ilona z Warszawy. Dziś uczestniczka zaczęła od pytania za 20 tys, zł.! Zobaczcie, ile udało jej się wygrać! Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Co jest znakiem rozpoznawczym wyznawców kabały? Pytanie za 20 000 zł Co jest znakiem rozpoznawczym wyznawców kabały? a. czerwona nitka na przegubie b. kruk wytatuowany za uchem c. sygnet z gwiazdą na kciuku d. skaryfikacje na plecach Prawidłowa odpowiedź A. Zobacz także:  Milionerzy: Gdzie w aucie seryjnie montowane są ładunki pirotechniczne? Niestety uczestniczka nie poradziła sobie z tym pytaniem nawet po wykorzystaniu koła ratunkowego i zrezygnowała, wygrywając 10 000 tys. zł. Kolejna uczestniczka to Paulina z Warszawy, pracująca w branży IT. Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Która kula najbardziej przypomina szczudło? Pytanie za 500 zł Która kula najbardziej przypomina szczudło? a. bilardowa b. kominiarska c. ziemska  d. ortopedyczna Prawidłowa odpowiedź D. Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. A niech tam to: Pytanie za 1000 zł A niech tam to? a. par raz b. pal dwa c. pal cztery d. pal sześć Prawidłowa odpowiedź D. Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Proteiny to inna nazwa: Pytanie za 2000 zł Proteiny to inna nazwa? a. witamin b. węglowodanów c. tłuszczów  d. białek Prawidłowa odpowiedź D. Niestety uczestniczka na to pytanie odpowiedziała niepoprawnie i wybrała A,...

Hubert Urbański - Milionerzy
Newsy
"Milionerzy":  Kim dla burmistrza jest bumistrzanka? [pytania i odpowiedzi]

"Kim dla burmistrza jest bumistrzanka?" - to pytanie, które padło w dzisiejszym odcinku " Milionerów "! Znacie prawidłową odpowiedź? Zobaczcie wszystkie pytania i odpowiedzi, które pojawiły się w 236. odcinku programu! Milionerzy, sezon 5, odcinek 236. Jeden instrument dęty drewniany, trzy dęte blaszane. Wskaż ten jeden Pytanie za 125 000 zł Jeden instrument dęty drewniany, trzy dęte blaszane. Wskaż ten jeden. a. trąbka b. róg c. saksofon d. puzon Prawidłowa odpowiedź C. Niestety na to pytanie nie udało się odpowiedzieć uczestnikowi z poprzedniego odcinka i mężczyzna wygrał gwarantowane 40 tyś. zł Kolejnym graczem był Cezary Orłowski, farmaceuta z Radomia. Czy udało mu się wygrać milion? Zobaczcie, jakie miał pytania! Milionerzy, sezon 5, odcinek 236. W ciepło-zimo: Pytanie za 500 zł W ciepło-zimo: a. szukamy przedmiotu b. skaczemy na główkę c. przeciągamy linę d. plujemy na odległość Prawidłowa odpowiedź A. Milionerzy, sezon 5, odcinek 236. Nakrywając do stołu, należy pamiętać, że łyżeczkę deserową kładziemy: Pytanie za 1000 zł Nakrywając do stołu, należy pamiętać, że łyżeczkę deserową kładziemy: a. z lewej strony talerza b. z prawej strony talerza c. nad talerzem d. poniżej talerza Prawidłowa odpowiedź C. Milionerzy, sezon 5, odcinek 236. Rafał Sonik podczas rajdów ściga się:  Pytanie za 2000 zł Rafał Sonik podczas rajdów ściga się: a. motocyklem b. quadem c. rowerem d. ciężarówką Prawidłowa odpowiedź B. Niestety farmaceuta nie odpowiedział poprawnie i zakończył grę. Kolejnym uczestnikiem była Ilona z Warszawy. Milionerzy, sezon 5, odcinek 236. Kim dla burmistrza jest...

Milionerzy, odcinek 256
x-news
TV-Show
"Milionerzy": Co prędzej jest ogniowe niż ogniste?
"Co prędzej jest ogniowe niż ogniste?" - odpowiedź na pytanie za 2 000 złotych! Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 256. odcinka programu "Milionerzy".

"Co prędzej jest ogniowe niż ogniste?"  Odpowiedź na to pytanie z 256. odcinka, 5 sezonu programu "Milionerzy" zajęła uczestniczce bardzo dużo czasu! Czy udało jej się prawidłowo odpowiedzieć na pytanie za 2000 złotych? Już w pierwszym momencie była niemal pewna poprawnej odpowiedzi, lecz potem sprawy przybrały nieoczekiwany obrót! Co może być ogniowe? A co jest ogniste? Spojrzenie, koń, a może straż? Znacie prawidłową odpowiedź na to pytanie? Co prędzej jest ogniowe niż ogniste? Uczestniczka dzisiejszego 256. odcinka "Milionerów" Agata Lamczyk liczyła na dużą wygraną, jednak problemy pojawiły się już na początku gry. Dużym wyzwaniem okazało się dla niej pytanie za 2000 złotych.  Od samego początku stwierdziła, iż najprawdopodobniej prawidłowa jest odpowiedź D. Wszystkie inne warianty definitywnie odrzuciła w drodze dedukcji. Jednak była bardzo zestresowana, pogubiła się we własnych myślach i ostatecznie postanowiła wspomóc się kołem ratunkowym - 50:50. Zostały już tylko dwa warianty A. koń i D. straż.  Co prędzej jest ogniowe niż ogniste? A: koń B: spojrzenie C: woda D: straż Prawidłowa odpowiedź: D. straż. Uczestniczka postawiła na odpowiedź D, która w tym momencie wydała się jej oczywista. Była to dobra odpowiedź, dzięki której miała w puli już 2000 złotych! Niestety Pani Agacie Lamczyk nie udało się zostać milionerką. W następnych pytaniach wykorzystała wszystkie koła ratunkowe, a w pytaniu za 20 000 złotych pomyliła się i udzieliła nieprawidłowej odpowiedzi. Jej całkowita wygrana to jedynie gwarantowany 1000 złotych. Zobacz także:   "Milionerzy", pytanie za milion: Różańcową tajemnicą chwalebną nie jest? Czy znaliście wszystkie odpowiedzi z dzisiejszego 256....

Nasze akcje
maseczki-orientana
Fleszstyle

Maseczki stworzone przez naturę – 99% naturalnych składników i 100% skuteczność! 

Partner
kosmetyki-alkemie
Fleszstyle

Alkmie - polska marka, która tworzy kosmetyczne dzieła sztuki!

Partner
Newsy

Natura i nauka łączą siły w walce ze zmarszczkami. Poznaj kosmetyki Botanical HiTech

Partner
jane-perkins
Newsy

Plastikowa REwolucja, czyli o sile REcyklingu!

Partner
anabelle-minerals
Fleszstyle

Doskonały makijaż w duchu eko i zero waste: odkryj mineralne kosmetyki Annabelle Minerals! 

Partner