Królowa nie zgodziła się, aby Meghan i Harry po opuszczeniu rodziny królewskiej posługiwali się tytułem "royal" ani używali tej nazwy do własnych celów. Chodzi oczywiście o nazwanie fundacji "Sussex Royal" i stworzenie marki o tej samej nazwie. Będą musieli zmienić też nazwę swojego Instagrama. Meghan nie była zadowolona z tego powodu! Nie uwierzycie, co zrobiła...

Królewski ekspert oskarża Meghan o obrażenie królowej!

Meghan opublikowała na Instagramie oświadczenie, w którym pisze, odnosząc się do zakazu królowej dotyczącego używania nazwy "royal", że to oni sami zdecydowali się zrezygnować z używania tej nazwy.

Nie ma żadnych jurysdykcji królewskich dotyczących używania słowa "royal" - czytamy w oświadczeniu.

Tom Bower, biograf księcia Karola, nie ma wątpliwości, że Meghan jest zła na królową, że nie pozwoliła jej i Harry'emu posługiwać się nazwą "royal":

Oświadczenie było złośliwą furią Meghan. To, czego Meghan chce, to dostanie. Było to niegrzeczne w stosunku do królowej. To, co jest w tym złośliwe to fakt, że niedawno wżeniła się w rodzinę królewską i opuściła ją. Ale chciała to zrobić na swoich warunkach - powiedział Tom Bower w "Good Morning Britain".

Królewski ekspert nie ma też wątpliwości, że nazwisko Meghan Markle jest obecnie znane na całym świecie tylko dlatego, że została żoną Harry'ego. Jako aktorka nie miałaby takiej siły przebicia. Niestety, wyraźnie widać, że Meghan od początku pracuje jedynie na własną markę. Rodzina królewska nie zyskała na tym, że Markle została żoną wnuka Elżbiety II. Wręcz przeciwnie - ciągłe afery sprawiły, że Pałac Kensington był zmuszony do wydawania oświadczeń w sprawie wpadek księżnej Sussex:

Najważniejsze dla kraju jest chronić reputację rodziny królewskiej. Gdyby nie weszła do rodziny królewskiej, nie mogłaby założyć organizacji charytatywnej i sprzedawać obuwia sygnowanego swoim imieniem.

Meghan specjalnie zepsuła urodziny Kate?

Dobrego zdania o zachowaniu Meghan nie ma też jej siostra. Samantha Markle otwarcie mówi o tym, że Meghan specjalnie wybrała datę, aby poinformować o opuszczeniu rodziny królewskiej. Miała ogłosić to w urodziny Kate, aby zepsuć jej ten wyjątkowy dzień: