Jego charakterystyczny francuski akcent znają wszyscy wielbiciele programów kulinarnych. Mateusz Gessler  (39), juror „MasterChefa Juniora”, właśnie szykuje się do piątej edycji show. Choć jest surowy, młodzi uczestnicy programu go uwielbiają. Wydaje się stworzony do roli kucharza celebryty i trudno uwierzyć, że tak długo bronił się przed kulinarnym przeznaczeniem. Niewiele osób wie, że Gessler z wykształcenia jest technikiem ogrodnictwa! Ale choć dziś ma cztery restauracje i mógłby już do końca życia zarabiać na gastronomii, ciągle szuka nowych wyzwań. Prowadzi audycję radiową, a ostatnio zagrał w teatrze – z dziadkiem Jackiem Fedorowiczem. Jak przeżył ten debiut? Czy planuje zamienić kuchnię na scenę? I czy wierzy, że znane nazwisko mu w tym pomoże? Spotykamy się w jego restauracji Warszawa Wschodnia tuż przed lunchem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama