Magda Gessler podczas promocji lodów jej autorstwa
East News
Newsy

75 zł za foremkę pasztetu? Zobaczcie ceny w nowym sklepie Magdy Gessler

75 zł za foremkę pasztetu? Zobaczcie ceny w nowym sklepie Magdy Gessler

Magda Gessler nie zwalnia tempa i nie przestaje działać mimo kryzysu branży gastronomicznej. Znana restauratorka i gwiazda programów kulinarnych zdecydowała się ruszyć ze sprzedażą internetową pysznych wyrobów i przetworów, które mogą dotrzeć do klientów z całej Polski. Ceny produktów? No cóż, mogą mocno zaskoczyć. Jeśli planujecie zorganizować święta Bożego Narodzenia z cateringiem od Magdy Gessler, przygotujcie się na spory wydatek.

Zobacz także: Jak Magda Gessler pomaga ratować restauracje w czasie pandemii koronawirusa? "Mają teraz kolejki"!

"Kuchenne rewolucje" wciąż hitem. Ale Magda Gessler zapowiada ogromne zmiany!

Jakie są ceny wyrobów w sklepie Magdy Gessler?

Z powodu pandemii koronawirusa, restauracje w całej Polsce niestety nie mogą przyjmować klientów stacjonarnie, a dania są wydawane jedynie na wynos. To potężny cios dla branży gastronomicznej, która w tym roku zmaga się z kryzysem. Przedsiębiorcy robią co mogą, aby jakoś przetrwać trudny czas obostrzeń. 

Kryzys dotknął również Magdę Gessler. Do tej pory w jej restauracjach trzeba było rezerwować stolik z dużym wyprzedzeniem. Dzisiaj, jak wiadomo, klienci nie mogą przebywać w lokalu. Ale gwiazda "Kuchennych rewolucji" wie, jak poradzić sobie nawet w tak trudnych czasach. Znana restauratorka ruszyła ze sprzedażą online swoich przysmaków - przetworów, wędlin, serów, zup i innych smakowitości. 

Dania od Magdy Gessler mogą dotrzeć w każdy zakątek Polski, a na dostawę trzeba poczekać ok. 3 dni. Ale oczywiście najwięcej emocji budzą ceny potraw, które już nie raz szokowały klientów. Jeżeli na wigilijnym stole marzy Wam się barszcz czerwony od Magdy Gessler, to musicie liczyć się z wydatkiem 45 złotych/900 ml. Jeżeli z kolei najdzie Was ochota na pyszne flaki, to musicie zapłacić 50 zł/900 ml. 

Fani wyrobów wędliniarskich również mogą być niepocieszeni cenami w sklepie internetowym Magdy Gessler. Za foremkę pasztetu z dziczyzny i grzybów, ok. 0,5 kg, trzeba zapłacić.. 75 złotych! Łatwo więc przeliczyć, że kilogram tego pysznego wyrobu, będzie nas kosztował aż 150 złotych.  Ale jak wiadomo pasztet doskonale łączy się z kiszonymi ogórkami, które również dostaniecie w sklepie online znanej restauratorki. Słoik tego pysznego przetworu kosztuje zaś 19 złotych.

Jeśli z kolei jesteście smakoszami serów kozich, to również bez problemu je dostaniecie. Ile kosztują? Weźmy na przykład ten z czosnkiem niedźwiedzim. Za 250 gram, zapłacicie prawie 50 złotych. 

To oczywiście tylko kilka produktów z całej gamy pyszności, które są dostępne na stronie delikatesy.ufukiera.pl.

I co wy na to? Skusicie się na jakiś smakołyk ze sklepu internetowego Magdy Gessler?

Magda Gessler w Kuchennych rewolucjach

Wybór dań i przetworów jest naprawdę duży. Jednak ceny produktów mogą niektórych nieźle zaskoczyć! 

Magda Gessler z koroną na głowie i na tronie
EastNews

Zobacz także
Magda Gessler ostro o Edycie Górniak

Magda Gessler o teoriach spiskowych Edyty Górniak: "Fałszujesz koleżanko!" Jest mocna odpowiedź piosenkarki

Lara Gessler o pierwszym spotkaniu Magdy Gessler z wnuczką

Magda Gessler nie tak wyobrażała sobie pierwsze spotkanie z wnuczką. Lara Gessler zdradziła jak wyglądało

 

Magda Gessler
Instagram
Newsy
Ile kosztują pączki na Tłusty Czwartek u Magdy Gessler? Sprawdziliśmy!
Tłusty Czwartek nie może odbyć się bez pączków. Sprawdziliśmy, ile taka przyjemność będzie kosztować u Magdy Gessler.

Magda Gessler słynie w branży restauratorskiej z dość wysokich cen. Wszystko to za sprawą, jak tłumaczy Gessler, wysokiej jakości produktów. Każdy, kto oglądał "Kuchenne Rewolucje" wie, że jest to dla restauratorki najważniejsze w prowadzeniu restauracji. Trudno więc oczekiwać niskich cen słodkości, a szczególnie polskich, tradycyjnych pączków. Wiemy, już, że cena jest wyższa od standardowej, ale czy nie za wysoka? Sprawdziliśmy.  Ile kosztują pączki u Magdy Gessler? Magda Gessler prowadzi sieć restauracji AleGloria słynącą z przepysznych słodkości. Ceny w tej knajpie były już dość często komentowane, ponieważ za niewielki wyrób cukierniczy, jak kawałek ciasta, restauratorka liczy sobie 12 złotych. Pączki u Gessler są niewiele tańsze, z nadzieniem do wyboru: różanym, czekoladowym lub malinowym kosztują 6 złotych.  Nieco więcej zapłacimy za faworki, które kosztują 40 złotych za 300 g.  Magda Gessler nieraz tłumaczyła się z wysokich cen dań serwowanych przez jej restauracje. Gdy wybuchła afera z nieprawdopodobnie wysoką ceną zupy pomidorowej w restauracji Słodki-Słony, restauratorka zamieściła na swoim Facebooku wyjaśnienie: Znacie od lat moje przepisy, pasję, jakość. Te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy. Do tego dążyłam - aby przyciągać was prawdą.  Każde danie w karcie, każda słodkość, to nabity jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas. To nas różni od innych, pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków. (...) Najlepsze gatunkowo produkty, których nie boimy się używać. Ba! Używamy ich do woli! Bo to nasza magiczna różdżka! Czarujemy nasze menu, wasze podniebienia. Tu nie ma miejsca na miernotę . U nas kuchnia i cukiernia działają...

Magda Gessler w białym płaszczu
Newsy
Jak Magda Gessler pomaga ratować restauracje w czasie pandemii koronawirusa? "Mają teraz kolejki"!
Magda Gessler radzi, jak ratować restauracje w trakcie koronawirusa i zdradza, jak wnuczka Nena zmieniła jej życie.

Niemal 300 odmienionych lokali, trwające przeszło dekadę „Kuchenne rewolucje”, a do tego jej własne, świetnie prosperujące restauracje. Magda Gessler od lat jest guru branży gastronomicznej. Nic więc dziwnego, że w trakcie pandemii to właśnie do niej z prośbą o pomoc zwracają się restauratorzy z całej Polski. Restauratorka zapewnia, że robi wszystko, by uratowane przez nią restauracje nie upadły. W wywiadzie z magazynem "Party" gwiazda TVN zdradziła, jak można ratować gastronomię w dobie koronawirusa. Opowiedziała też, jak czuje się w roli babci i czego pragnie dla małej Neny. Jak Magda Gessler ratuje restauracje? Nie da się ukryć, że pandemia rzeczywiście niemal uśmierciła branżę gastronomiczną. Niestety, nastał dla niej bardzo trudny czas. Wiele lokali, które dotąd świetnie prosperowały, zostało zamkniętych, choćby z powodu wysokich czynszów, których właściciele teraz nie byli w stanie zapłacić. Dlatego wielu restauratorów zgłasza się do Magdy Gessler z prośbą o pomoc. Podpowiadam im, jak tę sytuację przetrwać. Ostatnio w Lubiążu zrobiłam „Kuchenne rewolucje” w restauracji, którą prowadzi para młodych ludzi. On robił najlepsze hamburgery i najlepszą pizzę, jakie w życiu jadłam, ale nie potrafił tego sprzedać. Restauracje są zamknięte dla gości, więc otworzyliśmy tam pięknie wyeksponowane i, co najważniejsze, bezpieczne okienko Drive, do którego ludzie podjeżdżają samochodami. I mają tam teraz kolejki! – mówi "Party" Magda Gessler. Restauratorka ma nadzieję, że setki restauracji, które udało jej się uratować przetrwają ten trudny czas. W jaki sposób? Oczywiście! Jestem w kontakcie z wieloma właścicielami. Poleciłam im otwarcie okienek na wynos i ograniczenie menu do trzech, czterech dań do wyboru dziennie oraz...

Magda Gessler
East News
Newsy
"Afera zupowa"! Syn Magdy Gessler o wysokich cenach w nowej restauracji! 60 zł za rosół na wynos to nie za dużo?
"Afera zupowa"! Syn Magdy Gessler o wysokich cenach w nowej restauracji! 60 zł za rosół na wynos to nie za dużo?

Magda Gessler  razem ze swoim synem otworzyła nowe bistro na warszawskim Wilanowie. Gwiazda "Kuchennych rewolucji", która sama ma już kilka restauracji, teraz postawiła połączyć dwa pokolenia. Kiedy jednak na jaw wyszły ceny potraw w nowym lokalu restauratorki, w sieci zawrzało. Według sporej części komentujących są one zdecydowanie za wysokie. Syn Magdy Gessler, Tadeusz Muller w rozmowie z Plejadą postanowił odpowiedzieć na krytykę. Sprawdźcie szczegóły! Zobacz także:  Magda Gessler schudła 10 kilogramów. Jak? Wiemy, gdzie podzieli się tą wiedzą!  Syn Magdy Gessler odpowiada na krytykę internautów  Od kilku dni głośno jest o nowej restauracji Magdy Gessler i jej syna Tadeusza, "Słodki Słony Familia". Znana restauratorka podzieliła się za pośrednictwem mediów społecznościowych obszerną relacją z otwarcia lokalu i niemal od razu pojawiły się komentarze od nieco zaskoczonych fanów. Oczywiście chodzi o ceny potraw.  Ceny dań i ciast są, zdaniem niektórych obserwatorów gwiazdy, zdecydowanie zbyt wysokie. Za drożdżówkę trzeba zapłacić 16 zł, ale najbardziej internautów zszokowały ceny dań na wynos: zupa pomidorowa lub rosół do podgrzania w domu kosztuje uwaga... 60 zł.  Do krytycznych słów obserwatorów odniósł się syn Magdy Gessler, Tadeusz, w rozmowie z Plejadą. Muller podkreślił, że ceny potraw wynikają przede wszystkim z wysokiej jakości produktów, z jakich są przygotowywane, a do tego nie bez znaczenia jest też lokalizacja restauracji.  W lokalu na Mokotowskiej zup za 13 zł się nie sprzedaje! "Słodki Słony" ma rzeczy od najlepszych dostawców z bazarku, poza tym przygotowujemy potrawy z ekologicznych warzyw. Nasz dostawca z Ożarowa ma 4 hektary i hoduje na nich...

Nasze akcje

Nowa kolekcja Lilou zachęca do świętowania wspólnych chwil

Partner
Pomysł na prezent: perfumy Tom Tailor

Te perfumy symbolizują drogocenne chwile szczęścia i spokoju

Partner

Niebanalna i ponadczasowa biżuteria Pandora zachwyca blaskiem

Partner

Uwielbiasz taniec? Rozwijaj swoje umiejętności i dziel się nimi ze światem!

Partner

Lubisz zieloną herbatę? Poznaj jej prozdrowotne właściwości

Partner

Słuchawki jak ekskluzywne kosmetyki? To możliwe z Huawei FreeBuds Lipstick

Partner