Magda Gessler słynie w branży restauratorskiej z dość wysokich cen. Wszystko to za sprawą, jak tłumaczy Gessler, wysokiej jakości produktów. Każdy, kto oglądał "Kuchenne Rewolucje" wie, że jest to dla restauratorki najważniejsze w prowadzeniu restauracji. Trudno więc oczekiwać niskich cen słodkości, a szczególnie polskich, tradycyjnych pączków. Wiemy, już, że cena jest wyższa od standardowej, ale czy nie za wysoka? Sprawdziliśmy.

Reklama

Ile kosztują pączki u Magdy Gessler?

Magda Gessler prowadzi sieć restauracji AleGloria słynącą z przepysznych słodkości. Ceny w tej knajpie były już dość często komentowane, ponieważ za niewielki wyrób cukierniczy, jak kawałek ciasta, restauratorka liczy sobie 12 złotych. Pączki u Gessler są niewiele tańsze, z nadzieniem do wyboru: różanym, czekoladowym lub malinowym kosztują 6 złotych.

Nieco więcej zapłacimy za faworki, które kosztują 40 złotych za 300 g.

Magda Gessler nieraz tłumaczyła się z wysokich cen dań serwowanych przez jej restauracje. Gdy wybuchła afera z nieprawdopodobnie wysoką ceną zupy pomidorowej w restauracji Słodki-Słony, restauratorka zamieściła na swoim Facebooku wyjaśnienie:

Znacie od lat moje przepisy, pasję, jakość. Te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy. Do tego dążyłam - aby przyciągać was prawdą. Każde danie w karcie, każda słodkość, to nabity jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas. To nas różni od innych, pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków. (...) Najlepsze gatunkowo produkty, których nie boimy się używać. Ba! Używamy ich do woli! Bo to nasza magiczna różdżka! Czarujemy nasze menu, wasze podniebienia. Tu nie ma miejsca na miernotę. U nas kuchnia i cukiernia działają każdego dnia, na świeżo. Tu jest zapach. Tu jest magia! Jednego jestem pewna ten, kto raz posmakuje, wróci do nas, bo wie, że nigdzie indziej nie znajdzie tego smaku, który zna z dzieciństwa - pisała na Facebooku.

Dziennikarze portalu ,,Plejada.pl" zapytali także cenioną restauratorkę, córkę Magdy Gessler, Larę o opinie na temat ceny faworków. Lara Gessler nie ma wątpliwości, że jest to cena odzwierciedlająca faktyczną pracę kucharzy:

Zobacz także

Nikt nikogo nie zmusza. Robienie faworków jest pracochłonną robotą. Nie jesteśmy zachłanni na przepisy. Wszystko jest. Możecie robić sami, a jak wam się nie chce, to my bardzo chętnie zrobimy to za was. I stąd jest cena. I z tego, jakie są czynsze na Mokotowskiej - wyjaśniła.

Uważacie, że ceny za przysmaki na Tłusty Czwartek są u Magdy Gessler za drogie?

Zobacz także: Magda Gessler sprzedaje zupę za złotówkę! Ustawią się kolejki? Restauratorka ruszyła ze specjalną akcją

Pączki u Magdy Gessler mimo wysokiej ceny cieszą się popularnością.

Faworki kosztują u Gessler 40 zł za 300 g.

Magda Gessler bohaterom swoich programów zawsze powtarza o tym, jak ważna jest jakość produktów.

East News
Reklama

Reklama
Reklama
Reklama