Party Stories
beata-kozidrak
„Hotel Paradise” Ata Postek rozstała się z partnerem, ale już ma nowego! Zdradziła, jak się poznali
Michał Kostrzewski i pozostali jurorzy You Can Dance
Justyna Steczkowska z fanami
Ida Nowakowska prowadzącą "You Can Dance"
Doda
Sanah
Paulina Sykut-Jeżyna w Sopocie
Doda z mężem Emilem Stępniem
Nowości od Subway
Mat. prasowe
Styl życia

Nowe, różnorodne, bardziej zielone, czyli wiosenne nowości w ofercie Subway!

Nowe, różnorodne, bardziej zielone, czyli wiosenne nowości w ofercie Subway!

Różnorodność to coś czym marka Subway od zawsze wyróżniała się na tle innych restauracji. Możliwość skomponowania własnego sandwicza i szeroki wybór składników, od lat zadowala nawet najbardziej wymagających konsumentów. Ale to nie wszystko! Już dekadę temu, kiedy wegańskie restauracje można było policzyć na palcach jednej ręki, Subway oferował swoim klientom wegetariańskie propozycje. Teraz marka ponownie wychodzi naprzeciw trendom, wzbogacając wiosenną ofertę o jeszcze bardziej zielone menu. Tak, aby każdy znalazł w nim coś dla siebie.

PRZEKĄSKI – megaSMAK, miniCENA

Subway kojarzymy z przepysznymi subami, idealnymi o każdej porze zabieganego dnia. Oferta marki jest jednak o wiele bardziej różnorodna. W obszernym menu znajdziemy także przekąski. Te wyśmienite dania w atrakcyjnej cenie, dedykowane są gościom, których dopadł niewielki głód. Możemy wybierać spośród wielu propozycji takich jak zapiekanki, przygotowywane z wykorzystaniem najlepszego chleba Subway, quesadille czy chrupiące, wypiekane na miejscu ziemniaczki. Aby każdy klient znalazł w Subway coś dla siebie, wszystkie rodzaje przekąsek oferowane są w wersji mięsnej lub wegetariańskiej.

Nowości od Subway
Mat. prasowe

Nowością, po raz pierwszy dostępną w menu są wegańskie ciastka. Podwójnie czekoladowe, z rozpływającej się w ustach wegańskiej czekolady. Pyszne, a na dodatek odpowiednie dla każdego.

Nowości od Subway
Mat. prasowe

ZIELONE PORTFOLIO, czyli starzy znajomi i WEGE NOWOŚCI

W ofercie Subway wegetariańskie propozycje znajdują się od lat, a obecnie stanowią niemal 24% menu, z czego aż 13% to opcje wegańskie.

Veggie Delite to danie dobrze znane fanom sandwiczy, którzy w swojej diecie unikają mięsa. Szeroki wybór warzyw oraz sosów sprawia, że w Subway nawet proste kompozycje na bazie warzyw są interesujące i nigdy się nie nudzą. Veggie Delite oferowana jest w USA, kraju pochodzenia marki, od dziesięcioleci. Teraz czas na zmianę europejskiego menu, które staje się bardziej zielone i przyjazne dla wegetarian oraz wegan. Od dawna, wśród bezmięsnych propozycji restauracji, znajdziemy wegańskie, pikantne paszteciki które w towarzystwie warzyw i sosów tworzą kompletne danie, idealne gdy dopadnie nas większy głód.

XL wrap Spicy Veggie Queen to pikantny wegański kotlet z awokado, sałatą, pomidorami i sosem słodka cebulka, a to wszystko zawinięte w bazyliowo-pomidorowego wrapa. Podwójna porcja białka we Wrapach XL oraz sałatkach zadowoli nawet największych głodomorów.

Dla tych, którzy poszukują lekkiego posiłku, Subway oferuje Sałatki XL, aby dostarczyć swoim klientom prawdziwą, zieloną, witaminową bombę z dużą dawką vegańskich protein. Pikantne Guacamole to idealna, warzywna opcja na mniejszy głód. Podwójna porcja guacamole, w towarzystwie mieszanki sałat, warzyw oraz ziaren skropionych delikatnie oliwą będzie doskonałym rozwiązaniem na szybki i zdrowy lunch na mieście.

Nowości od Subway
Mat. prasowe

WYBIERZ CO CHCESZ I ZRÓB TO PO SWOJEMU

W ofercie marki znajduje się także coś specjalnego, co zadowoli nawet najbardziej wymagających klientów. Możliwość samodzielnego skomponowania swojego ulubionego Suba! Taka jest idea restauracji Subway. Wybierając z szerokiej oferty warzyw i dodatków można stworzyć zarówno wegetariańską jak i wegańską propozycję. W menu znajdują się także wegańskie sosy, takie jak: BBQ, ketchup, słodka cebulka, wegański sos czosnkowy oraz oliwa, które idealnie dopełnią Twoje ulubione danie.

Subway od lat dba o podniebienia swoich gości. Nieustannie wprowadza do menu nowe pozycje, uzupełniając ofertę o wegetariańskie wersje każdego z dań. Słuchanie głosu klientów i odpowiadanie na ich potrzeby czyni Subway miejscem wyjątkowym na mapie konkurencyjnych restauracji o podobnym profilu.

Nowości od Subway
Mat. prasowe

Komentarze
Zapraszamy do dyskusji
Czekamy na Twoją opinię w tym temacie. Dołącz do dyskusji!
KAMPANIA #SZANUJJEDZENIE, CZYLI CO ROBIĆ, ŻEBY NIE MARNOWAĆ
Newsy
Wystartowała kampania społeczna #SzanujJedzenie! Zobacz, jak nie marnować żywności!
Wystartowała kampania społeczna #SzanujJedzenie! Zobacz, jak nie marnować żywności!

Wystartowała ogólnopolska kampania społeczna #SzanujJedzenie. Towarzyszy ona wiosennej edycji największego festiwalu kulinarnego w Polsce - Restaurant Week. Motywem przewodnim wydarzenia jest promocja szacunku do jedzenia oraz edukacja w zakresie sposobów wykorzystania resztek w duchu filozofii zero-waste. Jak wynika z badań CBOS, przeciętny Polak wyrzuca około 200 kilogramów jedzenia rocznie –to znaczy, że codziennie marnujemy około pół kilograma żywności na głowę! Dane są szokujące i na dodatek, za ten stan rzeczy odpowiada każdy z nas. Co zatem zrobić, aby nie marnować jedzenia? Jakie zmiany wprowadzić, aby konsumować świadomie i nie przykładać ręki do zagłady naszej planety? Jak twierdzi Massimo Bottura – najsłynniejszy szef kuchni na świecie, nieracjonalna produkcja i konsumpcja żywności odpowiadają za jedną trzecią problemów klimatycznych świata – zatem podjęcie działań promujących mądrą konsumpcję jest absolutną koniecznością. Wymaga to zarówno rozwiązań systemowych jak i inicjatywy każdego z nas. Stąd też pomysł, aby tegorocznej edycji Restaurant Week towarzyszyła akcja #SzanujJedzenie. Jest ona skierowana zarówno do 100 tys. oczekiwanych na festiwalu gości jak i do ponad tysiąca restauratorów z całej Polski. Walka z marnowaniem jedzenia to dla nas osobiście i zawodowo obecnie temat numer jeden. Będziemy promować chodzenie do restauracji festiwalowych, w których dzięki internetowym rezerwacjom i wcześniejszemu wyborowi menu, możliwe jest zerowe zmarnowanie jedzenia, ale też zamierzamy zachęcać gości do zmiany nawyków np. brania niezjedzonych resztek do domu i wykorzystania ich w myśl filozofii zero-waste” – mówi Maciej Żakowski, analityk trendów, twórca konceptów restauracyjnych, współtwórca Restaurant Week Polska. Do...

Spaghetti z brokułami i sosem śmietanowym na białym talerzu
© asife/Adobe Stock
Styl życia
Makaron z brokułami w sosie serowo-śmietanowym – przepis
Makaron z brokułami sprawdzi się jako smaczny, pożywny obiad. Przygotowanie tego dania nie jest trudne, a koszt jest niewielki. Makaron z brokułami – przepis.

Makaron z brokułami sprawdzi się jako smaczny, pożywny obiad. Przygotowanie tego dania nie jest trudne, a koszt jest niewielki. Makaron z brokułami – przepis.   Makarony można podawać z wieloma dodatkami. Jedną z propozycji jest właśnie makaron z brokułami. To pyszne danie można serwować i na obiad, i na kolację. Do przygotowania tej potrawy możemy użyć zarówno świeżych warzyw, jak i mrożonek. Brokuły nadają daniu delikatny smak, który zadowoli każdego smakosza. Jak przygotować smaczny makaron z brokułami? Makaron z brokułami w sosie serowym Makaron z brokułami w sosie serowym to propozycja na szybki i smaczny obiad albo pożywną kolację. Do przygotowania dania można użyć świeżego brokuła albo mrożonki. Makaron z brokułami i serem typu parmezan smakuje najlepiej, jednak do przygotowania można wykorzystać każdy rodzaj sera żółtego. Składniki: 40 dag makaronu, 1 średniej wielkości brokuł, 20 dag serka topionego, 10 dag twardego sera żółtego (np. parmezan), 0,5 szklanki mleka, 1 cebula, 1 ząbek czosnku (opcjonalnie), 1 łyżka mąki, 1 łyżka oleju, sól, pieprz.   Przygotowanie: 1. Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy do garnka z osoloną, wrzącą wodą i gotujemy około 10 minut, do momentu, aż brokuł będzie półtwardy. 2. Jednocześnie w osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. 3. W oddzielnym, dużym garnku lekko podgrzewamy mleko na małym ogniu. Dodajemy do niego serek topiony i mieszamy do czasu, aż się rozpuści. 4. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną na drobne kawałki. 5. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy do niej mąkę i trzymamy na ogniu kilka minut. 6. Zasmażkę dodajemy do garnka z rozpuszczonym serkiem. Całość trzymamy na ogniu, aż masa się zagęści. 7. Do sosu dodajemy starty ser...

©Printemps/Fotolia
Styl życia
Najlepsze przepisy na supermodną ciecierzycę: hummus, makaron i pralinki
Ciecierzyca to kulinarny hit – można z niej przygotować wszystko od przystawek po desery. Odcedzoną cieciorkę z puszki miksuje się w blenderze błyskawicznie.

Ciecierzyca to kulinarny hit – można z niej przygotować wszystko od przystawek po desery. Odcedzoną cieciorkę z puszki miksuje się w blenderze błyskawicznie.   Nie musisz za każdym razem gotować ciecierzycy. Cieciorka w słoiku czy puszce znacznie ułatwi ci pracę w kuchni. Dietetyczny hummus z ciecierzycy Hummus to najmodniejsza całoroczna przekąska. Możesz go podać również na obiad, w formie dipu do pokrojonych w słupki surowych warzyw w towarzystwie mięsnych lub rybnych kotletów i opiekanych cząstek ziemniaków.   Wskazówka: smak cieciorki doskonale podkreśli kminek. Jeśli go lubisz, upraż na suchej patelni 2 łyżeczki ziaren kminku i wykorzystaj je do posypania hummusu tuż przed podaniem.   Składniki (na 5 porcji): 1 duży słoik ugotowanej ciecierzycy (660 gramów), 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka tahini (pasty sezamowej z prażonych ziaren sezamu zmiksowanych z oliwą ), obrany, zgnieciony i posiekany ząbek czosnku, sok z połowy cytryny, szczypta zmielonego czarnego pieprzu.   Sposób przygotowania: Odcedź ciecierzycę (zachowaj wodę ze słoika – może się przydać jako baza do zupy). Przełóż do blendera ciecierzycę, pastę tahini, jogurt, czosnek, pieprz. Wyciśnij do środka sok z połowy cytryny i zmiksuj na gładką masę. Dopraw odrobiną soli i pieprzu. Makaron z cieciorką w pomidorach Oto wspaniały przepis na szybkie, bezmięsne, główne danie w aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem ciecierzycy w puszce .   Składniki (na 4 porcje): 400 gramów ulubionego makaronu, 1 puszka ciecierzycy, 1 puszka obranych i pokrojonych pomidorów, 1 średnia cebula, 2 obrane i drobno posiekane ząbki czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki ,...

Nasze akcje
Delia My Cream
Styl życia

Krem idealnie dopasowany? Zrób go sama, z Delią to łatwe!

Partner
Macchia marki Tubądzin - wystrój we włoskim stylu
Styl życia

Mieszkanie inspirowane słoneczną Italią. Styl, który pokochały gwiazdy!

Partner
lenor-fresh-air-efect
Fleszstyle

Jak urządzić wnętrze, by zawsze zachwycało świeżością?

Partner
dax-cashmere-podklad-moon-blink
Fleszstyle

Klaudia El Dursi i Marcelina Zawadzka pokochały ten drogeryjny podkład i bazy pod makijaż!

Partner
Motorola moto g100
Styl życia

Uwielbiasz spędzać czas z przyjaciółmi? Wiemy, co zrobić, żeby te spotkania dawały ci jeszcze więcej radości!

Partner