4 października w Afrodyta SPA&Wellness Resort w Ośnie Lubuskim mistrzowie kuchni - zwycięzcy międzynarodowych prestiżowych konkursów kulinarnych przygotowali wyjątkową kolację degustacyjną "W zgodzie z naturą". Dochód z tego wydarzenia przeznaczono m.in. na cele charytatywne. Afrodyta od lat wspiera Dom Samotnej Matki w Żarach, w którym kobiety wraz z dziećmi znajdują schronienie przed przemocą domową.

Reklama

Mistrzowie, którzy gotowali w znanych restauracjach na całym świecie m.in. w Nowym Jorku, Szanghaju, Paryżu czy Londynie, z radością przyjęli zaproszenie Afrodyty i uczestniczyli w tym szlachetnym w swoim przesłaniu wydarzeniu. Gościnni szefowie kuchni wraz w szefami kuchni Afrodyty przygotowali siedem nie tylko niepowtarzalnych w smaku, ale również zgodnych z naturą dań.

Maciej Rosiński

Zobacz także

- wykładowca na Chocolate Academy oraz w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti w Łodzi, zdobywca brązowego medalu na Marco Polo Cup w Szanghaju, a także dwóch czapek Gault&Millau.

Dawid Szkudlarek

- zwycięzca 6 edycji programu Top Chef, odbył liczne staże w restauracjach w Polsce i za granicą m.in. w restauracji w Nowym Yorku, laureat wielu konkursów kulinarnych w Polsce.

Reklama

To było niesamowite wydarzenie!

Mat. prasowe
Reklama
Reklama
Reklama