Reklama

Szukasz lekkiej potrawy na lato? Proponujemy chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi!

Reklama

Chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi

400 ml jogurtu naturalnego

200 ml kefiru

4 ogórki gruntowe

pęczek rzodkiewki

2-3 ząbki czosnku

pęczek koperku

100 g orzechów włoskich

sól, pieprz

oliwa z oliwek

Orzechy prażymy na złoty kolor na suchej patelni. Studzimy i siekamy.
Ogórki obieramy i kroimy w małą kostkę. Rzodkiewki też kroimy w kosteczkę. Jogurt mieszamy z kefirem.

Dodajemy pokrojone ogórki i rzodkiewkę, a potem przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, sól, pieprz. Całość dokładnie mieszamy.

Podajemy z prażonymi orzechami, koperkiem i oliwą z oliwek.

Przepis na chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi

Poleca Paweł Płaczek autor bloga takemycake.eu

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama