Najlepsza potrawa na lato? Chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi! Zobacz PRZEPIS i WIDEO
Najlepsza potrawa na lato? Chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi! Zobacz PRZEPIS i WIDEO
Szukasz lekkiej potrawy na lato? Proponujemy chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi!
Chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi
400 ml jogurtu naturalnego
200 ml kefiru
4 ogórki gruntowe
pęczek rzodkiewki
2-3 ząbki czosnku
pęczek koperku
100 g orzechów włoskich
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Orzechy prażymy na złoty kolor na suchej patelni. Studzimy i siekamy.
Ogórki obieramy i kroimy w małą kostkę. Rzodkiewki też kroimy w kosteczkę. Jogurt mieszamy z kefirem.
Dodajemy pokrojone ogórki i rzodkiewkę, a potem przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, sól, pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
Podajemy z prażonymi orzechami, koperkiem i oliwą z oliwek.
Przepis na chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi
Poleca Paweł Płaczek autor bloga takemycake.eu