Sprawdziliśmy cenę wielkanocnego cateringu Magdy Gessler. Makowiec za 170 zł to tylko przedsmak
Magda Gessler, jak co roku, oferuje Polakom wielkanocny catering! Złapaliśmy się za głowy po sprawdzeniu cen dań.
Już tradycją stało się, że na Boże Narodzenie i Wielkanoc w jednym z lokali Magdy Gessler można zamówić catering - od dań słonych po słodkie. Wielu z pewnością chętnie skorzystałoby z takiego ułatwienia, ale niestety, nie wszyscy mogą pozwolić sobie na taki wydatek! Ile więc trzeba zapłacić za kilka wielkanocnych dobroci? Można się zdziwić.
Cena wielkanocnego cateringu Magdy Gessler przyprawia o zawrót głowy!
Niekwestionowaną królową w polskiej branży restauracyjnej już od lat jest Magda Gessler! Choć to niewątpliwie "Kuchenne rewolucje" przyniosły jej największą popularność, nie w sposób nie wspomnieć, że ta jest też właścicielką kilku restauracji, jak choćby "U Fukiera" czy "Słodki słony", które znajdziemy na mapie Warszawy.
W tym drugim lokalu co roku klienci otrzymują możliwość zamówienia cateringu na Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Za każdym razem w ofercie znajdziemy tradycyjne potrawy słone oraz słodkie wypieki. Mimo iż wiele osób chętnie korzysta z takiego ułatwienia, niektórzy wciąż nie mogą sobie na nie pozwolić, a wszystko z powodu raczej nie najniższych scen. Sprawdziliśmy więc, ile w takim razie konsumenci muszą zapłacić za tegoroczną wielkanocną ofertę.
Już na samym początku możemy wyczytać, że za klasyczną, drożdżową babkę, o wadze raptem 0,8 kg, należy zapłacić 80 zł! Makowiec, choć wydaje się raczej bożonarodzeniowy, również znalazł się w ofercie i za kilogramowy musimy zapłacić aż 170 zł! Sernik natomiast to wydatek rzędu 105 zł za 0,95 kg, a rolada sezamowo-chałwowa - 160 zł za 0,8 kg. W ofercie jest również kilka mazurków, w tym najbardziej popularny kajmakowy, za cenę "zaledwie" 90 zł za niespełna 0,5 kg, a dokładniej - 0,45 kg. Magda Gessler nie zapomniała i o torcie wielkanocnym, na który trzeba wydać 320 zł za, jak czytamy, "+/- 2,7 kg".
Catering wielkanocny to oczywiście nie tylko słodkości, ale i tradycyjne potrawy. W tej sekcji ceny prezentują się następująco:
- Żurek - 85 zł za 1l,
- Sałatka jarzynowa - 65 zł za 1l,
- Śledź z cebulą - 80 zł za 0,5 kg,
- Pieczona kaczka z jabłkami - 180 zł za 1 sztukę,
- Boczek pieczony z morelą - 150 zł za +/- 1 kg.
Zakładając więc, że w święta zasiądzie do stołu 5-osobowa rodzina, a drugiego dnia odwiedzą nas bliscy, na catering wielkanocny Magdy Gessler należy wydać nawet około 2 tys. zł!
Zobacz także: Karol Strasburger po 30 latach zniknie z "Familiady"? Media informują, kto może go zastąpić