Reklama

Już tradycją stało się, że na Boże Narodzenie i Wielkanoc w jednym z lokali Magdy Gessler można zamówić catering - od dań słonych po słodkie. Wielu z pewnością chętnie skorzystałoby z takiego ułatwienia, ale niestety, nie wszyscy mogą pozwolić sobie na taki wydatek! Ile więc trzeba zapłacić za kilka wielkanocnych dobroci? Można się zdziwić.

Reklama

Cena wielkanocnego cateringu Magdy Gessler przyprawia o zawrót głowy!

Niekwestionowaną królową w polskiej branży restauracyjnej już od lat jest Magda Gessler! Choć to niewątpliwie "Kuchenne rewolucje" przyniosły jej największą popularność, nie w sposób nie wspomnieć, że ta jest też właścicielką kilku restauracji, jak choćby "U Fukiera" czy "Słodki słony", które znajdziemy na mapie Warszawy.

W tym drugim lokalu co roku klienci otrzymują możliwość zamówienia cateringu na Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Za każdym razem w ofercie znajdziemy tradycyjne potrawy słone oraz słodkie wypieki. Mimo iż wiele osób chętnie korzysta z takiego ułatwienia, niektórzy wciąż nie mogą sobie na nie pozwolić, a wszystko z powodu raczej nie najniższych scen. Sprawdziliśmy więc, ile w takim razie konsumenci muszą zapłacić za tegoroczną wielkanocną ofertę.

Magda Gessler
Magda Gessler VIPHOTO/East News

Już na samym początku możemy wyczytać, że za klasyczną, drożdżową babkę, o wadze raptem 0,8 kg, należy zapłacić 80 zł! Makowiec, choć wydaje się raczej bożonarodzeniowy, również znalazł się w ofercie i za kilogramowy musimy zapłacić aż 170 zł! Sernik natomiast to wydatek rzędu 105 zł za 0,95 kg, a rolada sezamowo-chałwowa - 160 zł za 0,8 kg. W ofercie jest również kilka mazurków, w tym najbardziej popularny kajmakowy, za cenę "zaledwie" 90 zł za niespełna 0,5 kg, a dokładniej - 0,45 kg. Magda Gessler nie zapomniała i o torcie wielkanocnym, na który trzeba wydać 320 zł za, jak czytamy, "+/- 2,7 kg".

Catering wielkanocny to oczywiście nie tylko słodkości, ale i tradycyjne potrawy. W tej sekcji ceny prezentują się następująco:

  • Żurek - 85 zł za 1l,
  • Sałatka jarzynowa - 65 zł za 1l,
  • Śledź z cebulą - 80 zł za 0,5 kg,
  • Pieczona kaczka z jabłkami - 180 zł za 1 sztukę,
  • Boczek pieczony z morelą - 150 zł za +/- 1 kg.

Zakładając więc, że w święta zasiądzie do stołu 5-osobowa rodzina, a drugiego dnia odwiedzą nas bliscy, na catering wielkanocny Magdy Gessler należy wydać nawet około 2 tys. zł!

Reklama

Zobacz także: Karol Strasburger po 30 latach zniknie z "Familiady"? Media informują, kto może go zastąpić

Magda Gessler
Magda Gessler Artur Barbarowski/East News
Magda Gessler
Magda Gessler
Magda Gessler
Magda Gessler
Reklama
Reklama
Reklama