Na bogato! Tak wygląda luksusowa restauracja Szyca [FOTO]
Na bogato! Tak wygląda luksusowa restauracja Szyca [FOTO]
Ile kosztuje najtańsza potrawa i dlaczego ceny są wysokie?
1 z 6
W poniedziałek Borys Szyc na warszawskim Mokotowie otworzył swoją restaurację Akademia. Na wieczorze inauguracyjnym działalność nowego gastronomicznego lokalu na mapie stolicy pojawiło się mnóstwo gwiazd, które chciały skosztować serwowanych przez aktora potraw. Zobacz: Tak Figura zajada się w restauracji Szyca
Lokal ma uchodzić za ekskluzywne miejsce. Wnętrze Akademii utrzymane jest w industrialnym klimacie, w którym odnaleźć można sielskie akcenty: surowe drewniane stoły zestawione z białymi krzesłami kontrastują z metalowymi lampami. Na ścianach restauracji można podziwiać obrazy Andrzeja Pągowskiego.
W menu znalazło się kilkanaście dań, które nie należą do najtańszych. Lokal kusi klientów rybami i owocami morza, wśród których znajdziemy: grilowaną ośmiornicę z salsą z granata i curry za 69 złotych, tuńczyka za 85 złotych czy sałatkę Cezar z krewetkami za 35 złotych. Mięsożercy znajdą dla siebie natomiast carpaccio wołowe w cenie 47 złotych, polędwicę wołową za 70 złotych oraz przegrzebki z pieczonym boczkiem za 65 złotych.
Przypomnijmy, że pierwszy gastronomiczny biznes Szyca, który powstał kilka lat temu na spółkę z Katarzyną Figurą zbankrutował po pierwszym sezonie działalności. Oby tym razem aktor nie narzekał na brak klientów.
2 z 6
3 z 6
4 z 6
5 z 6
6 z 6