Reklama

Jeśli nie masz pomysłu, czym wznosić toast podczas domówek, podpowiadamy kilka pysznych przepisów. Będzie trochę słodko, a trochę wytrawnie, czyli dla każdego coś miłego!

Reklama

Aperol Spritz

1 część Gancia Prosecco

1 część Aperola

woda gazowana do uzupełnienia

kostki lodu

plaster pomarańczy

Kieliszek do wina napełnij do pełna lodem. Wlej w równych proporcjach Gancia Prosecco i Aperol. Dodaj wodę gazowaną i całość udekoruj plastrem pomarańczy. Dzięki temu bardzo aromatyczne prosecco stworzy z aperolem idealną smakowo kompozycję.

Glenfiddich Apple Sodawari

40 ml Glenfiddich 12 YO

40 ml soku jabłkowego

woda gazowana do dopełnienia (syfon)

kostki lodu

plasterki jabłka lub skórka pomarańczy do dekoracji

Wszystkie składniki wlej do szklanki wypełnionej lodem. Wymieszaj i udekoruj skórką z pomarańczy lub plasterkami jabłka.

Bison Margarita

40 ml Żubrówki

Bison Grass

20 ml Cointreau

20 ml soku z limonki

20 ml syropu cukrowego

1 czerwone jabłko

Jabłko przekrój na pół, wydrąż pestki. Pokruszony lód włóż do miksera, następnie dodaj resztę składników. Miksuj na niskich obrotach przez około 5-10 sekund, po czym zwiększ obroty i miksuj przez kolejne 15-30 sekund. Koktajl przelej do schłodzonego kieliszka koktajlowego.

Campari Tonic

1 część Campari

3 części toniku

kawałki limonki

lód

Składniki przelej do szklanki lub kieliszka z lodem i wymieszaj. Całość udekoruj cząstkami limonki.

GRANT’S SMOKY & TONIC

40 ml Grant’s Smoky

tonik do uzupełnienia

10 ml syropu cukrowego

plasteki limonki

lód

Do kieliszka lub szklanki z lodem wlej wszystkie składniki. Wymieszaj i udekoruj plasterkami limonki.

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama