Party Stories
Martyna Wojciechowska o dramatycznej diagnozie
Doda w zielonej marynarce
Agnieszka Woźniak Starak w białym t-shircie na konferencji Big Brothera
beata-kozidrak
„Hotel Paradise” Ata Postek rozstała się z partnerem, ale już ma nowego! Zdradziła, jak się poznali
Michał Kostrzewski i pozostali jurorzy You Can Dance
Justyna Steczkowska z fanami
Ida Nowakowska prowadzącą "You Can Dance"
Doda
Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
Newsy

"Milionerzy": Żonę, którego z prezydentów złośliwcy nazywają pierwszą babcią?

Nowy sezon programu "Milionerzy" i nowe zaskakujące pytania! Zobaczcie, czy Mikołaj wygrał milion!

Kolejny odcinek nowego sezonu "Milionerów" za nami. Czy uczestnik skorzystał ze wszystkich kół ratunkowych? Padło pytanie o milion? Zobaczcie, jak zareagował na odpowiedzi Mikołaja Hubert Urbański!

"Milionerzy": Filip Chajzer komentuje zwycięstwo Pani Marii! Czy sam znał odpowiedź na pytanie o milion?

Nowy sezon programu "Milionerzy"

Jako pierwszy w programie odpowiadał Mikołaj. Początkowo radził sobie bezbłędnie, jednak pytanie o 75 tys. zł przysporzyło uczestnikowi sporo problemów. Zobaczcie czy udało mu się wygrać milion? 

"Milionerzy": pytanie za 5 tys. zł

Żonę, którego z prezydentów złośliwcy nazywają pierwszą babcią?

a. Emmanuel Macron

b. Jacques Chirac

c. Nicolasa Sarkozy’ego

d. Billa Clintona

Przy pytaniu za 5 tys. zł Mikołaj bez namysłu zaznaczył poprawnie odpowiedź a.

"Milionerzy": pytanie za 10 tys. zł

Myszka Miki zazwyczaj nosi trzy elementy garderoby. Jednym z nich jest:

a. fioletowe buty

b. białe rękawiczki

c. niebieskie podkolanówki

d. czerwone spodenki

Pytanie za 10 tys. zł zaskoczyło uczestnika, ale pierwsze skojarzenie okazało się trafne i poprawnie zaznaczył odpowiedź b.

"Milionerzy": pytanie za 20 tys. zł

Trybuna trybuna to:

a jego połowica

b. szlachecki sąd

c. jego mównica 

d. czasopismo

Tym razem też wystarczyła metoda dedukcji, aby zaznaczyć prawidłowo odpowiedź c.

"Milionerzy": pytanie za 40 tys. zł

Blake kocha Krystle jak niegdyś Alexis. Krystle kocha Blake’a. Alexis nienawidzi Blake’a i Krystle. Jaki to serial?

a.  "Dynastia"

b.  "Moda na sukces"

c.  "Beverly Hills 90210"

d.  "Co ludzie powiedzą?"

Przy pytaniu za 40 tys. zł przydatna okazała się miłość babci uczestnika do seriali. Dzięki temu, że czasem z babcią oglądał telewizję, Mikołaj zaznaczyła poprawną odpowiedź, którą jest oczywiście a. 

"Milionerzy": pytanie za 75 tys. zł

Żeby dostać się do kolumny MacPhersona, należy:

a. zrobić otwór w czaszce

b zdjąć koło w aucie

c. otworzyć gazetę na 3. stronie

d. uruchomić czakrę trzeciego oka

To pytanie za 75 tys. zł sprawiło, że Mikołaj skorzystał z koła ratunkowego i zadzwonił do przyjaciela, który poprawnie zaznaczyła odpowiedź b. 

Pytanie za 125 tys. zł brzmiało:

Siedziba Departamentu Obrony Stanów Zjednoczonych ma pięć skrzydeł, pięć kondygnacji. Jaki ma kształt?: 

a. trójkąta

b. czworokąta

c. pięciokąta

d. owalu

Mikołaj poprawnie zaznaczył odpowiedź c. 

"Milionerzy": pytanie za 250 tys. zł

Gwałtowny ciepły wiatr, przekleństwo górali meteoropatów, to: 

a. bora

b. blizzard

c. buran

d. fen

Przy pytaniu za 250 tys. zł Mikołaj poprosił o pomoc publiczność, która zaznaczyła odpowiedź d.

W następnym odcinku Mikołaj zagra o milion! Zostały mu jedynie dwa pytania i jedno koło ratunkowe. 

 

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

 

 

Hubert Urbański - Milionerzy
Newsy
"Milionerzy": Nieprzechodni wśród przechodnich?
Wielkie emocje i trudne pytania w programie "Milionerzy"!

Kolejny odcinek " Milionerów " za nami! Uczestnik od początku miał problem z odpowiedziami na pytania. Przy trzecim wykorzystał już wszystkie koła ratunkowe. Padło pytanie o milion? Zobaczcie, ile wygrał Pan Michał, który pracuje jako pedagog resocjalizacyjny! Uczestnikowi na widowni kibicowała żona Anna. Uczestnik "Milionerów" na początku odpowiedział na pytanie za 500 zł "Wieża stanowiąca podporę wschodniego skrzydła zamku na Wawelu? Mężczyzna już przy pierwszym pytaniu skorzystał z koła ratunkowego, publiczność poprawnie wybrała odpowiedź b: Kurza Stopka.  Drugie pytanie za 1000 zł brzmiało:  W której z dyscyplin sędzia może posyłać na ławkę kar: a: w boksie b: w tenisie c: w hokeju na lodzie d: w pong-pongu Prawidłowa odpowiedź to oczywiście C: w hokeju na lodzie.  Pytanie za 2000 zł brzmiało:  Prezydent z charakterystycznym dołkiem w brodzie to: a: Andrzej Duda b: Aleksander Kwaśniewski c:  Bronisław Komorowski d: Lech Wałęsa Uczestnik przy tym pytaniu wykorzystał aż dwa koła ratunkowe: telefon do przyjaciela i 50:50, ale ostatecznie odpowiedział poprawnie i wybrał A: Andrzej Duda. Pytanie za 5000 zł: Jedna z najsłynniejszych romantycznych scen to ta z motywem muzycznym z utworu "My Heart Will Go On" w filmie: a: "Uwierz w ducha" b: "Pretty Woman" c: "Titanic" d: "Dirty Dancing" Prawidłowa odpowiedź to C: "Titanic". Uczestnik wygrał 5 000 zł "Milionerzy": pytanie za 10 tys. zł To wodny roztwór kwasu węglowego i kationów metali: wapnia, magnezu, sodu, potasu oraz anionów wodorowęglanowych, siarczanowych, chlorkowych: a: woda destylowana b: woda ciężka c: woda gazowana d:...

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
"Milionerzy": Jaki przypadek zastępuje na Podlasiu konstrukcja z przyimkiem taka jak ta: Serdecznie dziękujemy dla was?
"Jaki przypadek zastępuje na Podlasiu konstrukcja z przyimkiem taka jak ta: Serdecznie dziękujemy dla was?" - poznajcie odpowiedź na pytanie za 20 000 złotych. Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 244. odcinka programu "Milionerzy".

"Jaki przypadek zastępuje na Podlasiu konstrukcja z przyimkiem taka jak ta: Serdecznie dziękujemy dla was?" To pytanie sprawiło największy problem uczestnikowi 244. odcinka 5. sezonu programu "Milionerzy".   Sprawdźcie, czy Panu Marcinowi udało się udzielić prawidłowej odpowiedzi i wygrać 20 000 złotych. Przeczytaj również: "Milionerzy": Pytanie za ćwierć miliona - czego zażądał od Dawida król Saul? Jaki przypadek zastępuje na Podlasiu konstrukcja z przyimkiem taka jak ta: Serdecznie dziękujemy dla was? Pytanie za 20 tys. złotych Gra pierwszego uczestnika 244. odcinka "Milionerów" - Marcina Nowackiego była niezwykle ryzykowna. Kierował się on przede wszystkim przeczuciem i szybko odpowiadał na wszystkie pytania. W czasie odpowiedzi na pierwszych 5 pytań wykorzystał jedynie jedno koło ratunkowe - pytanie do publiczności. Pierwszy większy problem pojawił się w pytaniu za 20 tys. złotych " Jaki przypadek zastępuje na Podlasiu konstrukcja z przyimkiem taka jak ta: Serdecznie dziękujemy dla was?" . Pan Marcin przyznał, że nie jest specjalistą w gramatyce języka polskiego, a szczególnie w odmianie przez przypadki. Po długim zastanowieniu zdecydował się na koło ratunkowe - telefon do przyjaciela. Na pomoc przyszła jego mama, która wskazała odpowiedź A: dopełniacz. A: dopełniacz B: celownik C: biernik D: narzędnik Uczestnik postanowił zaufać mamie i zaznaczył odpowiedź A, jednak okazała się ona błędna. Przypadek na Podlasiu często zastępowany jest przez celownik, a nie dopełniacz. Niestety w tym momencie zakończyła się gra Marcina Nowackiego. Wyszedł on ze studia z gwarantowanym tysiącem złotych. Zobacz także:  "Milionerzy": Co nie jest sokiem trawiennym? Czy znaliście wszystkie odpowiedzi z 244....

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
Newsy
Milionerzy: Gdzie w aucie seryjnie montowane są ładunki pirotechniczne? 
Milionerzy: Gdzie w aucie seryjnie montowane są ładunki pirotechniczne? 

Dziś wieczorem, 2 marca na antenie TVN ryszył nowy sezon "Milionerów"! Czy w nowym odcinku padło pytanie za milion złotych? Zobaczcie, co działo się w programie prowadzonym przez Huberta Urbańskiego! Jako pierwszy zagrał Grzegorz. Jakie pytania usłyszał? Nowy sezon Milionerów Przy pierwszym pytaniu pan Grzegorz był pewny swojej odpowiedzi. Uczestnik "Milionerów" musiał odpowiedział "Z czego są tak zwane opakowania PET?" Pan Grzegorz zaznaczył odpowiedź A: z plastiku i dzięki temu zdobył 500 zł. Drugie pytanie również okazało się bardzo łatwe i Grzegorz miał już na koncie 1000 zł. Przy trzecim pytaniu "Jalapeno to odmiana" skorzystał z pomocy publiczności. Ostatecznie zaznaczył odpowiedź B- papryki. Jak brzmiało czwarte pytanie? Andy Wahol i Nikifor Krynicki z pochodzenia byli: A- Łemkami B- Inuiami C Masajami D Romami Pan Grzegorz zaznaczyl poprawną odpowiedź czyli A.  Pytanie piąte: "Wyblinka, sztyk i ósemka- wszystkie to: A- nazwy zębów mądrości B- Ostte zakończenia broni C- powłoki zrzucane przy linieniu D- węzły żeglarskie Uczestnik zaznaczył D- poprawną odpowiedź.  "Ekonomiści przestrzegają, żeby nie wkładać wszystkich:" z odpowiedzią na to pytanie pan Grzegorz nie miał najmniejszych problemów i prawidłowo oznaczył C- jajek do jednego koszyka. Pytanie za 40 tysięcy złotych.  Gdzie w aucie serynie montowane są ładunki pirotechniczne? A- w silniku B- W pasach bezpieczeństwa C- w oponach D- w napinaczu paska klinowego Pan Grzegorz oznaczył B. Czy to poprawna odpowiedź? Tak!  Pytanie za 75 tysięcy złotych: Co łączy Kolumbię z Kolumbią Brystyjską? A- obie mają stolicę w Bogocie B- Obie leżą nad Pacyfikiem C- wszystko D- nic Pan Grzegorz poprosił o koło ratunkowe i wyrzucenie...

Nasze akcje
Delia My Cream
Styl życia

Krem idealnie dopasowany? Zrób go sama, z Delią to łatwe!

Partner
Macchia marki Tubądzin - wystrój we włoskim stylu
Styl życia

Mieszkanie inspirowane słoneczną Italią. Styl, który pokochały gwiazdy!

Partner
lenor-fresh-air-efect
Fleszstyle

Jak urządzić wnętrze, by zawsze zachwycało świeżością?

Partner
dax-cashmere-podklad-moon-blink
Fleszstyle

Klaudia El Dursi i Marcelina Zawadzka pokochały ten drogeryjny podkład i bazy pod makijaż!

Partner
Motorola moto g100
Styl życia

Uwielbiasz spędzać czas z przyjaciółmi? Wiemy, co zrobić, żeby te spotkania dawały ci jeszcze więcej radości!

Partner