Reklama

Kiedy dziewięć miesięcy temu, Marcin Gortat (32 l.) otwierał w Orlando swoją pierwszą restaurację, nie spodziewał się, że ten pomysł okaże się tak szybko strzałem w dziesiątkę.

Reklama

Jego Urbain 40, w której oprócz dań kuchni amerykańskiej można zjeść kilka polskich specjałów, np. golonkę, okazała się strzałem w dziesiątkę (w tym roku została uznana przez krytyków kulinarnych za najlepszą restaurację w Orlando). Zachęcony tym sukcesem Gortat postanowił iść za ciosem i otworzyć kolejny lokal.

Gastronomia zawsze mnie interesowała. A moją drugą restaurację chcę otworzyć w Polsce – mówi „Fleszowi” koszykarz.

Gdzie? Marcin bierze pod uwagę dwa miasta: Warszawę i rodzinną Łódź. W przyszłym miesiącu Gortat ma się spotkać w tej sprawie z jednym z najpopularniejszych kucharzy w Polsce. Nowy lokal sportowca ma być prawdopodobnie otwarty już w przyszłym roku.

Cały materiał o Marcinie Gortacie w najnowszym numerze "Flesza".

Restauracja Marcina Gortata w Orlando.

materiały prasowe

Restauracja Marcina Gortata w Orlando.

materiały prasowe

Restauracja Marcina Gortata w Orlando.

materiały prasowe

Marcin Gortat w swojej restauracji.

Instagram

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama