Gessler uczyła dziennikarzy kuchni gruzińskiej [FOTO]
Gessler uczyła dziennikarzy kuchni gruzińskiej [FOTO]
A razem z nią bohaterka "Kuchennych rewolucji"
1 z 8
Magda Gessler i jej program "Kuchenne Rewolucje" zmienił oblicze polskiej gastronomii. wiedzę od najpopularniejszej restauratorki w naszym kraju pragnie czerpać wielu właścicieli knajp. Tajniki kuchni telewizyjnej gwiazdy 28 maja mogli poznać dziennikarze, którzy zostali zaproszeni do bistra Masz Gulasz przy ulicy Pięknej w Warszawie, gdzie odbyły się ekskluzywne warsztaty gotowania.
Motywem przewodnim wydarzenia była kuchnia gruzińska. Gościem specjalnym wydarzenia była Liana Gamcelidze, bohaterka jednego z odcinków "Kuchennych rewolucji", a aktualnie przyjaciółka Magdy.
Uczestnicy warsztatów mieli okazję spróbować typowo gruzińskich przysmaków: pieczonych bakłażanów, papryki nadziewanej musem z mielonych orzechów włoskich czy skosztować własnoręcznie ulepionych kołdunów. Podczas spotkania odbył się także ekspresowy kurs degustacji win.
Podczas eventu Magda Gessler zaprezentowała się w znakomitej formie. Restauratorka miała na sobie wiosenną stylizację: luźną żółtą tunikę, kardigan w pasy i ciemne legginsy. Gwiazda z ochota pomagała dziennikarzom w nauce sztuki kulinarnej oraz odpowiadała na wszystkie pytania związane z tajnikami gotowania.
Przypomnijmy odcinek "Kuchennych rewolucji" w restauracji Gaumarjos:
2 z 8
3 z 8
4 z 8
5 z 8
6 z 8
7 z 8
8 z 8