Jak schudła Kourtney Kardashian?
Szybki powrót do formy po porodzie to niełatwa sprawa. Szczególnie kiedy twoje zmagania obserwuje kilka milionów ludzi. Kourtney Kardashian się to udało! Jak?
Od szczypiorka po... potężną kobietę
„Utrata wagi po drugim dziecku była dużo trudniejsza”, mówi Kourtney Kardashian. W ciąży celebrytka przytyła ponad 20 kilo i jak sama przyznała, chciała je zgubić głównie ze względu na swojego partnera Scotta Disicka, który „woli ją szczuplejszą”. Kourtney zaczęła od ćwiczeń pod okiem trenera Trace’a Andersena (i widzów show „Rodzina Kardashianów”). Ponieważ lubi jogging, uprawiała go codziennie, i to… na plaży!
Ale sport to nie wszystko. Celebrytka zrezygnowała z popularnej w Stanach przetworzonej żywności (oraz czerwonego mięsa, węglowodanów prostych i pełnotłustego nabiału), a swoją dietę oparła na przecierach warzywnych, koktajlach proteinowych, owocach morza i rybach.
Zasady diety według Kourtney Kardashian
1. Celebrytce zdarza się podjadać między posiłkami… ale zawsze zdrowo. Jej ulubiona przekąska to pokrojony seler naciowy z hummusem (pastą z ciecierzycy).
2. Kourtney pije dużo zielonej herbaty, która ma właściwości detoksykujące i przyspiesza metabolizm.
3. Na lunch Kourtney je zupy – najczęściej ze zblendowanej dyni, pomidora i cukinii.
4. Kiedy spaceruje z dzieckiem, wybiera trudne trasy. Pchanie wózka pod górkę działa lepiej niż siłownia!