wiosenna edycja Restaurant Week
Newsy

Desery, których musisz spróbować podczas wiosennej edycji Restaurant Week. Oto najlepsze propozycje!

Desery, których musisz spróbować podczas wiosennej edycji Restaurant Week. Oto najlepsze propozycje!

Powraca Festiwal najlepszych restauracji! Znowu będziecie mieli okazję rozsmakować się w specjalnie przygotowanych daniach. Restaurant Week, to także wyjątkowe desery. Oryginalne, lekkie czy słodkie – sami zdecydujcie, dla którego tym razem warto zgrzeszyć! W cenie 49 zł czeka na Was popisowe 3-daniowe menu w formule #SzanujJedzenie, koktajl Martini Fiero&Kinley Tonic dla Gości 18+, a także nowość – butelka Coca-Coli w prezencie. Restaurant Week potrwa do 5 lipca.

Z festiwalowego menu wybraliśmy słodkie pozycje, które nie tylko dobrze się prezentują, ale także obłędnie smakują.

  1. Woda Sodowa, Łódź

Paris - Brest. Ciasto parzone z kremem pralinowym.

wiosenna edycja Restaurant Week

  1. Falla, Warszawa

Kultowy sernik z białą czekoladą i mascarpone.

Warszawa, Falla - Menu A (deser) 2

  1. Aksameet Bistro – Restauracja, Wrocław

Tartaletka czereśniowa z pianą mleczną.

WROCŁAW, Aksameet

  1. Kromki, Warszawa

Szara reneta z lodami cynamonowymi i bezą.

Kromki, Warszawa

  1. Patio, Grand Hotel Rzeszów

Tartaletka z salsą truskawkową, chantilly z białej czekolady i jogurtu, galaretką z rokitnika, kruszonką migdałową i lodami kremówkowymi.

wiosenna edycja Restaurant Week

 

W Festiwalu weźmie udział ponad 300 najlepszych restauracji m.in.: z Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku, Rzeszowa oraz regionów Silesii, Lubelskiego i Podhala. Lista restauracji oraz szczegółowe menu znajduje się na stronie www.RestaurantWeek.pl

 

Zobacz także

Co jeśli restauracja przy zmianie terminu wesela zmienia cenę za "talerzyk"? Izabela Janachowska odpowiada

Kiedy zostaną otwarte salony fryzjerskie? Oto data!

U fryzjera i w restauracji trzeba nosić maseczkę? Nowe zasady, które musisz poznać! 

 

Fine Dining Week - konkurs
Newsy
Wygraj jedno z dwóch podwójnych zaproszeń na Fine Dining Week! Czym jest Restaurant Week? Poznaj szczegóły!
Wygraj jedno z dwóch podwójnych zaproszeń na Fine Dining Week! Czym jest Restaurant Week? Poznaj szczegóły!

Rusza druga edycja Fine Dining Week - poznaj szczegóły! Już od 20 do 28 lutego odbędzie się druga edycja Fine Dining Week. Popisowe, pięciodaniowe menu, w pięknej oprawie Goście skosztują w festiwalowej cenie 119 złotych. Rezerwacje już są dostępne na stronie www.restaurantweek.pl.   Najbardziej ekskluzywne Restauracje w Krakowie i stolicy zapraszają na wyjątkowy festiwal sztuki restauracyjnej.  Po udanym debiucie w sierpniu szykuje się kolejna okazja na wielozmysłowe doświadczenie w najwybitniejszych Restauracjach w Warszawie i Krakowie. Fine dining to przede wszystkim jakość gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających Gości. Lista warszawskich i krakowskich restauracji na Festiwalu Fine Dining Week   Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami oraz prestiżowymi wyróżnieniami Bib Gourmand) oraz są umieszczane na wysokich miejscach przewodnika Gault&Millau.   Restauracje uczestniczące w warszawskiej edycji Fine Dining Week: AleGloria, Amber Room, Belvedere, Brasserie Warszawska, Butchery and Wine, Dom Polski (Belwederska 18a, Francuska 11), Dyspensa, Elixir by Dom Wódki, Fusion, Inazia, Kieliszki na Hożej, Joseph’s Bistro, Kieliszki na Próżnej, L’arc Varsovie, La Brasserie Moderne, La Rotisserie, Merliniego 5, Mokotowska 69, N31 by Robert Sowa, Nowa Próżna, Opasły Tom, Osteria, Plato, Rozbrat 20, Signature, Strefa, Tamka 43, Vivandier, Venti-tre, Winosfera Chłodna 31.   Restauracje uczestniczące...

Fotolia
Newsy
Hit! Kup trzydaniowy obiad w ulubionych resturacjach gwiazd już za... 39 zł!
Weź udział w Restaurant Week!

Już pomiędzy 11 a 17 maja odbędzie się Restaurant Week, czyli ogólnopolskie święto gastronomii, w którym bierze udział niemal setka najlepszych restauracji w polskich miastach! Dzięki tej akcji kupisz trzydaniowy obiad w wybranym lokalu już za... 39 zł! Czym właściwie jest Restaurant Week? Restaurant Week to prawie 50 starannie wyselekcjonowanych warszawskich lokali o różnych tradycjach kulinarnych, a także kilkadziesiąt restauracji z Krakowa, Poznania, Wrocławia i Trójmiasta, gdzie wydarzenie jest nadzorowane przez opiniotwórczych partnerów i wyjątkowe postaci tamtejszej sceny gastronomicznej. Ta impreza oferuje wszystkim wyjątkowe trzydaniowe doświadczenie. Na festiwal szefowie kuchni starannie wybranych restauracji komponują specjalne menu (przystawka, danie główne, deser) w promocyjnej cenie 39 zł. Pilotażowa, listopadowa edycja WARSAW RESTAURANT WEEK(end) okazała się wielkim sukcesem zarówno dla autorów wydarzenia, jak i restauratorów, którzy entuzjastycznie zadeklarowali udział w kolejnych wydarzeniach. Niedawno zakończony Warsaw Italian Weekend, który skupiał 20 wyjątkowych, warszawskich restauracji, a każda z nich zinterpretowała na tę okazję włoskie smaki, również okazał się ogromnym sukcesem. Restaurant Week to przygoda dla każdego! Dla mieszczuchów, głodomorów, krytyków kulinarnych, turystów, dorosłych, dzieci... To jedyna w swym rodzaju okazja by smakować, poznawać i spędzać wspólnie czas przy stole. Bilety zarezerwujesz na: www.restaurantweek.pl

KAMPANIA #SZANUJJEDZENIE, CZYLI CO ROBIĆ, ŻEBY NIE MARNOWAĆ
Newsy
Wystartowała kampania społeczna #SzanujJedzenie! Zobacz, jak nie marnować żywności!
Wystartowała kampania społeczna #SzanujJedzenie! Zobacz, jak nie marnować żywności!

Wystartowała ogólnopolska kampania społeczna #SzanujJedzenie. Towarzyszy ona wiosennej edycji największego festiwalu kulinarnego w Polsce - Restaurant Week. Motywem przewodnim wydarzenia jest promocja szacunku do jedzenia oraz edukacja w zakresie sposobów wykorzystania resztek w duchu filozofii zero-waste. Jak wynika z badań CBOS, przeciętny Polak wyrzuca około 200 kilogramów jedzenia rocznie –to znaczy, że codziennie marnujemy około pół kilograma żywności na głowę! Dane są szokujące i na dodatek, za ten stan rzeczy odpowiada każdy z nas. Co zatem zrobić, aby nie marnować jedzenia? Jakie zmiany wprowadzić, aby konsumować świadomie i nie przykładać ręki do zagłady naszej planety? Jak twierdzi Massimo Bottura – najsłynniejszy szef kuchni na świecie, nieracjonalna produkcja i konsumpcja żywności odpowiadają za jedną trzecią problemów klimatycznych świata – zatem podjęcie działań promujących mądrą konsumpcję jest absolutną koniecznością. Wymaga to zarówno rozwiązań systemowych jak i inicjatywy każdego z nas. Stąd też pomysł, aby tegorocznej edycji Restaurant Week towarzyszyła akcja #SzanujJedzenie. Jest ona skierowana zarówno do 100 tys. oczekiwanych na festiwalu gości jak i do ponad tysiąca restauratorów z całej Polski. Walka z marnowaniem jedzenia to dla nas osobiście i zawodowo obecnie temat numer jeden. Będziemy promować chodzenie do restauracji festiwalowych, w których dzięki internetowym rezerwacjom i wcześniejszemu wyborowi menu, możliwe jest zerowe zmarnowanie jedzenia, ale też zamierzamy zachęcać gości do zmiany nawyków np. brania niezjedzonych resztek do domu i wykorzystania ich w myśl filozofii zero-waste” – mówi Maciej Żakowski, analityk trendów, twórca konceptów restauracyjnych, współtwórca Restaurant Week Polska. Do...

Nasze akcje

Nowa kolekcja Lilou zachęca do świętowania wspólnych chwil

Partner
Pomysł na prezent: perfumy Tom Tailor

Te perfumy symbolizują drogocenne chwile szczęścia i spokoju

Partner

Niebanalna i ponadczasowa biżuteria Pandora zachwyca blaskiem

Partner

Uwielbiasz taniec? Rozwijaj swoje umiejętności i dziel się nimi ze światem!

Partner

Lubisz zieloną herbatę? Poznaj jej prozdrowotne właściwości

Partner

Słuchawki jak ekskluzywne kosmetyki? To możliwe z Huawei FreeBuds Lipstick

Partner