Desery, których musisz spróbować podczas wiosennej edycji Restaurant Week. Oto najlepsze propozycje!
Desery, których musisz spróbować podczas wiosennej edycji Restaurant Week. Oto najlepsze propozycje!
Powraca Festiwal najlepszych restauracji! Znowu będziecie mieli okazję rozsmakować się w specjalnie przygotowanych daniach. Restaurant Week, to także wyjątkowe desery. Oryginalne, lekkie czy słodkie – sami zdecydujcie, dla którego tym razem warto zgrzeszyć! W cenie 49 zł czeka na Was popisowe 3-daniowe menu w formule #SzanujJedzenie, koktajl Martini Fiero&Kinley Tonic dla Gości 18+, a także nowość – butelka Coca-Coli w prezencie. Restaurant Week potrwa do 5 lipca.
Z festiwalowego menu wybraliśmy słodkie pozycje, które nie tylko dobrze się prezentują, ale także obłędnie smakują.
- Woda Sodowa, Łódź
Paris - Brest. Ciasto parzone z kremem pralinowym.
- Falla, Warszawa
Kultowy sernik z białą czekoladą i mascarpone.
- Aksameet Bistro – Restauracja, Wrocław
Tartaletka czereśniowa z pianą mleczną.
- Kromki, Warszawa
Szara reneta z lodami cynamonowymi i bezą.
- Patio, Grand Hotel Rzeszów
Tartaletka z salsą truskawkową, chantilly z białej czekolady i jogurtu, galaretką z rokitnika, kruszonką migdałową i lodami kremówkowymi.
W Festiwalu weźmie udział ponad 300 najlepszych restauracji m.in.: z Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku, Rzeszowa oraz regionów Silesii, Lubelskiego i Podhala. Lista restauracji oraz szczegółowe menu znajduje się na stronie www.RestaurantWeek.pl