Party Stories
Krystian Ferretti z "Hotel Paradise 3"
Luiza "Hotel Paradise 3"
Małgorzata Rozenek w białym garniturze
Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show

"Milionerzy": Co nie jest sokiem trawiennym?

Proste pytanie za 1000 złotych "Co nie jest sokiem trawiennym?" - uczestnik nie znał odpowiedzi! Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 233. odcinka programu "Milionerzy".

"Co nie jest sokiem trawiennym?" to jest pytanie, które pojawiło się w 233. odcinku, 5 sezonu programu "Milionerzy". W tym odcinku o milion złotych walczyło aż trzech uczestników. Jeden z nich wyszedł ze studia z pustymi kieszeniami. Taka sytuacja zdarza się bardzo rzadko! Czy dzisiejsze pytania były aż tak trudne?

"Milionerzy": Filip Chajzer komentuje zwycięstwo Pani Marii! Czy sam znał odpowiedź na pytanie o milion?

Specjalnie obrobiona belka i szeroka strona broni siecznej to:

Pierwszym uczestnikiem programu "Milionerzy" był Jakub Rogalski. Przy trzecim pytaniu za 2000 złotych "Specjalnie obrobiona belka i szeroka strona broni siecznej to?" pojawił się dość duży problem. Nie znał on odpowiedzi, lecz coś mu podpowiadało, żeby postawić na wariant B. Postanowił on wykorzystać koło ratunkowe - telefon do przyjaciela, którym był teść. On z kolei powiedział, że prawidłowa wydaje się odpowiedź A, a Jakub postanowił mu zaufać. Jak się potem okazało, żaden z nich nie miał racji, a uczestnikowi udało się wygrać jedynie gwarantowany tysiąc złotych.

A: ssak

B: ptak

C: gad

D: płaz

Co nie jest sokiem trawiennym?

Drugiemu uczestnikowi udało się poprawnie odpowiedzieć tylko na jedno pytanie. W drugim "Co nie jest sokiem trawiennym?" postawił na odpowiedź "ślina", która okazała się nieprawidłowa. Od początku nie był on pewny swojej odpowiedzi, wiedział bowiem, że trawienie rozpoczyna się w ustach, lecz nie sądził, że ślinę można określić sokiem trawiennym. Prawidłową odpowiedzią była odpowiedź C - limfa, która krąży w naczyniach chłonnych i wraz z węzłami chłonnymi oraz narządami z tkanki limfatycznej tworzą układ chłonny.

A: ślina

B: żółć

C: limfa

D: sok jelitowy

Kapucyn to zakonnik i gołąb, a kapucynka to zakonnica i:


Bardzo ciekawe było ostatnie pytanie z odcinka, na które odpowiadała trzecia uczestniczka Agnieszka Golasińska. Brzmiało ono "Kapucyn to zakonnik i gołąb, a kapucynka to zakonnica i?". Na szczęście była ona pewna odpowiedzi na to pytania i bez problemu wskazała prawidłową odpowiedź.

A: tropikalna sowa

B: jadowita jaszczurka

C: akwariowa rybka

D: nieduża małpa

Czy znaliście wszystkie odpowiedzi z 233. odcinka programu "Milionerzy", emitowanego 27 lutego 2020 roku? Znalibyście odpowiedź na pytanie "Co nie jest sokiem trawiennym?"

Odcinki 5 sezonu programu "Milionerzy" możecie oglądać od poniedziałku do czwartku o godzinie 20:55 w stacji telewizyjnej TVN. Na stronie Party.pl codziennie znajdziecie relacje z najnowszego odcinka "Milionerów". zawierającą najciekawsze pytania i prawidłowe odpowiedzi.

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

 

Komentarze
Zapraszamy do dyskusji
Czekamy na Twoją opinię w tym temacie. Dołącz do dyskusji!
Hubert Urbański - Milionerzy
TV-Show
"Milionerzy": Minarchizm zakłada państwo minimalne. A monarchizm?
"W dużym uproszczeniu minarchizm zakłada państwo minimalne. A monarchizm?" - poznajcie odpowiedź na pytanie za 20 000 złotych. Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 240. odcinka programu "Milionerzy".

"W dużym uproszczeniu minarchizm zakłada państwo minimalne. A monarchizm?" To pytanie sprawiło duży problem uczestnikowi 240. odcinka 5. sezonu programu "Milionerzy".   Czy udało mu się poprawnie odpowiedzieć i wygrać 20 tysięcy zł? Poznajcie również inne ciekawe pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". W dużym uproszczeniu minarchizm zakłada państwo minimalne. A monarchizm? Uczestnikiem dzisiejszego 240. odcinka programu był Jarosław Kukiełka. Jego gra była bardzo zdecydowana, jednak ryzykowna. Pierwsze kłopoty pojawiły się przy pytaniu za 20 tys. złotych. " W dużym uproszczeniu minarchizm zakłada państwo minimalne. A monarchizm? ". Pan Jarosław postanowił skorzystać z pierwszego koła ratunkowego 50:50, które losowo odrzuca dwa błędne wairanty. Dzięki temu bez problemu wskazał prawidłową odpowiedź, z której wynikało, że monarchizm to rojalizm. A: zakłada maksymalne B: to rojalizm C: to zapobieganie narkomanii D: sprzyja demokracji Tylko jeden papież nosił imię... Pytanie za 40 000! Jeszcze większym wyzwaniem okazało się pytanie za gwarantowane 40 tys. złotych. Pytanie dotyczyło imion papieży, a jego dokładna treść to: "Tylko jeden papież nosił imię...". Do wyboru miał jak zwykle cztery warianty: A: Pelagiusz B: Paweł C: Piotr D: Pius Uczestnik wykorzystał aż dwa koła ratunkowe. Na początku skłaniał się do odpowiedzi C, jednak po telefonie do przyjaciela miał duże wątpliwości. Postanowił poprosić o pomoc publiczność, która również wskazała odpowiedź C. Dzięki wsparciu publiczności udało mu się wygrać sumę gwarantowaną - 40 tys. złotych. Niestety, wszystkie koła ratunkowe zostały wykorzystane. Oznacza to, że w dalszej części programu Pan...

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu
TV-Show
"Milionerzy": Jaki przypadek zastępuje na Podlasiu konstrukcja z przyimkiem taka jak ta: Serdecznie dziękujemy dla was?
"Jaki przypadek zastępuje na Podlasiu konstrukcja z przyimkiem taka jak ta: Serdecznie dziękujemy dla was?" - poznajcie odpowiedź na pytanie za 20 000 złotych. Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 244. odcinka programu "Milionerzy".

"Jaki przypadek zastępuje na Podlasiu konstrukcja z przyimkiem taka jak ta: Serdecznie dziękujemy dla was?" To pytanie sprawiło największy problem uczestnikowi 244. odcinka 5. sezonu programu "Milionerzy".   Sprawdźcie, czy Panu Marcinowi udało się udzielić prawidłowej odpowiedzi i wygrać 20 000 złotych. Przeczytaj również: "Milionerzy": Pytanie za ćwierć miliona - czego zażądał od Dawida król Saul? Jaki przypadek zastępuje na Podlasiu konstrukcja z przyimkiem taka jak ta: Serdecznie dziękujemy dla was? Pytanie za 20 tys. złotych Gra pierwszego uczestnika 244. odcinka "Milionerów" - Marcina Nowackiego była niezwykle ryzykowna. Kierował się on przede wszystkim przeczuciem i szybko odpowiadał na wszystkie pytania. W czasie odpowiedzi na pierwszych 5 pytań wykorzystał jedynie jedno koło ratunkowe - pytanie do publiczności. Pierwszy większy problem pojawił się w pytaniu za 20 tys. złotych " Jaki przypadek zastępuje na Podlasiu konstrukcja z przyimkiem taka jak ta: Serdecznie dziękujemy dla was?" . Pan Marcin przyznał, że nie jest specjalistą w gramatyce języka polskiego, a szczególnie w odmianie przez przypadki. Po długim zastanowieniu zdecydował się na koło ratunkowe - telefon do przyjaciela. Na pomoc przyszła jego mama, która wskazała odpowiedź A: dopełniacz. A: dopełniacz B: celownik C: biernik D: narzędnik Uczestnik postanowił zaufać mamie i zaznaczył odpowiedź A, jednak okazała się ona błędna. Przypadek na Podlasiu często zastępowany jest przez celownik, a nie dopełniacz. Niestety w tym momencie zakończyła się gra Marcina Nowackiego. Wyszedł on ze studia z gwarantowanym tysiącem złotych. Zobacz także:  "Milionerzy": Co nie jest sokiem trawiennym? Czy znaliście wszystkie odpowiedzi z 244....

Hubert Urbański - Milionerzy
TV-Show
"Milionerzy": Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz truje ludzi
"Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi" - poznajcie odpowiedź na pytanie za 40 000 złotych. Najciekawsze pytania i odpowiedzi z 245. odcinka "Milionerów".

"Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi."  To jedno z najtrudniejszych pytań z 245. odcinka 5. sezonu programu "Milionerzy". Czy uczestniczka odpowiedziała prawidłowo i wygrała gwarantowane 40 tysięcy złotych? Poznajcie najciekawsze pytania i odpowiedzi z dzisiejszego odcinka "Milionerów". Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi. Pytanie za 40 tys. złotych W pokazywanym dziś w TVN 245. odcinku programu "Milionerzy" swoją grę kontynuowała Izabela Jeżowska. Duże wątpliwości pojawiły się przy pytaniu za 40 tysięcy złotych "Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi." Uczestniczka przyznała, że nie zna się na używkach, jednak ma pewien typ. Po długim zastanowieniu poprosiła o pomoc publiczność, która zdecydowanie wskazała odpowiedź B. Pani Izabela zaufała widowni i obstawiła prawidłową odpowiedź. Ten środek wczoraj zawodowo truł mszyce, dziś jako dopalacz daje tanie złudzenie szczęścia i truje ludzi: A: amfetamina B: mefedron C: marihuana D: heroina Prawidłowa odpowiedź: B - mefedron. Francuski ordinateur to? Pytanie za 75 tys. złotych Na następne pytanie za 75 000 złotych uczestniczka odpowiedziała niemal od razu. Mimo iż nie znała języka francuskiego, płynnie włada włoskim, w którym istnieje bardzo podobne słowo. Wskazała więc na wariant D: porządek. Była niemal pewna swojej odpowiedzi, jednak ta... okazała się niepoprawna! Francuski ordinateur to? A: główny lekarz B: komputer C: prostak i cham D: porządek Prawidłowa odpowiedź: B - komputer. Zobacz także: ...

Nasze akcje
Jenny Fairy Midday Coctail
Newsy

Ten stylowy dodatek przeniesie cię w świat wakacji i słodkiego lenistwa!

Partner
piekna-kobieta-bella
Fleszstyle

Jak się czuć pewnie i wygodnie przez cały dzień? Stawiaj na jakość

Partner
huawei-6-band-opaska
Fleszstyle

Asystent i trener personalny w jednym?

Partner
Kolekcja-wiosna-lato-CCC-2021
Fleszstyle

Czy zdrowe i wygodne dziecięce buty nie mogą być modne?

Partner
Kolekcja-wiosna-lato-CCC-2021
Fleszstyle

O tych butach marzy twoje dziecko!

Partner
catering-tajm
Fleszstyle

Pyszne, zdrowe i niebanalne dania z dostawą pod twoje drzwi?

Partner