Reklama

Trwa długi weekend, świeże powietrze zaostrza apetyt, a wtedy łatwo stracić umiar. Zamiast sięgać po kolejną karkówkę czy kiełbaskę z grilla, postaw na sałatki. Kolorowe miksy warzyw i owoców też smakują doskonale, a są bardziej przyjazne dla talii. Mamy dla Was przepis z najnowszego wydania magazynu "Be Active"

Z ryżem na słodko

4 porcje/15 minut

Zobacz także

Składniki:

2 szkl. ugotowanego dzikiego ryżu

średnie soczyste jabłko

brzoskwinia

2 łyżki natki pietruszki

mała czerwona cebula

łyżka orzechów arachidowych

5-6 zielonych oliwek

łyżka soku z cytryny

łyżeczka miodu

Cebulę drobno posiekaj, pozbądź się pestek z owoców i pokrój je na cienkie cząstki. Wymieszaj wszystko z ryżem, dodaj podprażone orzechy, natkę i plasterki oliwek. Skrop sokiem z cytryny wymieszanym z miodem.

Ta sałatka nie tylko doda ci energii w porze obiadowej, ale też doskonale zastąpi deser, bo jest nieco słodkawa w smaku.

Zobacz też: Ma 8 dzieci, 50 lat i jest superfit! Oto Iwona Materna - bohaterka najnowszej okładki "Be Active"

Reklama

Więcej przepisów na zdrowe, pyszne sałatki znajdziesz w najnowszym numerze Be Active 5/2018

Mat. prasowe
Reklama
Reklama
Reklama