Party Stories
Doda z mężem Emilem Stępniem
Krystian Ferretti z "Hotel Paradise 3"
tłuste mięso z grilla
Flickr/John Liu/CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Styl życia

Tłuste jedzenie z dietą Kwaśniewskiego

Dieta optymalna sporządzona przez dra Jana Kwaśniewskiego jest dowodem na to, że tłuste potrawy mogą wspomagać odchudzanie. Dieta Kwaśniewskiego zachowuje proporcje między składnikami odżywczymi, tj. białkami, tłuszczami i węglowodanami.

Dieta optymalna sporządzona przez dra Jana Kwaśniewskiego jest dowodem na to, że tłuste potrawy mogą wspomagać odchudzanie. Dieta Kwaśniewskiego zachowuje proporcje między składnikami odżywczymi, tj. białkami, tłuszczami i węglowodanami.

Na czym polega dieta Kwaśniewskiego?

Dieta Kwaśniewskiego narzuca jadanie produktów tłustych, pochodzących ze zwierząt, a minimalizuje spożywanie żywności zawierającej węglowodany. Tłuszcze spożywane osobno są szybciej spalane. Organizm zajmuje się najpierw przemianą węglowodanów, a tłuszcze odkłada na później. Prowadzi to do tycia i podwyższenia cholesterolu. Doktor Kwaśniewski uważa, że takie produkty jak wieprzowina, ser, smalec czy tłuste sosy możesz jeść bez ograniczeń. Należy wystrzegać się węglowodanów: chleba, ryżu, kaszy, grochu, fasoli, cukru, słodyczy, miodu, owoców, a także przetworów owocowych (kompoty, dżemy). W małych ilościach dopuszczalne jest spożywanie agrestu, czarnej porzeczki, jagody i żurawiny. Dieta tłuszczowa narzuca jadanie trzech posiłków dziennie i zakłada schudnięcie 5 kg miesięcznie. Hamuje produkowanie trójglicerydów (czyli związków chemicznych, które stanowią tkankę tłuszczową), co jest przyczyną spadku masy ciała.

 

Zalety diety optymalnej dra Kwaśniewskiego:

  • Dieta zalecana jest przy leczeniu epilepsji u dzieci.
  • Wpływa korzystnie na leczenie choroby Parkinsona, Alzheimera i depresję.
  • Polepsza samopoczucie i pomaga redukować zmęczenie i stres.

 

Wady diety optymalnej dra Kwaśniewskiego:

  • Wzrost ryzyka zachorowań na miażdżycę, hipercholesterolemię (podwyższone stężenie cholesterolu) i nowotwór jelita grubego.
  • Poprzez odrzucenie węglowodanów mogą wystąpić skurcze w łydkach.
  • Pojawienie się zaparć.

Skutki diety optymalnej

Pomimo tak wielu zalet, dieta tłuszczowa posiada silne działanie niszczące organizm człowieka. Miażdżyca, hipercholesterolemia czy nowotwór jelita grubego to choroby, które często są przyczyną śmierci, a których rozwój może być spowodowany stosowaniem diety dra Kwaśniewskiego.


Komentarze
Zapraszamy do dyskusji
Czekamy na Twoją opinię w tym temacie. Dołącz do dyskusji!
przestraszona dziewczyna
Flickr/martinak15/CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Styl życia
Rak jelita grubego – poznaj symptomy choroby
Rak jelita grubego jest jednym z najczęściej występujących nowotworów. Nowotwór umiejscawia się przeważnie po lewej części jelita. Rak często powoduje przerzuty na wątrobę, płuca, jajniki, mózg czy kości.

Rak jelita grubego jest jednym z najczęściej występujących nowotworów. Nowotwór  umiejscawia się przeważnie po lewej części jelita. Rak często powoduje przerzuty na wątrobę, płuca, jajniki, mózg czy kości. Czynniki ryzyka zachorowania na raka jelita grubego Choroba częściej występuje u mężczyzn niż u kobiet i pojawia się przeważnie po 50. roku życia. Osoby otyłe są bardziej narażone na chorobę niż osoby szczupłe, dlatego też brak sportu, wysiłku fizycznego także jest czynnikiem zwiększającym ryzyko wystąpienia nowotworu. Kolejną przyczyną jest niewłaściwa dieta (bogata w czerwone mięso, tłuszcze zwierzęce i z małą ilością spożywanych warzyw i owoców). Spożywanie w dużych ilościach alkoholu i palenie papierosów również zwiększają ryzyko na pojawienie się choroby. Decydują też o tym czynniki genetyczne, dlatego jeśli któryś z krewnych chorował na raka jelita grubego to jest większe ryzyko pojawienia się choroby. Objawy raka jelita grubego Wczesne stadium raka przebiega bezobjawowo. Najczęstsze, groźne oznaki pojawiają się w zaawansowanej fazie choroby i są to: 1. krwawienia z dolnego odcinka przewodu pokarmowego, które jest widoczne gołym okiem, gdyż występuje krew w stolcu po defekacji, 2. zmiana rozmiaru i kształtu stolca, 3. biegunki i zaparcia, 4. skurcze i ból brzucha, 5. nudności i wymioty, 6. uczucie pieczenia w okolicy serca.   Niekiedy występuje też spadek masy ciała, utrata apetytu, osłabienie, anemia i gorączka. Nowotwór jelita grubego przeważnie rozwija się z polipów okrężnicy lub odbytnicy. Rak rozrasta się bardzo powoli i potrzebuje od 10-20 lat aby doszło do zaawansowanego stadium choroby. Wykryty we wczesnej fazie jest uleczalny. Jeśli unikasz warzyw, a jesz pokarm bogaty w tłuszcze jesteś bardziej...

damski szczupły brzuch
Image by LifetimeStock.com
Styl życia
OXY, czyli dieta proteinowa oparta na shake'u z żurawiny
Dieta OXY, według jej twórców, ma być równie skuteczna jak dieta Dukana, ale znacznie od niej zdrowsza. Nie ma skutków ubocznych takich jak np. uszkodzenie nerek spowodowane nadmiarem białka, mniej prawdopodobny jest także efekt jojo po zakończeniu diety.

Dieta OXY, według jej twórców, ma być równie skuteczna jak dieta Dukana, ale znacznie od niej zdrowsza. Nie ma skutków ubocznych takich jak np. uszkodzenie nerek spowodowane nadmiarem białka, mniej prawdopodobny jest także efekt jojo po zakończeniu diety. Na czym polega dieta OXY? Dieta OXY jest dietą proteinową , czyli taką, która opiera się na produktach białkowych . Dopuszcza ona jednak nie tylko białka zwierzęce, ale też roślinne. Duży nacisk położono także na oczyszczanie organizmu z toksyn podczas stosowania diety OXY. Dieta OXY ma cztery fazy: detox , fat burning , step i balance . Każda z tych faz powinna trwać przez tydzień. Dieta OXY – faza 1. „detox” Pierwszy tydzień to przygotowanie do diety. W tej fazie oczyszczamy organizm z toksyn, żeby był bardziej podatny na odchudzanie. Dieta OXY – faza 2. „fat burning” Druga faza diety OXY to okres intensywnego spalania tłuszczu. W drugim tygodniu diety powinno się jeść wyłącznie białka pochodzenia zwierzęcego. Można je jeść bez ograniczeń. Dieta OXY – faza 3. „step” W trzecim tygodniu do diety należy włączyć białka roślinne. Stosunek białek zwierzęcych do roślinnych powinien wynosić 50:50. Dieta OXY – faza 4. „balance” W czwartym tygodniu, a zarazem w czwartej fazie, diety OXY można jeść nie tylko białka, ale też węglowodany i tłuszcze. W tej fazie należy jeść ok. 65 g białka dziennie. Czwarta faza ma utrwalać efekt diety. OXY Shake – podstawa diety OXY Shake z kefiru, żurawiny i otrębów to podstawowy posiłek podczas fazy fat burning . Zawiera on błonnik oraz antyoksydanty, dzięki czemu usuwa toksyny i chroni florę bakteryjną jelit. Czy dieta OXY jest bezpieczna? Dieta OXY jest reklamowana jako bezpieczniejsza od diety Dukana , ponieważ białko stopniowo równoważone jest innymi składnikami odżywczymi. Dieta OXY ma dzięki temu...

Trzy jajka kurze w skorupce.
Image by LifetimeStock.com
Styl życia
Jajko kurze – cenne źródło substancji odżywczych
Jaja kurze dostarczają organizmowi wysokowartościowych białek, witamin, minerałów i folianów. Zapewniają optymalny rozwój dzieci. Są niskokaloryczne i nie wpływają na podniesienie poziomu cholesterolu w surowicy. Zdaniem naukowców można jeść nawet 7 jaj kurzych tygodniowo.

Jaja kurze dostarczają organizmowi wysokowartościowych białek, witamin, minerałów i folianów. Zapewniają optymalny rozwój dzieci. Są niskokaloryczne i nie wpływają na podniesienie poziomu cholesterolu w surowicy. Zdaniem naukowców można jeść nawet 7 jaj kurzych tygodniowo. Białko, luteina, witaminy, czyli dlaczego warto jeść jajka Jajka kurze są cennym źródłem substancji odżywczych. W blisko 75% jaja składają się z wody, ok. 13% stanowią białka, 1% węglowodany i 10% tłuszcze . Jaja kurze zawierają witaminy A, D i witaminy z gruby B. Białko zawarte w jajku jest pełnowartościowe i łatwo przyswajalne przez organizm. Jajka są niskokaloryczne i pomagają regulować poziom cukru we krwi. Wspomagają odchudzanie i wpływają na rozwój masy mięśniowej. W żółtku jaja kurzego znajduje się luteina , która chroni gałkę oka przed promieniowaniem słonecznym i poprawia widzenie. Luteina zmniejsza także ryzyko zachorowania na raka jelita grubego oraz na choroby serca. Jajko kurze a cholesterol Badania przeprowadzone przez naukowców z Chin i Stanów Zjednoczonych oraz badaczy z Uniwersytetu w Granadzie wskazują, że spożywanie jaj kurzych nie wpływa na większe stężenie cholesterolu w surowicy . Na ilość cholesterolu we krwi większy wpływ mają tłuszcze trans i tłuszcze nasycone, znajdujące się np. w mięsie czy wypiekach. Jaja kurze nie podnoszą poziomu cholesterolu, ponieważ średniej wielkości jajo zawiera więcej tłuszczów nienasyconych niż nasyconych.   W świetlne najnowszych wyników badań stwierdzono, że można zjeść nawet 7 jaj kurzych tygodniowo i nie wpłynie to na podwyższenie ryzyka wystąpienia chorób serca ani chorób układu krwionośnego. Banany mogą uczulać. Czy warto włączyć banany do codziennej diety i czy są zdrowe ? Robiłaś kiedyś masło orzechowe? Oto przepis na zdrowe masło orzechowe . Czym smarujesz chleb?...

Nasze akcje
Jenny Fairy Midday Coctail
Newsy

Ten stylowy dodatek przeniesie cię w świat wakacji i słodkiego lenistwa!

Partner
piekna-kobieta-bella
Fleszstyle

Jak się czuć pewnie i wygodnie przez cały dzień? Stawiaj na jakość

Partner
huawei-6-band-opaska
Fleszstyle

Asystent i trener personalny w jednym?

Partner
Kolekcja-wiosna-lato-CCC-2021
Fleszstyle

Czy zdrowe i wygodne dziecięce buty nie mogą być modne?

Partner
Kolekcja-wiosna-lato-CCC-2021
Fleszstyle

O tych butach marzy twoje dziecko!

Partner
catering-tajm
Fleszstyle

Pyszne, zdrowe i niebanalne dania z dostawą pod twoje drzwi?

Partner